Соус Бешамель
Бешамель – це білий французький соус, який готується з борошна, молока і масла. В якості соусу до макаронів можна використовувати сирний Бешамель (з додаванням сиру), з додаванням шматочків солоних огірків, грибів або оливок. Добавку до соусу Бешамель можна придумати самостійно, а рецепт використовувати класичний, ресторанний.
Знадобиться:
- столова ложка борошна;
- їдальня ложа вершкового масла;
- стакан молока;
- 5 грам солі;
- 5 грам перцю чорного меленого.
Борошно слід обсмажити в олії до золотистого кольору, додати молоко (при цьому постійно помішуючи соус) і дати йому закипіти. Киплячу підливу потрібно посолити і поперчити. Потім потрібно накрити кришкою і дати настоятися протягом 15 хвилин. Соус бешамель можна подавати з макаронами, як в гарячому, так і в холодному вигляді.