Суп з перловки з м’ясом
При згадці про «перлової» крупі не можна обійти стороною суп з цією крупою – гарячі перші страви з перловкою виходять наваристими, поживними, і так доречними в зимовий час року. Традиційний розсольник, зрозуміло, вміють готувати всі, але мало хто знає, що навіть простий м’ясної супчик з перловки виходить дуже смачним, і зовсім неутомливим в приготуванні.
Варити «перлинний» супчик дуже просто:
- Відваримо м’ясний бульйон з яловичої грудинки (від 60 до 90 хвилин).
- Поки основа для супу вариться, замочимо перловку, щоб вона набухла.
- Пасеруємо моркву і цибулю на вершковому маслі.
- Як тільки м’ясо стало м’яким, виймаємо його з каструлі.
- Закладаємо крупу і овочі.
- Варимо всі 60 хвилин до готовності крупи на слабкому вогні.
- Додаємо м’ясо, нарізане на шматочки.
- Кладемо лавровий лист.
Для супу на каструлю 3 л достатньо 100 г крупи – інакше суп вийде занадто густим.
Перед подачею посипаємо кожну тарілку зеленню, можна приправити чайною ложкою сметани. Якщо ви звернули увагу – в супі немає картоплі. Але, за бажанням, можна додати туди кілька бульб цілком: він розвариться, надавши супу особливої густоти і наваристості.
Перловка – прекрасна крупа. Вона відмінно насичує, не додаючи зайвих калорій. Враховуючи її «копійчану» вартість, можна готувати її як мінімум раз в тиждень, щоразу відкриваючи нові варіанти. Але стежте, щоб крупа була чистою, не містила багато сміття, який досить важко вичищати. Будьте ситі і щасливі!