Перлова крупа дуже корисна, а, якщо її правильно приготувати, то й дивно смачна (наприклад, у вигляді ніжної ситної каші). Звичайно, до плюсів такого продукту варто віднести і його дешевизну. Особливо смачною виходить перлова каша в мультиварці.
Перлова каша на гарнір в мультиварці
Приготоване за таким рецептом страву можна використовувати як гарнір до м’ясних, і до рибних страв. Інгредієнти: 1,5 мультиварочных склянки перлової крупи, цибулина, 3,5 мультиварочных склянки фільтрованої води, морквина, сіль.
Після сигналу гарнір буде настоюватися на підігріві ще 12-15 хвилин.
З додаванням м’яса
М’ясо підійде будь-яке (свинина, яловичина). Інгредієнти: 370 г м’яса, морквина, сіль, луковичка, 5 мультиварочных склянки води і 2 склянки перлової крупи, щіпка суміші перців і спеціальної приправи для плову, пара лаврових листочків.
Перловка з м’ясом в мультиварці готується 45-55 хвилин.
Рецепт приготування з тушонкою
Для такої страви крупу потрібно замочити в холодній водою на всю ніч. Інгредієнти: 2 мультиварочных склянки перловки і 2 склянки фільтрованої води, 1 банку будь-якої м’ясної тушонки, морквина, будь ароматні трави, луковичка, сіль.
Подається частування гарячим, присипаний свіжою зеленню.
Перловка з грибами
Приготувати перловку можна і з лісовими грибочками, і зі свіжими печерицями, які використовуються господинями найчастіше. Інгредієнти: 1 мультиварочный склянку крупи, 2,5 ст. фільтрованої води, цибулинка, 320-340 г грибів, 3-5 часникових зубчиків, сіль.
Замість звичайної води можна заливати складові м’ясним або овочевим бульйоном.
Молочна перлова каша
Приготована на молоці каша з перлової крупи має особливо насичений смак. Інгредієнти: 2 мультистакана перловки, по 3 склянки фільтрованої води і жирного молока, 2-2,5 великі ложки цукру, щіпка солі.
Подається частування з шматочком вершкового масла.
З куркою
Можна використовувати в цій страві будь-які частини курки. Інгредієнти: 600 г курятини, 1 мультиварочный склянку перлової крупи т 3 ст. фільтрованої води, 2 цибулини, сіль, морква, щіпка меленого перцю, 3-4 часникових зубка.
Приблизно за 15 хвилин до завершення приготування страви в нього додається роздавлений часник.
З гарбузом
Готову страву виходить не тільки смачним і корисним, але ще і дуже апетитним через яскравих помаранчевих овочевих вкраплень. Інгредієнти: 170 г перловки, 380 г м’якоті гарбуза, 380 мл фільтрованої води, сіль, сушені ароматні трави.
Смачно їсти кашку гарячою з олією.
Нюанси приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс
Саме для варіння каші «розумні каструлі» використовуються найчастіше. У цілому для цього підходять будь-які моделі пристроїв.
У мультиварках від бренду Редмонд для приготування перловки варто вибирати програму «Каша молочна», «Плов» або «Гасіння». Залишиться лише виставити потрібний час.
У печах Поларіс зустрічаються режими «Гречка», «Рис», «Каша», а також зазначені вище. Підійде будь-який з них після регулювання часу.
Для первинної підготовки овочів і м’яса їх зазвичай потрібно обсмажити. Можна використовувати універсальні режими «Смаження» або «Випічка», які є у пристроїв обох брендів.