Перловка з м’ясом – 7 рецептів

Суп з перловки з м’ясом

При згадці про «перлової» крупі не можна обійти стороною суп з цією крупою – гарячі перші страви з перловкою виходять наваристими, поживними, і так доречними в зимовий час року. Традиційний розсольник, зрозуміло, вміють готувати всі, але мало хто знає, що навіть простий м’ясної супчик з перловки виходить дуже смачним, і зовсім неутомливим в приготуванні.

Варити «перлинний» супчик дуже просто:

  • Відваримо м’ясний бульйон з яловичої грудинки (від 60 до 90 хвилин).
  • Поки основа для супу вариться, замочимо перловку, щоб вона набухла.
  • Пасеруємо моркву і цибулю на вершковому маслі.
  • Як тільки м’ясо стало м’яким, виймаємо його з каструлі.
  • Закладаємо крупу і овочі.
  • Варимо всі 60 хвилин до готовності крупи на слабкому вогні.
  • Додаємо м’ясо, нарізане на шматочки.
  • Кладемо лавровий лист.

Для супу на каструлю 3 л достатньо 100 г крупи – інакше суп вийде занадто густим.

Перед подачею посипаємо кожну тарілку зеленню, можна приправити чайною ложкою сметани. Якщо ви звернули увагу – в супі немає картоплі. Але, за бажанням, можна додати туди кілька бульб цілком: він розвариться, надавши супу особливої густоти і наваристості.

Перловка – прекрасна крупа. Вона відмінно насичує, не додаючи зайвих калорій. Враховуючи її «копійчану» вартість, можна готувати її як мінімум раз в тиждень, щоразу відкриваючи нові варіанти. Але стежте, щоб крупа була чистою, не містила багато сміття, який досить важко вичищати. Будьте ситі і щасливі!

Дивіться також:  Манний пудинг – 6 рецептів
Прокрутка до верху