Вершкова підлива з часником
Любителі ніжного, вершкового смаку оцінять цей варіант соусу до макаронів.
Для приготування потрібно:
- вершки не жирні 200 грам;
- 3 зубчики часнику;
- 100 грам сиру;
- невеликий пучок кропу;
- столова ложка борошна;
- столова ложка вершкового масла;
- сіль за смаком.
Спочатку необхідно розтопити в сотейнику вершкове масло і обсмажити на ньому муку до золотистого кольору, потім постійно помішуючи необхідно влити вершки і дати соусу закипіти. Далі необхідно часник подрібнити ножем або спеціальним пресом. Порізати кріп і додати ці інгредієнти в сотейник. Соус повинен поваритися ще 3 хвилини, а за цей час належить натерти сир на дрібній тертці і додати його в сотейник. Після цього вогонь на плиті можна вимкнути, вміст сотейника перешкодити і накрити кришкою, вершкова підлива до макаронів з часником повинна настоятися протягом 10 хвилин.