Перець фарширований – 6 рецептів в мультиварці

Перець фарширований, приготований в мультиварці, виграє не тільки за смаковими якостями. Мультиварка дозволяє скоротити до мінімуму час на приготування, позбавляє від необхідності стежити за процесом. Додаючи гриби, змінюючи соус, можна отримати приголомшливий смак страв, який просто не може набриднути! Вивчаємо нюанси приготування.

Фаршировані перці з м’ясом і рисом в мультиварці

Фаршировані перці – ароматне блюдо, яке хочеться їсти цілий рік. Рис і м’ясо, просочене смаком овоча, стають надзвичайно смачними, а подані зі сметаною, перетворюються на справжнє свято гурмана і хочеться, щоб він тривав вічно! Мультиварка – той самий прилад, де не потрібно стояти, хвилюватися, що перці «втечуть» або соус википить. А ще у фарш можна додати навіть сирий рис і страва протомиться належним чином. Як швидко і просто приготувати фаршировані перці?

Для класичного рецепту нам потрібні:

  • болгарський перець середньої крупності – 1 кг (або 8-10 шт.);
  • свиняча шийка – 0,8 кг;
  • рис – стакан;
  • морква – 1 шт. (велика);
  • ріпчаста цибуля – 1 шт. (великий);
  • кетчуп або томатна паста – 3 ст. л.;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • вода – 300 мл;
  • сіль, спеції – за смаком.

Перець чистимо від зерняток і м’ясистих білих прожилок. Промиваємо під проточною водою. Свинину пропускаємо через м’ясорубку. Цибулю, моркву чистимо. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинній олії, включаючи режим «Смаження». Змішуємо обсмажені овочі з м’ясним фаршем, сирим рисом, який попередньо важливо промити водою. Добре вимішуємо.

Деякі господині вважають за краще додавати сирі моркву і цибулю. Однак, як показує практика, краще робити засмажку: так начинка виходить набагато соковитіше і смачніше.

Набиваємо наші перці фаршем, залишаючи вільним 1 см від краю. Для чого це потрібно? Рис в процесі приготування набубнявіє, і почне «виповзати» з перців, щоб цього не сталося, треба залишити йому місце. Фаршировані перці щільно укладаємо на дно мультичаши. Можна закрити їх зверху «кришечками», які залишаються при підготовці перців, а можна подрібнити їх і посипати перці зверху. Заливаємо все соусом з води і томатної пасти. Готуємо на режимі «Гасіння». Ледь мультиварка просигналізує про закінчення роботи, вимикаємо піч.

Дивіться також:  Батат – що це таке? Рецепти, як приготувати солодку картоплю Батат

Перці дуже смачно їсти зі сметаною або соусом з натурального грецького йогурту. А ще смачно змішати йогурт з дижонской гірчицею – страва виходить пряним і трохи гостреньким. Їдять перці з теплим білим хлібом і зеленню.

Покроковий рецепт приготування з курячим фаршем

Замість свинини можна використовувати курячий фарш – з ним перці виходять набагато ніжніше. Для фаршу можна взяти куряче філе, стегенця (без кісточок), пропустити їх через м’ясорубку. Можна відразу додати сирої ріпчасту цибулю, хоча краще трохи підсмажити його на вершковому маслі.

Страва вийде дуже барвистим, якщо придбати різнокольорові перці: зелені, жовті, червоні. Розмір овочів повинен бути приблизно однаковим.

Покроковий рецепт перців виглядає так:

  • Перці готуємо до фаршированию, гострим ножиком вирізаючи насіння і прожилки.
  • У готовий курячий фарш додаємо рис, спеції, моркву та цибулю.
  • Набиваємо перці фаршем.
  • Ставимо на дно мультичаши.
  • Заливаємо соусом з вершків і томатної пасти.
  • Тушкуємо до готовності на режимі «М’ясо».

Ці перці не потребують додаткового соусі: вершково-томатна заливка виходить надзвичайно смачною, буквально просочуючи кожну перчинку зсередини. Щедро поливаємо соусом, і їмо з цільнозерновим хлібом і зеленню петрушки.

Перець, фарширований овочами

Іноді корисно відступати від традицій і готувати легкі страви, які, запевняємо, не менш смачні. Вони легко засвоюються, їх можна їсти без побоювання за свою фігуру. Особливо смачні вони в серпні, коли наступає сезон овочів.

Для фарширування підходять будь-які дари природи: баклажани, морква, кабачки, кольорова капуста, гарбуз, томати, словом, можна покласти що заманеться. Овочева начинка виходить дуже соковитою і дивно яскравою на смак.

Приготувати фарш дуже просто:

  • Ріжемо будь-які овочі на дрібні кубики (моркву можна натерти на крупній тертці).
  • Тушкуємо їх на сковорідці до напівготовності (або в мультичаше на режимі «Смаження»).
  • Набиваємо їм болгарські перці.
  • Ставимо їх щільними шарами в мультічашу.
  • Включаємо режим «Гасіння».
  • Готуємо до сигналу про закінчення циклу.
Дивіться також:  Курка з гарбузом – 7 рецептів страв

Овочеві перці добре є вприкуску з зерненым сиром, натуральним грецьким йогуртом, мацоні. Вони смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді, виступаючи в якості ситної, але легкої холодної закуски.

З додаванням грибів

У фарш можна додавати гриби, змішуючи їх з рисом і овочами. Така страва виходить ароматним і незвичайним – гриби злегка заглушають смак перцю, роблячи його набагато делікатніше.



Готуємо грибний фарш, згідно інструкції:

  • Ріжемо гриби на великі шматочки.
  • Моркву тремо на тертці.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями.
  • Тушкуємо гриби, моркву, цибулю на сковорідці до напівготовності (або в мультичаше на режимі «Смаження»).
  • Змішуємо овочі і рис, відварений до напівготовності (всередині він повинен бути сирим).
  • Набиваємо начинкою болгарські перці.
  • Ставимо їх рядами на дно мультичаши.
  • Заливаємо соусом з вершків, томатів.
  • Присипаємо спеціями.
  • Варимо на режимі «Гасіння».
  • Готуємо до сигналу про закінчення циклу.

Блюдо дуже подобається чоловікам за яскраво виражений грибний смак. Їдять перці без гарніру – тут він не потрібен. А ось посипати щедрим пучком кропу важливо обов’язково.

З квасолею і капустою

Є ще один чудовий рецепт, який обов’язково сподобається любителям здорового способу життя. Це перці, які фарширують капустою і квасолею.

Приготувати їх просто, якщо взяти за основу перці, фаршировані овочами. Але тут головним інгредієнтом виступить квасоля, а доповнить її і додасть більшої соковитості – білокачанна капуста. Звичайно, можна заздалегідь зварити квасолю до м’якості. Однак немає нічого простіше, ніж використовувати готові боби, причому підійде як білий, так і червоний сорт.

Покроковий рецепт виглядає так:

  • Моркву натираємо на крупній тертці.
  • Цибулю ріжемо кубиками.
  • Капусту дуже дрібно шаткуємо.
  • Обсмажуємо овочі на режимі «Смаження» до м’якості.
  • Додаємо квасолю (сік можна злити в окрему ємність, а потім додати в мультічашу з томатною пастою).
  • Фаршем начиняє очищені зсередини болгарські перці.
  • Ставимо їх щільними рядами в мультічашу.
  • Заливаємо соусом.
  • Включаємо режим «Гасіння».
  • Готуємо до звучання сигналу про закінчення циклу.
Дивіться також:  Баранина з овочами – 7 рецептів приготування

Перці виходять соковитими і гарні в будь-якому вигляді. До того ж бобова культура ситна, так що страва виходить міцним, не поступаючись м’ясних варіантами.

Тушкуємо до сметано-томатною підливці

Більшість господинь не мислять фаршировані перці без заливки сметани і томатної пасти. Приготувати їх можна зі свіжими томатами, і рецепт тільки виграє.

Для приготування легко взяти за основу базовий рецепт. Але, замість звичного соусу, підготувати стиглі і м’які помідори, які очищають від шкірки, труть на тертці до отримання томатного пюре (або перемелюють в блендері). Далі помідори змішуються зі сметаною, і таким соусом заливаються перці. В якості приправи можна сміливо використовувати готову суміш з кавказьких трав – аромат страви виходить чудовим. Перці готуються на режимі «Гасіння» до м’якості. Їдять, рясно поливаючи сметанно-томатною підливою.

Нюанси приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс

Всі мультиварки володіють різним функціоналом, так що перед приготуванням буде не зайвим уважно ознайомитися з інструкцією. Є моделі, наприклад, мультиварки бренду Редмонд, які володіють спеціальною функцією «Перці», але в цілому в окремому режимі перці не потребують. Час приготування також може відрізнятися, хоча в цілому весь процес, починаючи від підготовки перців, не перевищує 60 хвилин.

Блюдо завжди можна поліпшити, якщо покласти зверху перців гілочки зелені, зубчики часнику, приправити тмином або кубиком бульйону.

Фаршировані перці – королі літнього та осіннього столу. Але буде дуже ефектно подати їх на новорічні свята, коли люди втомлюються від великої кількості майонезних салатів, м’яса під сирною шубкою і інших поживних страв. Для цього можна заморозити перці цілком, а потім начиняти їх різними начинками. Експериментуйте, начиняйте по-різному і будьте здорові!

Прокрутка до верху