Пхали по-грузинськи — 8 рецептів

Пхали по-грузинськи – це ціле зібрання традиційних страв, які відрізняються між собою різноманітними варіантами виконання.

Блюдо просте, але воно вносить в раціон безліч корисних інгредієнтів:

  • бурякові листя;
  • свіжий шпинат;
  • молоді пагони кропиви;
  • стручки квасолі;
  • листя капусти.

З урахуванням того, що продукти піддаються мінімального термічного впливу, то вони після приготування зберігають свої корисні властивості,

Пхали з буряка по-грузинськи

Для приготування вам знадобиться:

  • пара часникових зубчиків;
  • 150 г ядерець горіха волоського
  • 20 мл винного оцту, 6%
  • одна середня буряк столового сорту
  • 50 г зеленої суміші (петрушки, зеленої цибулі, кропу і кінзи)
  • сіль;
  • прянощі за вибором

Покрокова інструкція:

  • Зваріть буряк.
  • Приготуйте ядра волоського горіха. Переберіть. Вони повинні бути ретельно почищені, щоб туди не затесалося нічого
    стороннього.
  • Відібрані горіхи помістіть в чашу блендера і додайте до них зелень з часником. Перемолотите на високій швидкості.
    Повинна вийти кашоподібна суміш.
  • Буряк порізати і завантажте в чашу блендера до орєхово-зеленої суміші. Перемолотите ще раз і викладіть в миску з
    глибокими краями.
  • Додайте туди оцет, приправити меленим перцем. Сіль покладіть по смаку. Перемішайте.
  • Тепер можна сформувати кульки середнього розміру або надати страві овальну форму. Тарілку для подачі можна прикрасити салатними листям і викласти ваше творіння на них.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Пиріг з фаршем і картоплею в духовці – 7 рецептів