Пельменне тісто з яйцем класичне – 8 рецептів приготування тіста з яйцем та олією

Пельменне тісто з яйцем – це універсальний продукт, який завжди прийде на допомогу у будь-якому будинку. З такого тіста можна приготувати ситний та смачний обід для всієї родини. Беріть на замітку нашу кулінарну добірку з восьми рецептів приготування тіста з яйцем та олією в домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Класичне тісто для пельменів з яйцем та олією в домашніх умовах

Класичне тісто для пельменів з яйцем та олією в домашніх умовах – це проста у виконанні і універсальна кулінарна ідея. Таке тісто дуже швидко замісити із найдоступніших продуктів. Працювати з ним легко і він підійде для всіх ваших улюблених начинок.

Інгредієнти:

0.9 кг.

  • Борошно – 4 ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 1.5 ст.
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​25 мл.

Процес приготування:

Як приготувати класичне тісто для пельменів з яйцем та олією в домашніх умовах? Дістаємо усі потрібні продукти за списком.

У глибоку миску просіюємо муку, відправляємо до неї сіль. Перемішуємо сухі продукти, робимо в них ямку та вливаємо сюди молоко, розбиваємо куряче яйце.

Вимішуємо всі продукти до одержання тугої маси, далі активно вимішуємо руками близько 12-15 хвилин.

Викладаємо отриману грудку на робочу поверхню, прикриваємо серветкою і залишаємо в спокої на 10-15 хвилин.

Робимо на кулі з тіста поглиблення і вливаємо в нього олію – використовуємо продукт без запаху.

Добре розминаємо тісто з олією.

Класичне тісто для пельменів з яйцем та олією в домашніх умовах готове. Використовуйте у формуванні домашніх пельменів!

Тісто для пельменів у планетарному міксері

Тісто для пельменів у планетарному міксері виходить дуже м’яким, еластичним та слухняним. З такого універсального продукту ви легко наліпите привабливі та апетитні домашні пельмені. Їх можна відразу відварити і подавати до столу або ж відправити в заморожування.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1,1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 5 ст.
  • Вода – 350 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст.

Процес приготування:

  1. У чашку планетарного міксера вливаємо кип’ячену теплу воду, але не окропу. Даємо воді трохи охолонути, щоб у ній не зварилося яйце.
  2. Додаємо у воду сіль та розбиваємо яйце.
  3. Відразу ж сюди просіюємо п’ять гранених склянок борошна.
  4. Спочатку все самостійно перемішуємо, щоб борошно сильно не розпорошувалося під час замісу міксером.
  5. Включаємо першу швидкість і даємо добре перемішатись сухим продуктом з рідкими.
  6. Як тільки зникнуть сліди муки, переходимо на другу швидкість, потім на третю.
  7. Замішуємо близько восьми хвилин, потім вимикаємо міксер і залишаємо продукт у спокої на 15 хвилин.
  8. Після закінчення зазначеного часу продовжимо замішувати тісто ще п’ять хвилин.
  9. Дістаємо тісто з чаші та розминаємо його руками, для надання форми кулі.
  10. Тісто для пельменів у планетарному міксері готове. Використовуйте у подальших приготуваннях!
Дивіться також:  Заливна риба — 12 рецептів приготування

Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем

Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем – це універсальна заготівля, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. З ним легко працювати і після термічної обробки воно порадує особливо приємним смаком та виглядом.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1,1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Окріп – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Дістаємо потрібні продукти.
  2. У містку миску просіюємо три гранчасті склянки борошна і доповнюємо її сіллю.
  3. Перемішуємо сухі компоненти віночком. Так ми рівномірно розподілимо сіль і насичимо борошно киснем, розіб’ємо грудочки.
  4. Робимо ямку в сухій масі і вливаємо сюди будь-яку олію (вибирайте без запаху).
  5. В окремій мисці збовтуємо віночком куряче яйце, щоб з’єднати білок та жовток. Цього достатньо, збивати не треба.
  6. Переливаємо яйце також у нашу ямку.
  7. Починаємо все активно перемішувати ручним віночком.
  8. Тонким струменем вливаємо окріп – 1 гранований стакан.
  9. Відразу активно все розмішуємо, щоб вода розподілилася по муці.
  10. Замішуємо до утворення щільної грудки.
  11. Далі його кладемо на робочу поверхню та приступаємо до ручного замісу.
  12. Прикриваємо отриманий ком серветкою або рушником і залишаємо на 10-15 хвилин у спокої.
  13. Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем готове. Починайте процес ліплення напівфабрикату.

Тісто для пельменів на молоці з яйцем

Тісто для пельменів на молоці з яйцем відрізняється особливо ніжним смаком після термічної обробки. На такому тесті ваші домашні пельмені вийдуть надзвичайно смачними, апетитними та привабливими. Крім того, напівфабрикат можна заморозити на тривалий термін.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Молоко коров’яче – 130 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 130 мл.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль – 1 год.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти, вказані у списку для замішування тесту пельменя.
  2. Вибираємо містку ємність для замісу. Вливаємо сюди тепле молоко та теплу воду.
  3. Розбиваємо в молочну суміш куряче яйце і вливаємо олію без запаху. Починаємо все збовтувати віночком.
  4. Додаємо в заготівлю чайну ложку солі та продовжуємо все розмішувати. Достатньо використовувати ручний віночок.
  5. Поступово просіюємо в рідину муку, продовжуючи перемішувати масу.
  6. При збільшенні кількості борошна маса почне густіти, отже можна приступати до ручного замісу. Вимішуємо на робочій поверхні близько 7-8 хвилин.
  7. Закриваємо отриману грудку з тіста рушником і даємо йому полежати 15 хвилин перед початком розкочування.
  8. Тісто для пельменів на молоці з яйцем готове!
Дивіться також:  М’ясо по-французьки з грибами – 5 рецептів

Пельмене тісто з яйцем у хлібопічці

Пельменне тісто з яйцем у хлібопічці – це простий та швидкий кулінарний варіант замішування універсального домашнього тіста. Готовий продукт відрізняється м’якістю та еластичністю. Він не липне рукам, тому його дуже легко розкачувати та використовувати для формування пельменів.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 600 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 180 мл.
  • Сіль – 1 год.

Процес приготування:

  1. Виймаємо основні продукти для замішування пельменного тіста.
  2. У відро хлібопічки відправляємо куряче яйце, вливаємо охолоджену кип’ячену воду.
  3. Доповнюємо рідкі продукти чайною ложкою солі.
  4. У це відро хлібопічки просіюємо борошно в кількості 450 грам. Включаємо режим, який підходить для замісу тесту, як правило, він триває півтори години.
  5. Після завершення програми ви отримаєте готовий ком тесту. Дістаємо його та викладаємо на поверхню, присипану борошном. Розминаємо руками.
  6. Тісто виходить максимально еластичним та однорідним.
  7. Пельменне тісто з яйцем у хлібопічку готове. Приступайте до ліплення пельменів!

Тісто для пельменів на мінеральній воді з яйцем та олією

Тісто для пельменів на мінеральній воді з яйцем та олією виходить м’яким, еластичним та дуже слухняним. З такого універсального продукту ви легко наліпите привабливі та апетитні домашні пельмені. Їх можна одразу відварити, посмажити, приготувати на пару чи заморозити.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1,1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 ст.
  • Вода мінеральна – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі продукти для замішування тіста.
  2. У містку ємність розбиваємо куряче яйце, вливаємо олію та мінеральну воду. Також додаємо сіль та цукор. Збовтуємо продукти між собою.
  3. Просіюємо три з половиною склянки борошна через сито.
  4. Висипаємо борошно в рідку суміш із мінеральної води та яйця.
  5. Починаємо перемішувати вміст спочатку лопаткою, потім приступаємо до активного ручного замісу.
  6. Формуємо щільну кульку тіста. Даємо йому трохи відпочити перед розкочуванням.
  7. Тісто для пельменів на мінеральній воді з яйцем та олією готове!
Дивіться також:  Рисова молочна каша в мультиварці – смачні 7 рецептів приготування

Пельмене тісто з яйцем і рисовим борошном

Пельменне тісто з яйцем та рисовим борошном – це оригінальна кулінарна ідея, яка відрізняється корисними властивостями, цікавим смаком та зниженою калорійністю. Працювати з рисовою мукою не дуже легко, але всі хитрощі процесу ми описали в покроковому керівництві.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 0,5 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія – ​​0,5 ст.л.

Процес приготування:

  1. Відміряємо рисове борошно, просіюємо його через сито, щоб наситити продукт киснем і зробити його більш пухким.
  2. Висипаємо підготовлений рисовий продукт у містку миску. Доповнюємо борошно сіллю та цукром. Перемішуємо сухі компоненти віночком.
  3. В окремій мисці збиваємо звичайну воду з курячим яйцем.
  4. У борошні робимо ямку і вливаємо в неї рідину з яйця та води.
  5. Перемішуємо вміст і приступаємо до активного замісу. Зробити це буде непросто, тому що рисове борошно досить розсипчасте. Рекомендуємо змастити руки олією і старанно замішувати протягом 15 хвилин.
  6. Отриманий ком загортаємо в плівку і даємо йому полежати 20 хвилин.
  7. Пельменне тісто з яйцем і рисовим борошном готове. Розкочуйте і приступайте до ліплення тесту!

Класичне пельмене тісто із яйцем на 1 кг тіста

Класичне пельменне тісто з яйцем на 1 кг тіста – це універсальна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. Воно відмінно розкочується і ліпиться. Наповнюйте вашими улюбленими м’ясними начинками.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Молоко коров’яче – 0,5 ст.
  • Вода – 0,3 ст.
  • Олія – ​​1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Дістаємо усі потрібні продукти для замішування пельменного тіста.
  2. На робочу поверхню просіюємо муку|борошно| і додаємо до неї сіль.
  3. У сухій борошняній гірці посередині робимо поглиблення. Вливаємо сюди молоко, воду та розбиваємо куряче яйце.
  4. Починаємо перемішувати продукти між собою і вливаємо сюди чайну ложку олії.
  5. Активно замішуємо тісто руками, формуючи щільну грудку. Прикриваємо його плівкою або рушником, даємо спокій на 15 хвилин.
  6. Після «відпочинку» тісто тонко розкочуємо та вирізаємо з нього акуратні кружки.
  7. Класичне пельмене тісто із яйцем на 1 кг тіста готове!