Сирний соус до макаронів
Ця добавка до макаронів називається «Венеціанська», і готується вона з двох видів сиру, вершків і шинки. Таку підливу можна приготувати для романтичної вечері в італійському стилі.
Для того щоб сирна підлива для макаронів вийшла вдало, потрібно знати маленькі секрети приготування.
- Сир потрібно вибирати дуже м’який і дуже твердий. Ідеально підійдуть пармезан і бринза.
- Сіль кухонну у страву додавати не рекомендується – сир сам створить потрібний смак.
- Масло для приготування цього соусу краще не використовувати, інакше страва вийде занадто жирним і калорійним.
Для приготування сирного соусу потрібно:
- Сир твердий (пармезан) 50 грам;
- Сиров’ялена шинка 50 грам;
- Сир мякий (бринза) 50 грам;
- Вершки 40% жирності 100 грам.
Сиров’ялену шинку необхідно нарізати дрібними кубиками, обсмажити на сковороді без олії. Краще всього використовувати керамічну сковорідку або ж посуд з тефлоновим покриттям. Коли шинка засмажиться до рум’яної скоринки, необхідно додати туди вершки і довести до кипіння. В цей же час потрібно бринзу дрібно порізати і додати в соус відразу після того, як він закипить. Далі необхідно зменшити вогонь, перешкодити підливу і додати тертий пармезан. Блюдо готове, їм можна полити спагеті або фетучинни.