Дуже просто готується перловка в мультиварці. Це відмінний варіант корисного сніданку або ситного обіду. Особливо, якщо урізноманітнити блюдо додаванням овочів або м’яса.
Перлова каша на гарнір в мультиварці
Інгредієнти: 2 мультичашки перлової крупи, в 2 рази більше фільтрованої води, пісне масло, морква, кухонна сіль, цибулинка. Як варити перловку в мультиварці для гарніру, розповідається далі.
Крупа замочується на 40-45 хвилин в дуже гарячій воді.
На пісному маслі в чаші каструлі обсмажується спочатку цибулю, потім овоч вже разом з морквою.
Злегка розмокла перловка промивається і викладається поверх піджарки.
Зверху виливається не холодна вода. На цьому етапі можна відразу додавати сіль.
У програмі, призначеної для приготування плову, страва буде нудитися 40-45 хвилин.
У закритому посуді готову страву потрібно залишити настоюватися ще на 20-25 хвилин.
З додаванням м’яса
Інгредієнти: півкіло свинини, 1 чаша перлової крупи, по цибулині і моркви, дрібку солі, суміш перців.
У програмі смаження або випічки до золотистого відтінку обсмажуються тонкі полуколечки лука. Далі вони вже готуються разом з мініатюрними брусочками моркви.
М’ясо миється, підсушується паперовим рушником і нарізати невеликими шматочками. Коли овочі вже повністю будуть готові до них, викладаються скибочки свинини і інгредієнти готуються разом до появи скоринки на м’ясі.
Крупа грунтовно промивається гарячою водою. Продовжувати цей процес потрібно до тих пір, поки що стікає рідина не стане повністю прозорою.
Промита перловка відправляється до піджарки з м’яса і овочів. Зверху виливається гаряча вода. Кількість рідини визначається за стандартною схемою – на 1 ст. крупи — 2 склянки чистої води.
Далі перловка в мультиварці з м’ясом готується близько години в режимі «Плов».
Рецепт приготування з тушонкою
Інгредієнти: 2 мультичаши перлової крупи, 5 — фільтрованої води, стандартна банку тушкованої свинини або яловичини, середня цибулинка, дрібна сіль, морква, ароматні трави.
Бажано крупу замочити на ніч у холодній воді. Якщо стільки часу немає, то хоча б на 3 години.
У чаші «розумної каструлі» обсмажуються подрібнені овочі. Для цього можна вибирати і рослинне і вершкове масло. З режимів підійде, наприклад, «Випічка».
До готових овочів викладається тушонка разом з жиром.
Зверху поміщається крупа, попередньо ошпарена окропом. Це позбавить її від гіркоти.
Продукти солятся, присипаються ароматними травами.
Далі перловка з тушонкою готується у програмі «Гречка» 80 хвилин.
Кубики цибулі і тонкі слайсы печериць обсмажуються в програмі випічки.
Зверху на зажарку з овочів і грибів викладається заздалегідь вимочений в холодній воді перлова крупа.
Страва готуватиметься у програмі, призначеної для варіння рису до його закінчення.
Прикрасити його можна свіжою зеленню.
Молочна перлова каша
Інгредієнти: 1 мультичаша перлової крупи, 3 мультичаши фільтрованої води і стільки ж свіжого молока, 3 ч. л. цукрового піску, 1 ч. л. кухонної солі.
Перловка кілька разів промивається холодною водою. Це позбавить її від нальоту. В результаті вода повинна стати прозорою.
Крупа заливають новою порцією рідини і залишають на кілька годин. Залишається знову промити її гарячою водою і перекласти в чашу.
Зверху на перловку виливається суміш з холодного молока і води. Маса подслащивается і солиться.
Готується страва у програмі «Молочна каша» 60-65 хвилин.
З куркою
Інгредієнти: 620-690 г курятини (можна використовувати ніжки, стегна, крила), 2 мультичашки перлової крупи, 5 мультистаканов фільтрованої води, велика ложка рафінованої олії, 2-3 головки цибулі, 2 морквини, щіпка спецій для плову, сіль за смаком.
Курка нарізається великими порційними шматками. М’ясо можна одразу викладати в чашу пристрою, посипати сіллю, поливати рафінованою олією і обсмажувати в програмі випічки зі всіх сторін.
Поки курка готується, можна зайнятися овочами. Цибулю нарізати тонкими кільцями або полуколечками. Морквина нарізане тонкими брусочками. Можна і просто натерти на крупну тертку.
Як тільки м’ясо буде готове, до нього висипаються подрібнені овочі. Потрібно дочекатися, поки цибуля і морква злегка підрум’яняться.
Залишилося висипати поверх всіх підготовлених продуктів промиту перловку, сіль, спеціальні приправи для плову.
Вміст чаші заливається гарячою кип’яченою водою.
«Розумна каструля» переводиться в режим «Плов» і включається на 60-65 хвилин.
Готову страву залишається на підігріві, приблизно на півгодини.
Перловка з гарбузом
Інгредієнти: 420 г свіжої м’якоті гарбуза, 1 мультичаша перлової крупи, морквина, пара лаврових листочків, луковичка, кухонна сіль і мелена зіра за смаком.
З вечора вказану кількість перловки заливається водою кімнатної температури і залишають на всю ніч.
Вранці в чаші на будь-якому маслі спочатку обсмажуються кубики цибулі і невеликі шматочки гарбуза. Коли ці овочі розм’якшаться, до них додаються брусочки моркви. Разом інгредієнти готуються ще 8-9 хвилин.
За пару хвилин до закінчення смаження в ємність викладається перлова крупа. З неї попередньо потрібно злити всю воду і промити продукт.
Зверху на компоненти виливається тепла вода. Рідини повинно бути стільки, щоб її рівень виявився вищим за всіх використовуваних продуктів приблизно на 2-2,5 див Викладаються в ємність і лаврові листочки.
У програмі, призначеної для приготування плову, частування буде нудитися до її завершення. Приблизно за 5-6 хвилин до готовності страву потрібно посолити і висипати зіру.
Готове частування ненадовго залишається на підігріві, після чого розкладають по тарілках.
З овочами
Інгредієнти: 1 мультичаша перловки, великий баклажан, помідор, болгарський перчик, 3-4 часникові зубки, кухонна сіль за смаком.
Крупа попередньо заливають холодною водою і залишають на ніч.
Всі овочі ретельно промиваються, при необхідності очищаються і дрібно ріжуться. Кубики баклажана засипають сіллю і залишають на 12-14 хвилин, щоб вийшла гіркота. Далі скибочки овоча добре промивається холодною водою.
В режимі смаження в чаші пристрою разом готуються всі подрібнені овочі. До них додається і подрібнений часник.
Поверх овочів викладається підготовлена крупа.
Вміст ємності заливається гарячою водою. Залишилося додати сіль і перемішати всі компоненти.
У програмі «Плов» страва готуватиметься 60-65 хвилин.
Інгредієнти: півкіло курятини, морквина, 2 мультичашки перловки, 5 мультичашек фільтрованої води, цибулина, часник за смаком, сіль, приправа для плову.
Цибуля, морква і часник подрібнюються будь-яким чином і страхуються на вершковому або рослинному маслі. Коли овочі будуть готові до них, викладаються шматочки курки.
Разом продукти готуються до тих пір, поки м’ясо не стане рум’яним.
Перлова крупа добре промивається і викладається до піджарки з курки і овочів. Маса солиться і посипається приправами для плову.