Проявивши трохи фантазії можна приготувати безліч рецептів перловки з тушонкою. У поєднанні ці інгредієнти дають незвичайний смак. Ну, хто не любить справжню, ситну і наваристу їжу з приголомшливим ароматом?!
Перловка з тушонкою в каструлі
Це блюдо вважається армійським. Його можна приготувати навіть на багатті, де воно просочується його запахом і стає насиченим.
Інгредієнти:
- 1 банку яловичої тушонки;
- 200 г крупи;
- цибулю і моркву — по 1 шт.;
- кілька зубчиків часнику;
- сіль і чорний мелений перець.
Покрокова інструкція:
- Холодною водою помийте крупу. Якщо не любите разваристую перловку, замочіть її на 6 годин.
- Крупу обсмажте на сковороді без масла.
- Пересипте в каструлю, додайте 750 мл холодної води, закип’ятіть, зменшіть вогонь. Варити 20 хвилин.
- Консерви відкриваємо, перекладаємо верхній жир на сковороду. Обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю.
- Додаємо натерту моркву, потім консерви і подрібнений часник.
- Насипати приправи (сіль і перець).
- Закриваємо Сковороду кришкою, тушкуємо.
- Підливу перекладемо в каструлю, перемішати і потомим 20 хвилин.
Залишимо каструлю на плиті, накриємо кришкою. Через півгодини подаємо.
Готуємо в мультиварці
Страва з перловки з тушонкою в мультиварці не залишить байдужими гостей. Готується швидко, а виходить смачно.
Інгредієнти:
- 300 г перловки;
- 1 банку тушкованої яловичини;
- 1 цибулина;
- 1 моркву.
Як готувати:
- Крупу промити, залити окропом. Нехай вона розбухне.
- Овочі подрібнити.
- У ємність мультиварки викладаємо консерви разом з жиром. М’ясо розрізаємо на невеликі шматочки.
- Овочі теж висипаємо в чашу. В останню чергу додаємо розпарену крупу.
- Заливаємо 1,2 л холодної води.
- Додаємо спеції. Добре розмішуємо і ставимо на режим «Гасіння», потім потрібно включити Підігрів, щоб рідина випарувалася.
Кашу насипте в тарілочки, прикрасьте зеленню і посипте рубаним часником.
Без замочування крупів
Є рецепт і без замочування. Але будьте готові до тривалого готування страви.
Вам знадобиться:
- 200 г перловки;
- 6 склянок води;
- 1 цибулю і моркву;
- спеції.
Процес приготування:
- Крупу промиваємо.
- У каструлю наливаємо 750 мл води. Коли закипить, додаємо перловку.
- Вогонь не зменшуємо, варимо 3 хвилини.
- Воду зливаємо, наливаємо залишилися 1,5 л.
- Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 50 хвилин, іноді помішуючи.
- Поки перловка вариться, готуємо підливу. У сковороду викладаємо жир з консерв, обсмажуємо овочі. М’ясо нарізаємо маленькими шматочками. Все тушкується 10 хвилин.
- За 15 хвилин до готовності каші перекладаємо підливу в каструлю.
- Закінчивши приготування, залишаємо страва під закритою кришкою на 10 хвилин.
Приготувати перловку з тушонкою без замочування смачно вийде, якщо дотримуватися пропорції. Блюдо виходить дуже ароматним.
Перед подачею посипте меленим базиліком, зеленню або вставити в середину по листку кожної спеції.
Розсольник з тушонкою і перловкою
З тушонкою блюдо швидше приготується, ніж з шматками м’яса. Розсольник виходить наваристим, ситний і дуже смачним.
Інгредієнти:
- 1 банка тушонки;
- 100 г моркви;
- 150 г солоних огірків;
- 200 г томатів;
- 0,3 кг картоплі;
- 60 р ріпчастої цибулі;
- 2 л води;
- оливкова олія для смаження;
- 0,5 склянки перлової крупи;
- сіль і перець за смаком.
Покрокова інструкція:
- Крупу замочуємо у холодній воді. Через 2 години рідину зливаємо.
- Моркву і цибулю подрібнюємо. Картоплю, помідори і огірки нарізаємо кубиками.
- Воду потрібно закип’ятити, додати перловку. Вогонь зменшити і дати покипіти 15 хвилин.
- Готуємо зажарку. Наливаємо в сковороду оливкове масло, додаємо цибулю і моркву. Пасеруємо їх, додаємо помідори і залишаємо нудитися 7 хвилин. Коли томат стане м’яким, кладемо огірки і обсмажуємо 2 хвилини.
- Варимо картоплю з перловкою, через 15 хвилин додаємо яловичу тушонку і підливу.
- Варити ще 15 хвилин.
Розсольник готовий до вживання. Перед подачею заправте сметаною і посипте зеленню.
Як приготувати в автоклаві
Ситна та поживна страва можна зробити в автоклаві.
Мало хто любить цю крупу, але секрет у тому, що багато не знаю, як правильно його приготувати.
Вам знадобиться:
- 1 ч. л. солі;
- перець горошком — 5 шт.;
- перець мелений;
- лавровий лист;
- свинина— 100 р;
- перловка — 100 г;
- сало або свинячий жир — 100 р.
Покрокова інструкція:
- На дно півлітрової банки насипаємо 0,5 ч. л. солі, половину лаврового листа і 2 горошини чорного перцю.
- Кладемо м’ясо, потім жир або свиняче сало.
- Перловку заздалегідь заливаємо окропом і розпарювала. Кладемо 50 г перловки.
- Далі, починаючи з першого пункту, складаючи інгредієнти шарами. Банку заповнюється по плічка.
- Наливаємо воду, залишивши 2 см до горлечка.
- Банки закорковуємо і ставимо в автоклав.
- Готуємо на 120 градусах.
Тривалість приготування займає 1 годину. Після виключення чекаємо охолодження, стравливаем повітря і витягаємо банки.
В горщику в духовці
Смакота страви залежить від якості консерви. Тому купуйте якісну тушонку.
Інгредієнти:
- перловка — 1,7 склянки;
- тушонка яловича— 1 банка;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 2 шт.;
- томатний сік — 100 мл;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- 4 зубчики часнику;
- вода — 1,2 л;
- спеції за смаком.
Приготування:
- Цибулю і моркву обсмажити до золотавої скоринки на олії.
- Додаємо консерви, томатну пасту, спеції і тушкуємо 10 хвилин.
- Перловку обсмажуємо на сковороді.
- Складаємо в горщики. Спочатку крупу, потім консерви з овочами.
- Заливаємо водою. Додаємо часник, пропущений через прес.
- Ставимо горщики в духову піч на півгодини. Встановлюємо температуру 200 градусів, потім зменшуємо до 180, готуємо ще годину.
Щоб блюдо було ароматніший і смачніше, дайте настоятися 30 хвилин. Перлова каша з тушонкою готова.
Приємного апетиту!