Томатний соус для макаронів
Ця підлива найпоширеніша в Італії, якщо ви хочете отримати не просто макарони, а й італійську пасту з помідорами, то скористайтеся наступним рецептом.
Необхідно взяти:
- 3 великих помідора;
- 2 зубчики часнику;
- 2 гілочки базиліка;
- щіпка сушеного орегано;
- 3 столових ложки оливкової олії;
- 100 грам води;
- 3 щіпки солі.
Розігріваємо масло й обсмажуємо шматочки помідорів (дрібні кубики) протягом 10 хвилин на середньому вогні. Потім потрібно додати воду, сіль, орегано і подрібнений часник. Гасити підливу слід ще 10 хвилин без кришки, а перед подачею до столу посипати подрібненим базиліком. Такий томатний соус набагато смачніше і корисніше кетчупу, готується дуже просто і під силу навіть початківцям кулінарам.