Перловка в мультиварці – 9 рецептів приготування

Дуже просто готується перловка в мультиварці. Це відмінний варіант корисного сніданку або ситного обіду. Особливо, якщо урізноманітнити блюдо додаванням овочів або м’яса.

Перлова каша на гарнір в мультиварці

Інгредієнти: 2 мультичашки перлової крупи, в 2 рази більше фільтрованої води, пісне масло, морква, кухонна сіль, цибулинка. Як варити перловку в мультиварці для гарніру, розповідається далі.

  • Крупа замочується на 40-45 хвилин в дуже гарячій воді.
  • На пісному маслі в чаші каструлі обсмажується спочатку цибулю, потім овоч вже разом з морквою.
  • Злегка розмокла перловка промивається і викладається поверх піджарки.
  • Зверху виливається не холодна вода. На цьому етапі можна відразу додавати сіль.
  • У програмі, призначеної для приготування плову, страва буде нудитися 40-45 хвилин.
  • У закритому посуді готову страву потрібно залишити настоюватися ще на 20-25 хвилин.

    З додаванням м’яса

    Інгредієнти: півкіло свинини, 1 чаша перлової крупи, по цибулині і моркви, дрібку солі, суміш перців.



  • У програмі смаження або випічки до золотистого відтінку обсмажуються тонкі полуколечки лука. Далі вони вже готуються разом з мініатюрними брусочками моркви.
  • М’ясо миється, підсушується паперовим рушником і нарізати невеликими шматочками. Коли овочі вже повністю будуть готові до них, викладаються скибочки свинини і інгредієнти готуються разом до появи скоринки на м’ясі.
  • Крупа грунтовно промивається гарячою водою. Продовжувати цей процес потрібно до тих пір, поки що стікає рідина не стане повністю прозорою.
  • Промита перловка відправляється до піджарки з м’яса і овочів. Зверху виливається гаряча вода. Кількість рідини визначається за стандартною схемою – на 1 ст. крупи — 2 склянки чистої води.
  • Далі перловка в мультиварці з м’ясом готується близько години в режимі «Плов».

    Рецепт приготування з тушонкою

    Інгредієнти: 2 мультичаши перлової крупи, 5 — фільтрованої води, стандартна банку тушкованої свинини або яловичини, середня цибулинка, дрібна сіль, морква, ароматні трави.

    Дивіться також:  Мідії в вершково-часниковому соусі – 7 рецептів, як приготувати на сковороді або в духовці

  • Бажано крупу замочити на ніч у холодній воді. Якщо стільки часу немає, то хоча б на 3 години.
  • У чаші «розумної каструлі» обсмажуються подрібнені овочі. Для цього можна вибирати і рослинне і вершкове масло. З режимів підійде, наприклад, «Випічка».
  • До готових овочів викладається тушонка разом з жиром.
  • Зверху поміщається крупа, попередньо ошпарена окропом. Це позбавить її від гіркоти.
  • Продукти солятся, присипаються ароматними травами.
  • Далі перловка з тушонкою готується у програмі «Гречка» 80 хвилин.

    З грибами

    Інгредієнти: 1 мультичаша перловки, 320 г свіжих печериць, цибулина, сіль, сухий часник, перець.

  • Кубики цибулі і тонкі слайсы печериць обсмажуються в програмі випічки.
  • Зверху на зажарку з овочів і грибів викладається заздалегідь вимочений в холодній воді перлова крупа.
  • Страва готуватиметься у програмі, призначеної для варіння рису до його закінчення.
  • Прикрасити його можна свіжою зеленню.

    Молочна перлова каша

    Інгредієнти: 1 мультичаша перлової крупи, 3 мультичаши фільтрованої води і стільки ж свіжого молока, 3 ч. л. цукрового піску, 1 ч. л. кухонної солі.

  • Перловка кілька разів промивається холодною водою. Це позбавить її від нальоту. В результаті вода повинна стати прозорою.
  • Крупа заливають новою порцією рідини і залишають на кілька годин. Залишається знову промити її гарячою водою і перекласти в чашу.
  • Зверху на перловку виливається суміш з холодного молока і води. Маса подслащивается і солиться.
  • Готується страва у програмі «Молочна каша» 60-65 хвилин.

    З куркою

    Інгредієнти: 620-690 г курятини (можна використовувати ніжки, стегна, крила), 2 мультичашки перлової крупи, 5 мультистаканов фільтрованої води, велика ложка рафінованої олії, 2-3 головки цибулі, 2 морквини, щіпка спецій для плову, сіль за смаком.

  • Курка нарізається великими порційними шматками. М’ясо можна одразу викладати в чашу пристрою, посипати сіллю, поливати рафінованою олією і обсмажувати в програмі випічки зі всіх сторін.
  • Поки курка готується, можна зайнятися овочами. Цибулю нарізати тонкими кільцями або полуколечками. Морквина нарізане тонкими брусочками. Можна і просто натерти на крупну тертку.
  • Як тільки м’ясо буде готове, до нього висипаються подрібнені овочі. Потрібно дочекатися, поки цибуля і морква злегка підрум’яняться.
  • Залишилося висипати поверх всіх підготовлених продуктів промиту перловку, сіль, спеціальні приправи для плову.
  • Вміст чаші заливається гарячою кип’яченою водою.
  • «Розумна каструля» переводиться в режим «Плов» і включається на 60-65 хвилин.
  • Дивіться також:  Тушкована капуста з картоплею – 6 рецептів

    Готову страву залишається на підігріві, приблизно на півгодини.

    Перловка з гарбузом

    Інгредієнти: 420 г свіжої м’якоті гарбуза, 1 мультичаша перлової крупи, морквина, пара лаврових листочків, луковичка, кухонна сіль і мелена зіра за смаком.

  • З вечора вказану кількість перловки заливається водою кімнатної температури і залишають на всю ніч.
  • Вранці в чаші на будь-якому маслі спочатку обсмажуються кубики цибулі і невеликі шматочки гарбуза. Коли ці овочі розм’якшаться, до них додаються брусочки моркви. Разом інгредієнти готуються ще 8-9 хвилин.
  • За пару хвилин до закінчення смаження в ємність викладається перлова крупа. З неї попередньо потрібно злити всю воду і промити продукт.
  • Зверху на компоненти виливається тепла вода. Рідини повинно бути стільки, щоб її рівень виявився вищим за всіх використовуваних продуктів приблизно на 2-2,5 див Викладаються в ємність і лаврові листочки.
  • У програмі, призначеної для приготування плову, частування буде нудитися до її завершення. Приблизно за 5-6 хвилин до готовності страву потрібно посолити і висипати зіру.
  • Готове частування ненадовго залишається на підігріві, після чого розкладають по тарілках.

    З овочами

    Інгредієнти: 1 мультичаша перловки, великий баклажан, помідор, болгарський перчик, 3-4 часникові зубки, кухонна сіль за смаком.

  • Крупа попередньо заливають холодною водою і залишають на ніч.
  • Всі овочі ретельно промиваються, при необхідності очищаються і дрібно ріжуться. Кубики баклажана засипають сіллю і залишають на 12-14 хвилин, щоб вийшла гіркота. Далі скибочки овоча добре промивається холодною водою.
  • В режимі смаження в чаші пристрою разом готуються всі подрібнені овочі. До них додається і подрібнений часник.
  • Поверх овочів викладається підготовлена крупа.
  • Вміст ємності заливається гарячою водою. Залишилося додати сіль і перемішати всі компоненти.
  • У програмі «Плов» страва готуватиметься 60-65 хвилин.

    Дивіться також:  Паштет печінковий – 6 рецептів в домашніх умовах

    Як приготувати плов з перловки?

    Інгредієнти: півкіло курятини, морквина, 2 мультичашки перловки, 5 мультичашек фільтрованої води, цибулина, часник за смаком, сіль, приправа для плову.

  • Цибуля, морква і часник подрібнюються будь-яким чином і страхуються на вершковому або рослинному маслі. Коли овочі будуть готові до них, викладаються шматочки курки.
  • Разом продукти готуються до тих пір, поки м’ясо не стане рум’яним.
  • Перлова крупа добре промивається і викладається до піджарки з курки і овочів. Маса солиться і посипається приправами для плову.
  • Інгредієнти заливаються водою.
  • Готується страва 65 хвилин в режимі «Рис/Крупа».

    Прокрутка до верху