Один французький державний діяч говорив, що в його країні існує 3 релігії і 360 соусів. Що не дивно, адже таке доповнення до м’ясної їжі, як, наприклад, підливи з свинини, здатне перетворити найпростіше блюдо в справжній кулінарний шедевр. При цьому давно знайоме страва якимось казковим чином знаходить нові смакові відтінки і пахощі.
Підлива з свинини з томатною пастою на сковороді
Яскраві фарби приготованого соусу настільки апетитні, що так і хочеться вмочити в нього хрустку скоринку свіжого хліба і відчути, як хороша ця підлива з томатною пастою.
Склад продуктів:
- вирізка (м’якоть свинини) — 700 г;
- цибуля-ріпка — 300 г;
- морква — 200 г;
- томат-паста — 150 г;
- олія (оливкова або соняшникова) — 60 г;
- просеянная борошно — 100 г;
- листочок лавра, сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Шматок м’яса добре миємо, підсушуємо серветками, поділяємо на порційні частини.
- Нагріваємо ароматне масло в розпеченій сковороді, викладаємо шматочки свинини. При такому способі термічної обробки ми немов «запаковуємо» продукт, утворюючи смачну скоринку для збереження м’ясних соків.
- Очищену і нашатковану моркву обсмажуємо разом з нарубаним цибулею до м’якого стану. Посипаємо продукти борошном, сіллю і перцем. Додаємо томат-пасту і 1 л гарячої фільтрованої води, постійно перемішуючи компоненти страви.
- Нагріваємо овочеву суміш 5 хвилин, потім з’єднуємо з обсмаженим м’ясом. Поміщаємо листочок лавра і тушкуємо складу до 40 хвилин в закритому вигляді.
Свинина з підливою на сковороді, оформлена за всіма канонами кулінарного мистецтва, здатна задовольнити смаки найвибагливішого гурмана.
Рецепт приготування з грибами
Необхідні продукти:
- гриби лісові (печериці) — 400 г;
- томат-пюре — 60 г;
- майонез — 50 г;
- філе свинини — 500 г;
- головка цибулі — 2 шт.;
- пісне масло — 100 г;
- морквина;
- борошно — 30 г;
- зубки часнику — 5 шт.;
- сіль, приправи, спеції.
Технологія приготування:
- Очищаємо і моєму овочі, цибулю ріжемо півкільцями, моркву — соломкою. Великі гриби шаткуємо пластинами, маленькі залишаємо в цілому вигляді.
- Розігріваємо сковороду з маслом, на якому обсмажуємо 10 хв. цибулю, моркву і подрібнені зубки часнику. Потім додаємо гриби.
- Доводимо продукти практично до готовності, після чого викладаємо розділене на порційні частини м’ясо.
- Зменшуємо вогонь, продовжуємо нагрівання продуктів. Коли свинина пустить сік, кладемо до неї томат-пюре і готуємо страву ще 20 хвилин. В кінці теплової обробки приєднуємо сіль, улюблені спеції і приправи.
Подаємо грибний соус з свинини у гарячому вигляді, прикрашаємо страву нарубаною зеленню.
Вершкова м’ясна підлива
Цей універсальний соус до м’ясних страв можна використовувати з різноманітними гарнірами або в якості ситного самостійної страви.
Інгредієнти:
- перець солодкий, томати, морква — 2 шт.;
- пісне масло — 50 г;
- свинина — 800 г;
- свіжі вершки будь-якої жирності — 400 г;
- борошно — 60 г;
- сіль, перець, улюблена зелень.
Приготування страви:
- Чисте м’ясо поділяємо на невеликі кубики (3 см) і викладаємо в нагріту з маслом сковороду.
- В окремому сотейнику підсмажуємо нарізані смужками, цибулю і болгарський перець (насіння видаляємо), нашатковану соломкою моркву.
- Коли м’ясо підрум’яниться, відправляємо до нього яскраву овочеву «компанію». Не забуваємо помішувати апетитну масу.
- Через 10 хвилин додаємо скибочки томатів, які наситять блюдо необхідною кількістю соку. Для створення гладкої структури приєднуємо просіяне борошно і ретельно все перемішуємо. Якщо вершкова підлива вийшла дуже густий, розбавляємо складу гарячим овочевим або м’ясним бульйоном.
Готуємо ще півгодини на тихому вогні, приправляємо страву сіллю, перцем, духмяними спеціями і приправами. Все вийшло швидко, просто і зі смаком!
Підлива з свинини в мультиварці
Приготування кулінарних шедеврів можна перенести з сковороди в чашу домашнього агрегату. Машина працює — ми відпочиваємо!
Необхідні компоненти:
- бутильована вода — 300 мл;
- свинина (вибираємо з жирком) — 300 г;
- паста томатна — 120 г;
- картопля — 500 г;
- чорнослив — 100 г;
- головка цибулі;
- головка часнику;
- пісне масло — 50 г;
- листя лавра, сіль, прованські трави, перець.
Поетапне приготування підливи в мультиварці:
- Нарізані порційно шматочки свинини приправляємо сіллю, спеціями і прянощами. Залишаємо м’ясо на 20 хвилин насолоджуватися запашним оточенням.
- Нарізаємо очищені і помиті овочі. Бульби картоплі ділимо на невеликі кубики, цибулю шаткуємо півкільцями, зубки часнику перетворюємо у подрібнену масу. Черносливы звільняємо від кісточки, ріжемо на половинки.
- Активуємо на приладі програму «Смаження», викладаємо в чашу м’ясо, готуємо 10 хвилин. Додаємо до золотистим шматочках часниковий склад і цибулю, добре розмішуємо продукти.
- Ще через чверть години, приєднуємо томат-пюре, вливаємо воду. Коли всі компоненти виявляться під рідиною, викладаємо скибочки чорнослив, листя лавра і кубики коренеплодів. Змінюємо режим приготування на «Гасіння», виставляємо час 1 год.
Підлива в мультиварці вийшла особливо ніжною, ароматною і дуже привабливою.
Як приготувати зі сметаною
Представлений рецепт м’ясного блюда дозволяє за короткий час забезпечити сім’ю повноцінної і дуже смачною їжею.
Збираємо продукти:
- борошно — 50 р;
- свинина (шийний відділ або лопатка) — 500 г;
- пісне масло — 70 г;
- морквина;
- фільтрована вода — 400 мл;
- свіжа сметана — 300 г;
- зубок часнику;
- сіль, зелень, спеції.
Готуємо підливу з свинини:
- Нарізане невеликими шматочками м’ясо обсмажуємо до золотистого відтінку в олії на сковороді.
- Додаємо перець запашний, лист лавра, крупно терту моркву і нарізану цибулю. Солимо і перемішуємо склад, смажимо 10 хвилин.
- Настав час використання домашньої сметани. З’єднуємо кисломолочний продукт з м’ясом, тушкуємо до готовності.
- У отбельной піалі розбавляємо водою борошно, вливаємо суміш в сковороду зі свининою, доводимо масу до киплячого стану, вимикаємо вогонь. Посипаємо блюдо нарубаної зеленню, приправляємо подрібненим зубком часнику.
Приготовлена м’ясна підлива зі сметаною — чудове доповнення до будь-якого гарніру.
Підлива з свинини з морквою та цибулею
Овочеві інгредієнти соусу присутні в багатьох рецептах. Проте щоразу саме з їх допомогою створюються неповторні букети нових смаків.
Склад продуктів:
- пісне масло — 60 г;
- вода — 250 мл;
- свинина — 400 г;
- морква і цибуля-ріпка;
- зубки часнику — 2 шт.;
- суміш спецій до м’яса, сіль.
Приготування страви:
- Сильно нагріваємо сковороду з олією, викладаємо нарізану шматочками свинину. Швидко, буквально до 3 хвилин, обсмажуємо порції м’яса, рівномірно підрум’янюючи всі сторони.
- Додаємо нашатковану цибулю і терту моркву крупно. Продовжуємо обробку продуктів ще 5 хв. у тому ж тепловому режимі, потім поміщаємо до них подрібнений часник, спеції і сіль.
- Вливаємо в ємність воду, перемішуємо склад і знижуємо інтенсивність нагрівання. Тушкуємо підливку чверть години в закритому вигляді.
Незалежно від традиційних переваг, приємний апетит приходить із першого погляду на таку страву. Ось, настільки привабливо готову страву!
М’ясна підлива з борошном
Особливість представленого рецепта полягає в правильному використанні сипучого компоненту.
Необхідні продукти:
- томат-паста — 30 г;
- борошно — 30 г;
- цибуля-ріпка й морква — 1 шт.;
- свинина — 400 г;
- пісне масло — 30 г;
- прянощі, сіль, лист лавра, перець.
Процес приготування:
- М’ясо нарізаємо тонкими шматочками. Чим ретельніше ми це зробимо, тим ніжніше буде структура підливи. Обсмажуємо порції в розпеченій з маслом сковороді.
- Додаємо нарізані у бажаній формі овочі і томат-пюре. Готуємо ще 5 хвилин.
- Класична пропорція підливи: 1 ст. л. борошна (крохмалю) на 500 мл рідини. Щоб надати страві горіховий відтінок, борошно швидко обсмажуємо в маслі, неперервно помішуючи суміш.
- Для виключення утворення грудочок, сипкий продукт спочатку розводимо невеликою кількістю води (50 мл), а вже потім вводимо в основний склад соусу.
- Отже, вливаємо в сковороду з м’ясом 450 мл гарячої рідини, доводимо до кипіння, потім приєднуємо готову борошняну суміш. Перемішуємо компоненти, тушкуємо ще 2 хвилини.
М’ясна підлива з борошном вийшла в міру густий, що допускає її використання з стравами з крупи, макаронних виробів і з картопляним пюре.
Готуємо на основі молока
Інгредієнти:
- соус соєвий — 20 г;
- ріпчаста цибуля — 2 шт.;
- свинина — 400 г;
- молоко — 250 мл;
- пісне масло — 50 г;
- каррі, сіль, перець (горошок, мелений):
- борошно — 25 г;
- італійські трави — 1 ч. л.
Приготування:
- Обсмажуємо в сотейнику з нагрітим маслом розділену на шматочки свинину. Добре підрум’янюємо ніжне м’ясо, потім додаємо кільця цибулі.
- Овочеві теж надаємо золотистий вигляд, після чого вливаємо 200 мл гарячої очищеної води і тушкуємо продукти півгодини.
- З’єднуємо в чаші молоко, соєвий соус, борошно, прянощі і спеції. Отримуємо суміш однорідної консистенції. Приготовлений склад вводимо в сотейник зі свининою і тушкуємо продукти 15 хвилин.
Блюдо вийшло просто чудове!
Свиняча піджарка зі свинини з підливою
Необхідні компоненти:
- томат-паста — 40 г;
- головка цибулі;
- бульйон (овочевий або мясний) — 400 мл;
- свинина — 500 г;
- морква;
- пісне масло — 50 г;
- листочок лавра, прянощі, сіль, спеції, суміш зелені.
Готуємо піджарку:
- М’ясо злегка подмораживаем в холодильнику, потім нарізаємо невеликими брусочками.
- Поміщаємо свинину в сотейник, обсмажуємо в маслі, приправивши сіллю, спеціями і прянощами, сумішшю духм’яних трав.
- Цибулю шаткуємо півкільцями, моркву — великою соломкою. Додаємо овочеву нарізку до м’яса.
- На останньому етапі приєднуємо томат-пасту, перемішуємо продукти, вливаємо бульйон і тушкуємо все ще 50 хв. в закритому вигляді.
- За 5 хвилин до закінчення приготування викладаємо в сотейник листочок лавра, подрібнений часник і нарізану свіжу зелень.
Піджарка з підливою наповнила своїм незвичайним ароматом весь будинок. Сім’я перебуває в приємному шоці!
Гуляш з м’яса з підливою, як у дитячому садку
Перед вами рецепт улюбленої страви, яке всі ми з задоволенням «наминали за обидві щоки в нашому далекому «громадському» дитинстві.
Які потрібні продукти:
- свіже м’ясо — 600 г;
- головка золотистого цибулі і морквина;
- томат-пюре — 40 г;
- сметана — 50 г;
- борошно — 30 г;
- пісне масло, сіль, спеції, зелень.
Приготування гуляшу:
- Нарізаємо шматочки м’яса і злегка обсмажуємо в олії. Викладаємо до них нашатковану цибулю, натерті смужки моркви, сіль, спеції і прянощі.
- Продовжуємо нагрівання 7 хв., додаємо пасту томатів, вливаємо склянку води або бульйону. Перемішуємо продукти і доводимо складу до кипіння.
- З’єднуємо воду і борошно, додаємо отриману суміш до інших компонентів гуляшу і тушкуємо в закритому вигляді чверть години.
З задоволенням готуємо гуляш зі свинини на радість нашим дітям і онукам!
Бефстроганов з свинини з підливою
Склад інгредієнтів:
- головка цибулі ріпчастої;
- просеянная борошно — 25 г;
- вирізка свинини — 500 г;
- перець солодкий — 200 г;
- сметана (15% жирності) — 250 г;
- сіль, пучок петрушки.
Процес приготування:
- Шматок м’якоті поділяємо на шари, які добре відбиваємо, а потім нарізаємо впоперек м’ясних волокон. Отримуємо бруски товщиною до 2 див.
- Обсмажуємо свинину в гарячому жирі. Частіше перемішуємо продукти, щоб шматочки вийшли зі всіх сторін рум’яні та золотисті.
- Додаємо порізану півкільцями цибулю, смужки перцю і борошно. Злегка смажимо компоненти, не допускаючи їх підгоряння. Заправляємо блюдо свіжою сметаною, добре перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин на дуже тихому вогні.
Бефстроганов з свинини з підливою затребуваний як на сімейному столі, так і на святкових застіллях.
Що б не говорили любителі вегетаріанських дієт, популярність м’ясних страв ще довго залишиться незмінною, особливо якщо їх супроводжує такий вишуканий соус, соус з свинини.