Перловка з м’ясом – 7 рецептів

З яловичиною та квасолею по-закарпатськи

У Закарпатті є національне блюдо з перловки і копченостей, яке називається човлент. Воно обов’язково готується в горщиках, а в якості інгредієнтів виступають не тільки перловка і м’ясо, але і квасоля і копченості. У доповненні до яловичині можна використовувати шматочки копченої курки, свинячі реберця, навіть курячі шийки – чим більше сортів буде використано, тим смачніше вийде блюдо.

Готувати його дуже просто, якщо взяти за основу рецепт м’яса з перловкою в горщиках. Точно також обсмажуємо м’ясо з овочами, закладаємо в горщики, засипаємо основу перловкою. Хоча є важливий нюанс: в оригінальному рецепті квасоля відварюється до готовності, а потім кладеться в горщики. Але легко спростити процес, якщо придбати баночку будь квасолі: білої, червоної, у власному соку або томатному. При цьому рідина можна не виливати, а також додати в блюдо.

Страва подається зі сметаною, великою кількістю зелені, свіжими коржами, а запивається кисломолочними продуктами.

Дивіться також:  Перловка – 24 рецепта приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху