Перловка з м’ясом – 7 рецептів

Рецепт приготування в горщиках в духовці

Горщики самі по собі прикрасу столу. І господині добре знають, якими смачними, томлеными, ніжними виходять в них будь-які каші. Перловка, мабуть, найкраща крупа для горщиків – там вона розкривається і швидше набуває саму потрібну ступінь готовності. А м’ясо з горщиків настільки смачне, що буквально «стрибає» з вилки в рот.

Приготувати блюдо дуже просто:

  • Злегка відварюємо крупу, замочену напередодні у великій кількості води.
  • На дно горщика закладаємо шматочки м’яса, обсмажені цибулю, моркву і інші овочі за смаком.
  • Засипаємо крупою так, щоб від шийки горщика залишалося 2-3 сантиметри.
  • Підсолюємо, додаємо спеції.
  • Заливаємо водою або бульйоном практично до самого верху (переливати не варто – інакше страва почне «тікати»).
  • Закриваємо кришками.
  • Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
  • Печемо 60 хвилин.

У кожен горщик перед подачею на стіл кладемо кубик вершкового масла. Він додасть каші ту саму вершковість, завдяки якій вона заграє, стане ще смачніше. Можна посипати її свіжим кропом або прикрасити гілочками петрушки.

Найкраще м’ясо для запікання в горщиках – свиняча шийка; вона виходить дуже соковитою.

Каша в горщиках подається з салатом зі свіжої редьки, огірків, квашеної капусти, заправленої запашною олією.

Дивіться також:  Фарширований гарбуз у духовці – 8 рецептів приготування запеченого гарбуза
Прокрутка до верху