На Русі перловка додавалася в різноманітні страви, була святковим частуванням. У давні часи перловку вживали заможні люди, і вона носила назву «царська».
В нинішній час перловку не особливо люблять. Більшість людей останній раз пробували її в дитячому садочку, а вдома вона готується вкрай рідко. Люди забули про те, що вона є дуже корисною кашею. Вона володіє чудовим смаком, тільки потрібно правильно її приготувати. Її можна додавати в суп, а також вживати з соусом і олією.
Рецепт перловки в мультиварці
Перлова крупа – нелюбимий продукт багатьох. В особливості її не люблять чоловіки і діти. Хоча перлова крупа, яка виготовляється на основі ячменю, що є багатим джерелом білків і вуглеводів. В мультиварці приготувати її можна так, що сподобається навіть дітям. В мультиварці її не потрібно постійно перемішувати. Доповненням до неї може стати м’ясо або м’ясні консерви, які додадуть страві особливий насичений смак і аромат.
Легкий рецепт перловки в мультиварці
Для перлової каші необхідно взяти перлову крупу, сіль, цукровий порошок і вершкове масло. Крупу потрібно залити водою і залишити настоюватися на всю ніч. Завдяки цьому вона набубнявіє і швидше звариться.
Старовинне блюдо перловка, по-новому
Вам потрібно увімкнути прилад, покласти в нього перловку з водою, додати цукор, сіль за смаком, і встановити програму «Каша». При відсутності такої програми, можна вибрати режим «Гречка». Час приготування має становити від 60 до 80 хвилин. Потім закриваємо каструлю і чекаємо закінчення роботи, повинен прозвучати сигнал завершення. Можна додатково встановити мультиварку в режим підігріву на 20 хвилин, щоб каша стала ще м’якше і ніжніше. У готову кашу додаємо шматочок масла. Перловка в мультиварці може бути ідеальним гарніром до м’ясних страв.
Перловка, як самостійне блюдо
Перловка в мультиварці може бути і повноцінним самостійним блюдом, готуючись разом з м’ясним фаршем або готової тушонкою. Використовуючи готову тушонку час приготування значно скорочується.
Як приготувати перловку в мультиварці з фаршем:
Перловка з додаванням м’ясного фаршу дуже легко готується. Крупа заливається водою і настояти деякий час. Мультиварка виставляється на режим «Смаження», слід налити трохи соняшникової олії, додати фарш, нарізану цибулю, сіль і перець. Фарш необхідно обсмажити до готовності. Далі слід висипати перловку, залити водою, трохи вище рівня крупи. Закривається кришка і вибирається програма «Каша» на одну годину. Ви можете подавати на стіл ситну перлову кашу з м’ясом.
Смачні рецепти:
Яблука в мультиварці
Курка з картоплею в мультиварці
Як посмажити мойву
Як варити рисову локшину
Як посмажити котлети