Рецепт підливи з курячої грудки повинен бути у кожної господині під рукою.
І ось чому:
- доступність інгредієнтів;
- простота приготування;
- безліч варіацій виконання;
- швидкість, смак і ситість;
- поєднання практично з будь-яким гарніром.
Нижче ви зможете знайти рецепти страв, які обов’язково увійдуть в повсякденне меню вашої родини.
Підлива з курячої грудки зі сметаною
Цей варіант відмінно підходить до пюре або рісу.
Для приготування вам потрібно знайти дому:
- 0,6 кг курячого філе;
- 150 г сметани. Відсоток жирності ролі не грає;
- одну цибулину;
- 3 – 4 часточки часнику, залежно від їх розміру;
- чорний мелений перець і сіль – за смаком;
- пісне масло.
Цей перелік розрахований на 6 осіб.
Покрокова інструкція:
- М’ясо нарізаємо кубиками розміром 3-4 див.
- На сковорідку наливаємо олію, щоб воно було висотою в 1 см (на око).
- Після того як масло закипіло, викладаємо порізане філе. Періодично помішуємо.
- Поки курка обсмажується, можна почистити і порізати цибулю. Різати кубиками.
- Вміст сковорідки побіліло – це сигнал, що можна додати цибулю.
- Через 3 хвилини потрібно посолити і поперчити.
- Потім почистити часник пропустити через часникодавку. Кидаємо його сюди ж, в сковороду.
- Слідом за часником відправляється сметана. Не забудьте все перемішати.
- Дайте страві потушиться 2-3 хвилини і вимикайте.
Страва з курячої грудки зі сметаною готово. Час, витрачений на приготування, складе всього 30 хвилин.
Подається воно гарячим разом з гарніром, але смачно їсти і холодним, просто з хлібом.
З томатною пастою
Напевно у меню кожного садка країни можна зустріти курячу підливку на основі томату. Це одне з найулюбленіших страв наших дітей в садку. Сьогодні ви дізнаєтеся його секретний рецепт.
Список продуктів:
- 0,6 кг курячої грудки;
- 250 мл води;
- по 1 ст. л. борошна, сметани, томатної пасти;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 3-5 шт. перець горошок;
- 1 лаврушка;
- сіль за смаком.
Покрокова інструкція як готувати:
- Філе відварити, а потім нарізати шматочками 2-3 див.
- Обсмажити борошно до коричневого кольору. Масло додавати не потрібно.
- Пересипати в тарілку і дати охолонути.
- Сметану і томатну пасту змішати з борошном.
- Влити в суміш теплу воду. Отримана консистенція повинна нагадувати кисіль.
- Почистити і подрібнити цибулю.
- Обсмажити на вершковому маслі.
- Коли цибуля стане м’яким, додати суміш сметани і томату. Щоб не з’явилися грудки потрібно ретельно все перемішати.
- Додати в сковороду курячу грудку, лавровий лист і запашний перець.
- Якщо соус сильно загус, розбавити його гарячою водою або бульйоном.
- Через 2 хвилини додати сіль і накрити кришкою.
- Гасити приблизно 5-10 хв.
Така підлива з курячої грудки подається з пюре, відварною картоплею, локшиною, гречкою або рисовою кашею.
Перевага курячої підливи з томатом полягає в тому, що в цей рецепт можна змінювати за бажанням.
Можливі варіанти:
- Замінити вершкове масло рослинним основою.
- Виключити з інгредієнтів цибулю.
- За 5 хвилин до готовності додати солоний огірок. Попередньо його потрібно почистити і порізати.
- Замінити крохмалем борошно.
- В якості альтернативи томатної пасти можна використовувати кетчуп або морс.
З вершками до макаронів
Родзинка рецепту в тому, що можна позбутися від відварених макаронів, які залишилися в холодильники. Вершки і курка допоможуть урізноманітнити смак.
Необхідні інгредієнти:
- 1-2 філе курячих;
- 400 р макаронів або спагетті;
- 200 мл вершків, бажано щоб їх жирність була 10%;
- одна велика цибулина;
- 20 г вершкового масла;
- приправа «Прованські трави».
Процес приготування займе 40 хвилин.
Він складається з наступних кроків:
- Варити курячу грудку хвилин 20. Якщо всередині м’ясо буде злегка рожевим – нічого страшного. Головне завдання – не переварити, інакше м’ясо буде сухим.
- Дістаємо філе з бульйону і даємо йому охолонути. Потім нарізаємо кубиками середнього розміру.
- Відварити макарони і обполоснути їх холодною водою на друшляку.
- Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо півкільцями.
- Обсмажуємо на вершковому маслі пару хвилин.
- Коли цибуля стане прозорою, додаємо курку.
- Через 2-3 хвилини вливаємо вершки.
- Все перемішуємо і накриваємо кришкою.
- Через 3-4 хвилини відправляємо до курки макарони.
- Все перемішуємо і посипаємо приправою. Через пару хвилин вимикаємо нагрівання.
Страву можна посипати кропом або петрушкою.
Куряча підлива з грибами
Ви помічали, як чудово поєднується курка з грибами? Це потрібно використовувати. Приготуйте з цих інгредієнтів підливу до макаронів або іншому гарніру. Ваші близькі неодмінно оцінять ніжний смак страви. Відмінне рішення щоб вечеря була на столі через 40 хвилин.
З продуктів потрібно взяти:
- 300 г філе;
- 300 г свіжих грибів, краще віддати перевагу печерицям. Вони більш «м’ясисті»;
- 1 цибулину;
- 300 г сметани. Відсоток жирності неважливий;
- 50-70 мл води;
- 50 г вершкового масла;
- 3 сегмента часнику;
- 1 ст. л. борошна;
- сіль, спеції і зелень — за смаком.
Покрокова інструкція:
- М’ясо курки відварити.
- Поки вона вариться, можна помити гриби і порізати соломкою.
- Обсмажити гриби на вершковому маслі. Смажити треба під закритою кришкою 10 хвилин на середньому вогні. Якщо гриби почнуть пригорати, додайте ще масла.
- Почистити цибулю і часник.
- Цибулю дрібно порізати.
- Часник пропустити через спеціальний прес.
- Додати до майже готовим грибів цибулю, часник, спеції і сіль. Перемішати і смажити 5 хвилин.
- Філе дістати з каструлі і остудити під струменем холодної води.
- Потім курку дрібно нарізати і відправити до грибів.
- Перемішати вміст сковороди.
- Додати сметану і воду, після чого накрити кришкою і зменшити вогонь.
- Гасити потрібно 10 хвилин, після чого підливу посипати борошном і перешкодити виделкою.
- Якщо суміш сильно загусла, влити в неї гарячу воду (20-30 мл).
- Через 3-4 хвилини страва готова. Зверху можна посипати порізаною зеленню.
Підлива з куркою і грибами ідеально доповнить картопляне пюре, пасти, рисову кашу.
З майонезом
Це самий відомий і популярний соус в нашій країні. Але мало хто знає, що його використовують і як підливи. До вашої уваги пропонується бюджетний і смачний рецепт курячої підливи з майонезом.
Перелік інгредієнтів включає:
- 0,6 кг курячого філе;
- 350 г майонезу;
- 0,5 ст. олії;
- 100 мл води;
- середня головка часнику;
- сіль і перець.
Процес приготування максимально простий:
- Філе нарізати поперек тонкими пластинами (товщина 2-3 см).
- Розігріти сковороду і обсмажити його на олії. Повинна з’явитися золотава скоринка.
- У посуд влити майонез і воду. Все це збити віночком.
- Сюди ж додати дрібно порізаний часник.
- Отриманий соус вилити зверху курки.
- Посипати зеленню і тушкувати на маленькому вогні 15 хвилин.
Готуйте із задоволенням і насолоджуйтеся результатом.