Пхали по-грузинськи – це ціле зібрання традиційних страв, які відрізняються між собою різноманітними варіантами виконання.
Блюдо просте, але воно вносить в раціон безліч корисних інгредієнтів:
- бурякові листя;
- свіжий шпинат;
- молоді пагони кропиви;
- стручки квасолі;
- листя капусти.
З урахуванням того, що продукти піддаються мінімального термічного впливу, то вони після приготування зберігають свої корисні властивості,
Пхали з буряка по-грузинськи
Для приготування вам знадобиться:
- пара часникових зубчиків;
- 150 г ядерець горіха волоського
- 20 мл винного оцту, 6%
- одна середня буряк столового сорту
- 50 г зеленої суміші (петрушки, зеленої цибулі, кропу і кінзи)
- сіль;
- прянощі за вибором
Покрокова інструкція:
- Зваріть буряк.
- Приготуйте ядра волоського горіха. Переберіть. Вони повинні бути ретельно почищені, щоб туди не затесалося нічого
стороннього. - Відібрані горіхи помістіть в чашу блендера і додайте до них зелень з часником. Перемолотите на високій швидкості.
Повинна вийти кашоподібна суміш. - Буряк порізати і завантажте в чашу блендера до орєхово-зеленої суміші. Перемолотите ще раз і викладіть в миску з
глибокими краями. - Додайте туди оцет, приправити меленим перцем. Сіль покладіть по смаку. Перемішайте.
- Тепер можна сформувати кульки середнього розміру або надати страві овальну форму. Тарілку для подачі можна прикрасити салатними листям і викласти ваше творіння на них.
Приємного апетиту!