Перловка з тушонкою — 6 смачних рецептів приготування

Проявивши трохи фантазії можна приготувати безліч рецептів перловки з тушонкою. У поєднанні ці інгредієнти дають незвичайний смак. Ну, хто не любить справжню, ситну і наваристу їжу з приголомшливим ароматом?!

Перловка з тушонкою в каструлі

Це блюдо вважається армійським. Його можна приготувати навіть на багатті, де воно просочується його запахом і стає насиченим.

Інгредієнти:

  • 1 банку яловичої тушонки;
  • 200 г крупи;
  • цибулю і моркву — по 1 шт.;
  • кілька зубчиків часнику;
  • сіль і чорний мелений перець.

Покрокова інструкція:

  • Холодною водою помийте крупу. Якщо не любите разваристую перловку, замочіть її на 6 годин.
  • Крупу обсмажте на сковороді без масла.
  • Пересипте в каструлю, додайте 750 мл холодної води, закип’ятіть, зменшіть вогонь. Варити 20 хвилин.
  • Консерви відкриваємо, перекладаємо верхній жир на сковороду. Обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю.
  • Додаємо натерту моркву, потім консерви і подрібнений часник.
  • Насипати приправи (сіль і перець).
  • Закриваємо Сковороду кришкою, тушкуємо.
  • Підливу перекладемо в каструлю, перемішати і потомим 20 хвилин.

Залишимо каструлю на плиті, накриємо кришкою. Через півгодини подаємо.

Готуємо в мультиварці

Страва з перловки з тушонкою в мультиварці не залишить байдужими гостей. Готується швидко, а виходить смачно.

Інгредієнти:

  • 300 г перловки;
  • 1 банку тушкованої яловичини;
  • 1 цибулина;
  • 1 моркву.

Як готувати:

  • Крупу промити, залити окропом. Нехай вона розбухне.
  • Овочі подрібнити.
  • У ємність мультиварки викладаємо консерви разом з жиром. М’ясо розрізаємо на невеликі шматочки.
  • Овочі теж висипаємо в чашу. В останню чергу додаємо розпарену крупу.
  • Заливаємо 1,2 л холодної води.
  • Додаємо спеції. Добре розмішуємо і ставимо на режим «Гасіння», потім потрібно включити Підігрів, щоб рідина випарувалася.

Кашу насипте в тарілочки, прикрасьте зеленню і посипте рубаним часником.

Дивіться також:  Тісто для біляшів дріжджове – 7 смачних рецептів

Без замочування крупів

Є рецепт і без замочування. Але будьте готові до тривалого готування страви.

Вам знадобиться:

  • 200 г перловки;
  • 6 склянок води;
  • 1 цибулю і моркву;
  • спеції.

Процес приготування:

  • Крупу промиваємо.
  • У каструлю наливаємо 750 мл води. Коли закипить, додаємо перловку.
  • Вогонь не зменшуємо, варимо 3 хвилини.
  • Воду зливаємо, наливаємо залишилися 1,5 л.
  • Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 50 хвилин, іноді помішуючи.
  • Поки перловка вариться, готуємо підливу. У сковороду викладаємо жир з консерв, обсмажуємо овочі. М’ясо нарізаємо маленькими шматочками. Все тушкується 10 хвилин.
  • За 15 хвилин до готовності каші перекладаємо підливу в каструлю.
  • Закінчивши приготування, залишаємо страва під закритою кришкою на 10 хвилин.

Приготувати перловку з тушонкою без замочування смачно вийде, якщо дотримуватися пропорції. Блюдо виходить дуже ароматним.

Перед подачею посипте меленим базиліком, зеленню або вставити в середину по листку кожної спеції.

Розсольник з тушонкою і перловкою

З тушонкою блюдо швидше приготується, ніж з шматками м’яса. Розсольник виходить наваристим, ситний і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • 1 банка тушонки;
  • 100 г моркви;
  • 150 г солоних огірків;
  • 200 г томатів;
  • 0,3 кг картоплі;
  • 60 р ріпчастої цибулі;
  • 2 л води;
  • оливкова олія для смаження;
  • 0,5 склянки перлової крупи;
  • сіль і перець за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Крупу замочуємо у холодній воді. Через 2 години рідину зливаємо.
  • Моркву і цибулю подрібнюємо. Картоплю, помідори і огірки нарізаємо кубиками.
  • Воду потрібно закип’ятити, додати перловку. Вогонь зменшити і дати покипіти 15 хвилин.
  • Готуємо зажарку. Наливаємо в сковороду оливкове масло, додаємо цибулю і моркву. Пасеруємо їх, додаємо помідори і залишаємо нудитися 7 хвилин. Коли томат стане м’яким, кладемо огірки і обсмажуємо 2 хвилини.
  • Варимо картоплю з перловкою, через 15 хвилин додаємо яловичу тушонку і підливу.
  • Варити ще 15 хвилин.
Дивіться також:  Качка в рукаві в духовці — 5 рецептів приготування

Розсольник готовий до вживання. Перед подачею заправте сметаною і посипте зеленню.

Як приготувати в автоклаві

Ситна та поживна страва можна зробити в автоклаві.

Мало хто любить цю крупу, але секрет у тому, що багато не знаю, як правильно його приготувати.

Вам знадобиться:

  • 1 ч. л. солі;
  • перець горошком — 5 шт.;
  • перець мелений;
  • лавровий лист;
  • свинина— 100 р;
  • перловка — 100 г;
  • сало або свинячий жир — 100 р.

Покрокова інструкція:

  • На дно півлітрової банки насипаємо 0,5 ч. л. солі, половину лаврового листа і 2 горошини чорного перцю.
  • Кладемо м’ясо, потім жир або свиняче сало.
  • Перловку заздалегідь заливаємо окропом і розпарювала. Кладемо 50 г перловки.
  • Далі, починаючи з першого пункту, складаючи інгредієнти шарами. Банку заповнюється по плічка.
  • Наливаємо воду, залишивши 2 см до горлечка.
  • Банки закорковуємо і ставимо в автоклав.
  • Готуємо на 120 градусах.

Тривалість приготування займає 1 годину. Після виключення чекаємо охолодження, стравливаем повітря і витягаємо банки.

В горщику в духовці

Смакота страви залежить від якості консерви. Тому купуйте якісну тушонку.

Інгредієнти:

  • перловка — 1,7 склянки;
  • тушонка яловича— 1 банка;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • томатний сік — 100 мл;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • 4 зубчики часнику;
  • вода — 1,2 л;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  • Цибулю і моркву обсмажити до золотавої скоринки на олії.
  • Додаємо консерви, томатну пасту, спеції і тушкуємо 10 хвилин.
  • Перловку обсмажуємо на сковороді.
  • Складаємо в горщики. Спочатку крупу, потім консерви з овочами.
  • Заливаємо водою. Додаємо часник, пропущений через прес.
  • Ставимо горщики в духову піч на півгодини. Встановлюємо температуру 200 градусів, потім зменшуємо до 180, готуємо ще годину.

Щоб блюдо було ароматніший і смачніше, дайте настоятися 30 хвилин. Перлова каша з тушонкою готова.

Дивіться також:  Татарська випічка – 9 смачних рецептів татарської кухні

Приємного апетиту!