Підлива до макаронів – 7 рецептів

Сирний соус до макаронів

Ця добавка до макаронів називається «Венеціанська», і готується вона з двох видів сиру, вершків і шинки. Таку підливу можна приготувати для романтичної вечері в італійському стилі.

Для того щоб сирна підлива для макаронів вийшла вдало, потрібно знати маленькі секрети приготування.

  • Сир потрібно вибирати дуже м’який і дуже твердий. Ідеально підійдуть пармезан і бринза.
  • Сіль кухонну у страву додавати не рекомендується – сир сам створить потрібний смак.
  • Масло для приготування цього соусу краще не використовувати, інакше страва вийде занадто жирним і калорійним.

Для приготування сирного соусу потрібно:

  • Сир твердий (пармезан) 50 грам;
  • Сиров’ялена шинка 50 грам;
  • Сир мякий (бринза) 50 грам;
  • Вершки 40% жирності 100 грам.

Сиров’ялену шинку необхідно нарізати дрібними кубиками, обсмажити на сковороді без олії. Краще всього використовувати керамічну сковорідку або ж посуд з тефлоновим покриттям. Коли шинка засмажиться до рум’яної скоринки, необхідно додати туди вершки і довести до кипіння. В цей же час потрібно бринзу дрібно порізати і додати в соус відразу після того, як він закипить. Далі необхідно зменшити вогонь, перешкодити підливу і додати тертий пармезан. Блюдо готове, їм можна полити спагеті або фетучинни.

Дивіться також:  Курка з рисом в духовці – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху