Перлова каша в мультиварці з м’ясом, тушонкою – 7 рецептів як варити

Перлова крупа дуже корисна, а, якщо її правильно приготувати, то й дивно смачна (наприклад, у вигляді ніжної ситної каші). Звичайно, до плюсів такого продукту варто віднести і його дешевизну. Особливо смачною виходить перлова каша в мультиварці.

Перлова каша на гарнір в мультиварці

Приготоване за таким рецептом страву можна використовувати як гарнір до м’ясних, і до рибних страв. Інгредієнти: 1,5 мультиварочных склянки перлової крупи, цибулина, 3,5 мультиварочных склянки фільтрованої води, морквина, сіль.

  • Спочатку перловка на півгодини замочується в гарячій воді.
  • Поки можна пасерувати овочі в режимі смаження на вершковому маслі. Спочатку тільки цибулю, а потім – у поєднанні з тертою морквиною.
  • Помита крупа викладається в «розумну каструлю».
  • Залишилося присолити масу за смаком і залити водою.
  • В режимі плову або варіння частування готується 40-45 хвилин.
  • Після сигналу гарнір буде настоюватися на підігріві ще 12-15 хвилин.

    З додаванням м’яса

    М’ясо підійде будь-яке (свинина, яловичина). Інгредієнти: 370 г м’яса, морквина, сіль, луковичка, 5 мультиварочных склянки води і 2 склянки перлової крупи, щіпка суміші перців і спеціальної приправи для плову, пара лаврових листочків.

  • Спочатку на будь-якому маслі в чаші печі обсмажується м’ясо, нарізане шматочками. Воно відразу солиться і присипається спеціями.
  • Далі в режимі обсмажування м’ясо готується вже разом з подрібненими овочами 8-9 хвилин.
  • Зверху висипається промита крупа.
  • У ємність вливається підігріта вода, і додаються лаврові листочки.
  • Під закритою кришкою частування можна готувати навіть в режимі випічки.
  • Перловка з м’ясом в мультиварці готується 45-55 хвилин.

    Рецепт приготування з тушонкою

    Для такої страви крупу потрібно замочити в холодній водою на всю ніч. Інгредієнти: 2 мультиварочных склянки перловки і 2 склянки фільтрованої води, 1 банку будь-якої м’ясної тушонки, морквина, будь ароматні трави, луковичка, сіль.

    Дивіться також:  Тісто на курник – 7 рецептів приготування

  • У програмі смаження до золотистого кольору обсмажуються подрібнені зручним способом овочі.
  • Далі до цибулі і моркви викладається весь вміст банки з тушонкою. Разом складові нудяться в аналогічному режимі 8-9 хвилин.
  • Поверх засмажки висипається промита крупа, виливається вода. Маса солиться і присипається ароматними травами.
  • Готується страва 80-90 хвилин в режимі плову або в програмі «Гасіння».
  • Подається частування гарячим, присипаний свіжою зеленню.

    Перловка з грибами

    Приготувати перловку можна і з лісовими грибочками, і зі свіжими печерицями, які використовуються господинями найчастіше. Інгредієнти: 1 мультиварочный склянку крупи, 2,5 ст. фільтрованої води, цибулинка, 320-340 г грибів, 3-5 часникових зубчиків, сіль.

  • Каша заливається холодною водою і «відпочиває», поки готуються інші продукти.
  • Цибулю і печериці довільно нарізати. Спочатку на пісному маслі обсмажується тільки овоч, а потім – разом з грибочками. Загальний час їх приготування – 8-9 хвилин.
  • Крупа промивається до тих пір, поки вода не перестане темніти, після чого перекладається до піджарки.
  • Роздавлений часник розводиться у воді. Рідина виливається поверх всіх продуктів.
  • Потрібно варити перловку у програмі «Гречка», «Каша», «Рис» або в іншому придатному. Час – 35-45 хвилин.
  • Замість звичайної води можна заливати складові м’ясним або овочевим бульйоном.

    Молочна перлова каша

    Приготована на молоці каша з перлової крупи має особливо насичений смак. Інгредієнти: 2 мультистакана перловки, по 3 склянки фільтрованої води і жирного молока, 2-2,5 великі ложки цукру, щіпка солі.

  • Крупа повинна отмачиваться в холодній воді близько години. Далі продукт промивається і відправляється в чашу «розумної каструлі».
  • Зверху виливаються обидва виду рідини.
  • Маса солиться і цукрується.
  • Продукти ретельно перемішуються. Страва готується в режимі «Каша молочна».
  • Подається частування з шматочком вершкового масла.

    Дивіться також:  Крошка-картопля - 8 рецептів у духовці в домашніх умовах

    З куркою

    Можна використовувати в цій страві будь-які частини курки. Інгредієнти: 600 г курятини, 1 мультиварочный склянку перлової крупи т 3 ст. фільтрованої води, 2 цибулини, сіль, морква, щіпка меленого перцю, 3-4 часникових зубка.

  • Крупа заливається холодною водою.
  • У промаслений чашу пристрою викладаються шматки курки, які обсмажують на розігрітому маслі.
  • Далі до м’яса відправляються подрібнені овочі. Разом продукти готуються 8-9 хвилин в режимі смаження. Цибуля і морква, які томилися в курячому жирі, виходять особливо м’якими і ароматними.
  • Добре промита перловка висипається в засмажки.
  • Зверху виливається не холодна вода. Продукти солятся і перчатся.
  • Потрібно готувати частування у програмі «Плов» до її закінчення.
  • Приблизно за 15 хвилин до завершення приготування страви в нього додається роздавлений часник.

    З гарбузом

    Готову страву виходить не тільки смачним і корисним, але ще і дуже апетитним через яскравих помаранчевих овочевих вкраплень. Інгредієнти: 170 г перловки, 380 г м’якоті гарбуза, 380 мл фільтрованої води, сіль, сушені ароматні трави.

  • Крупа замочується на ніч. Вранці продукт промивається і засипається в чашу приладу.
  • До перловке всипати кубики м’якоті гарбуза.
  • Можна відразу страву посолити, додати до нього щіпку сушених ароматних трав.
  • У програмі «Гречка» частування готується до її завершення.
  • Смачно їсти кашку гарячою з олією.

    Нюанси приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс

    Саме для варіння каші «розумні каструлі» використовуються найчастіше. У цілому для цього підходять будь-які моделі пристроїв.

    У мультиварках від бренду Редмонд для приготування перловки варто вибирати програму «Каша молочна», «Плов» або «Гасіння». Залишиться лише виставити потрібний час.

    У печах Поларіс зустрічаються режими «Гречка», «Рис», «Каша», а також зазначені вище. Підійде будь-який з них після регулювання часу.

    Дивіться також:  Риба, запечена у фользі — 7 рецептів приготування

    Для первинної підготовки овочів і м’яса їх зазвичай потрібно обсмажити. Можна використовувати універсальні режими «Смаження» або «Випічка», які є у пристроїв обох брендів.

    Прокрутка до верху