Якщо ви посмажили котлети і хочете поліпшити їх смак, приготуйте соус. Доповнені підливою для котлет вони стануть ще ніжніше. Із зібраних кращих рецептів, знайдіть більш підходящий для себе варіант.
Підлива для котлет з томатною пастою
Найпоширеніший варіант підливи – це з використанням цибулі ріпчастої і томатної пасти в якості головних інгредієнтів. Якщо котлетки вийшли сухуватими, приготуйте підливу за цим рецептом і страва буде врятовано.
Інгредієнти:
- цукор – щіпка;
- борошно – 1 ст. ложка;
- сіль;
- вода – 250 мл гарячої;
- ріпчаста цибуля – 45 г;
- лаврушка – 1 аркуш;
- масло для засмажки;
- спеції;
- томатна паста – 2 ст. ложки;
- часник – 2 зубки.
Приготування:
- Цибулину нашаткувати.
- Покласти у сковорідку.
- Влити олію.
- Закинути цибулю.
- Обсмажити.
- Всипати борошно. Блискавично перемішати. Прожарити.
- Влити томатну пасту.
- Посипати спеціями.
- Залити гарячою водою.
- Вкинути цукор.
- Розмішати, щоб не було грудок.
- Підсолити. Закинути лаврушку.
- Протушкувати чверть години.
Рецепт приготування «як в їдальні»
Якщо вам подобається підлива для котлет як в їдальні, то це саме той рецепт, який шукали.
Інгредієнти:
- борошно – 1 ст. ложка;
- спеції;
- цибуля – 1 цибулина;
- морква – 1 шт.;
- сметана – 2 ст. ложки;
- сіль;
- бульйон м’ясний – 210 мл;
- паста томатна – 1 ст. ложка;
- масло рослинне – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Почистити моркву. Взяти тертку. Натерти.
- Зняти лушпиння з цибулинки. Порізати. За формою потрібні кубики.
- Налити олію у сковорідку. Прогріти.
- Помістити цибулю. Прожарити.
- Засипати морквину. Загасити.
- Залити бульйоном. Якщо у вас під рукою немає м’ясного бульйону, то можна залити воду в сковороду, де смажилися котлети. Згасити пару хвилин, лопаткою отскребая залишилися на дні частинки фаршу. Отриманий бульйон добре підійде для підливи.
- Покласти томатну пасту.
- Влити сметану.
- Посолити.
- Приправити спеціями.
- Перемішати. Протушкувати чверть години. Овочі повинні стати м’якими.
- Посипати борошном. Перемішати.
- Пару хвилин згасити. В цей час необхідно заважати.
Густий соус з борошном
Дуже смачна підлива з борошном, яка виходить білого кольору. Багато знають її під назвою «бешамель». Це хороший варіант для котлет, приготованих на пару.
Інгредієнти:
- сіль;
- вершки – 490 мл;
- масло вершкове – 55 г;
- спеції;
- борошно – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Підготувати сотейник.
- Помістити масло.
- Коли розтопиться, посипати борошном.
- Перемішати. Підсмажити. Слідкуйте за станом, колір не повинен стати темним.
- Залити частину вершків. Якщо хочете отримати не жирний соус, то можна використовувати молоко.
- Розмішати.
- Тушкувати до загустіння.
- Підсолити.
- Присипати спеціями.
- Залити рештою вершками. Потомити.
- Коли загусне, можна поливати котлетки.
Підлива для рибних котлет
Зробити підливу до котлет з сметани, яка сподобається всій родині дуже просто. На приготування підуть лічені хвилини. Добре підходить для котлет з риби.
Інгредієнти:
- борошно – 4 ч. ложечки;
- сіль;
- кріп;
- масло вершкове – 2 ст. ложки;
- сметана – 4 ст. ложки;
- петрушка;
- хрін – 2 ч. ложечки;
- бульйон рибний – 250мл.
Приготування:
- Покласти масло в гарячу сковорідку.
- Розпустити. Стежте, щоб маса не підгоріла.
- Посипати борошном. Постійно перемішувати.
- Коли з’явиться відтінок медового кольору, залити бульйоном.
- Перемішати.
- Потомити.
- Після загустіння помістити сметану з хріном. Підсолити.
- Перемішати.
- Накрити кришкою. Витримати дві хвилини.
- Нашаткувати зелень.
- Посипати підливу. Перемішати.
Варіант грибного соусу
Цей пікантний ароматний соус поліпшить смак будь-якої страви, особливо добре підходить до котлет. Звичайні котлети перетворить на святкову страву, тому навчитися готувати такий соус необхідно кожному.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 цибулина;
- борошно – 1,5 ст. ложки;
- гриби сушені – 45 г;
- сіль;
- масло вершкове – 3 ст. ложки.
Приготування:
- У ємність укласти гриби.
- Залити воду. Залишити розмокати. Потрібно три години.
- Проварити годину в цієї рідини.
- Процідити бульйон.
- Гриби нарізати. Частини потрібні дрібніші.
- У сковороду покласти масло, засипати борошно. Підсмажити. Необхідна маса світло-коричневого відтінку.
- Залити бульйоном.
- Потомити чверть години.
- Нашаткувати цибулину.
- Обсмажити.
- Додати гриби. Загасити.
- З’єднати з соусом.
- Розмішати.
- Посолити.
- Посипати перцем.
- Загасити.
З морквою та цибулею
Допоможе зробити різноманітнішим приготоване блюдо. Смак стане насиченішим і яскравішим.
Інгредієнти:
- вода – 230 мл;
- часник – 2 зубки;
- цибуля – 130 г ріпчастої;
- борошно – 27 г;
- масло;
- сіль;
- томатна паста – 30 мл;
- морква – 130 р.
Приготування:
- Очистити овочі.
- Нашаткувати цибулину.
- Моркву потерти, для цього скористатися теркою великого розміру.
- Покласти в гарячу сковорідку овочі.
- Залити масло. Прожарити.
- Посипати борошном. Перемішати. Готувати три хвилини.
- Дрібно нарізати зубки часничку.
- Закинути в зажарку.
- Залити водою.
- Помістити томатну пасту.
- Перемішати.
- Закип’ятити.
- Підсолити.
- Перемішати.
- Накрити кришкою.
- Томити чверть години.
З сметани і кетчупу
Це найлегший варіант приготування підливи з сметани, готується з простих продуктів. Має приємний смак і аромат.
Інгредієнти:
- сіль;
- сметана – 110 мл не жирної;
- приправа;
- борошно – 2 ст. ложки;
- кетчуп – 210 мл;
- вода – 230 мл
Приготування:
- Розжарити сковороду.
- Всипати борошно. Прожарити.
- Залити воду. Перемішати. Краще всього це зробити віночком, швидше підуть грудочки.
- Закип’ятити.
- Проварити.
- Коли маса стане густою влити сметану.
- Приєднати кетчуп.
- Перемішати.
- Загасити.
- Коли загусне, підсолити.
- Посипати приправами.
- Перемішати.
З майонезом і тертим сиром
Майонез є в кожному будинку, тому приготувати цей соус не складе праці.
Інгредієнти:
- борошно – 2 ст. ложки;
- часник – 2 зубки;
- сметана – 2 ст. ложки;
- майонез – 3 ст. ложки;
- сир – 110 г м’якого;
- сіль;
- вода – 180 мл
Приготування:
- Перетерти зубчики часнику.
- Розмішати сметану і майонез.
- Додати часник. Змішати.
- В розпечену сковороду покласти борошно. Обсмажити.
- Влити соус майонезний.
- Підсолити.
- Закип’ятити.
- Помістити сир. Перемішати.
- Залити водою. Перемішуючи, готувати поки маса не загусне.