Підлива зі свинини на сковороді – це чудовий додаток до будь-якого гарніру. М’ясо виходить ніжним і дуже м’яким, а апетитний соус надає гарнірам соковитості. Приготувати підливу можна у різний спосіб. Деякі з них зібрані у сьогоднішній добірці. Серед рецептів кожен знайде відповідний для себе. Беріть на замітку та готуйте із задоволенням.
Підлива зі свинини з борошном та томатною пастою
Підливу зі свинини з борошном і томатною пастою має дивовижну текстуру та аромати. Приготування триватиме менше години. Весь процес детально описаний нижче. Запашне частування подають із хлібом, коржами, лавашем або доповнюють гарнірами.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Свиняча корейка – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паприка – 1 ч.л.
- Борошно пшеничне – 1 ч.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Суміш перців – 1/2 ч.л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Олія соняшникова – для смаження
- Вода – 400 мл. (Гаряча)
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Підливу зі свинини на сковороді готується дуже просто. Готуємо інгредієнти. Корейку за бажання замінюємо іншою частиною свинини. Хто любить пожирніше, вибираємо м’ясо із прошарками сала.
М’ясо промиваємо та промокуємо, прибираючи краплі. Розрізаємо на довільні шматочки однакової величини. З моркви знімаємо шкірку овочечисткою. Коренеплід нарізаємо брусками або натираємо на тертці. Очистивши цибулину, нарізаємо кубиками.
Встановивши сковороду на плиту, прогріваємо та наливаємо олію. На гарячу поверхню кладемо м’ясо і обсмажуємо, доки воно не посвітлішає. Зарум’янювати необов’язково. Посипаємо цибулею та спеціями. Прянощі кладемо до смаку.
Обсмаживши продукти 4 хвилини, закидаємо моркву. Розмішавши, продовжуємо готувати до м’якості овочів. При постійному помішуванні посипаємо складові борошном.
Присмачуємо томатною пастою і заливаємо гарячою водою. Добре розмішуємо. Солимо і кладемо лаврушку. Гасимо півгодини під кришкою.
Перевіряємо готовність м’яса. Час готовності залежить від величини м’ясних шматочків, свіжості продукту та частин м’яса. За бажанням готуємо гарнір. Універсальна підлива гармонійно поєднується з картоплею, макаронами чи крупами.
Подаємо підливу. Смачного!
Свиняча підливка з цибулею та морквою на сковороді
Свиняча підливка з цибулею і морквою на сковороді має невимовний смак. Приготувати страву вдасться безперешкодно у кожного. Зваривши до підливки гарнір, вийде повноцінний збалансований прийом їжі. М’ясо, приготоване таким чином, має ніжну текстуру і має надзвичайну смакоту.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- М’якуш свинячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Приправи для м’яса – 1 ч.л.
- Борошно пшеничне – 30 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Томатна паста – 100 гр.
- Олія – 40 мл.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо обмиваємо під краном. Витираємо паперовими серветками. Обрізаємо жир, видаляємо плівки. М’ясо ріжемо рівними шматочками – смужками чи кубиками.
Крок 2. Розмістивши сковорідку на сильному вогні, наливаємо олію. Прогріваємо на сильному вогні. Обережно, щоб не обпектися, опускаємо м’ясну нарізку в киплячу олію та швидко підрум’янюємо з усіх боків.
Крок 3. Звільнивши цибулю і 3 часникові часточки (кількість регулюємо самостійно) від лушпиння, подрібнюємо. Часник можна взяти сухий. Спосіб нарізки визначаємо самостійно. З моркви зчищаємо шкірку економкою та нарізаємо соломкою. Перекладаємо нарізку до м’яса, обсмажуємо кілька хвилин до м’якості. Зменшуємо полум’я.
Крок 4. У миску насипаємо борошно, що просіяє, потроху підливаючи кип’ячену воду, ретельно розмішуємо, розбиваючи грудочки. Склянки води буде достатньо.
Крок 5. Приправляємо м’ясо з овочами спеціями (кількість та асортимент прянощів визначаємо на свій розсуд), солимо, кладемо лаврушку і додаємо 100 г якісної томатної пасти. Розмішавши, вливаємо рідину. Добре об’єднуємо вміст сковороди.
Крок 6. Прикривши, продовжуємо готувати, зрідка перемішуємо. Через 40 хвилин пробуємо м’ясо. Якщо воно м’яке, відключаємо нагрівання. якщо ще жорстке, гасимо ще хвилин 10.
Крок 7. Доповнюємо підлив крупами або макаронними виробами. Присипаємо рубаною зеленню. Смачного!
Підливу зі свинини з борошном та сметаною
Підливу зі свинини з борошном та сметаною ідеально підходить до картопляного пюре, спагетті або звареного рису. Гарнір виходить вологим та дуже апетитним. Якщо ж не хочеться готувати гарнір, достатньо доповнити блюдо хлібобулочними виробами. Це може бути хліб чи коржики. Виходить мега апетитно!
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Свинина нежирна – 600 грн.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Куркума – 1 щіпка.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Гранульований часник – 0,5 ч.л.
- Вода – 200 мл.
- Паприка мелена – 0,5 ч.л.
Для сметанного соусу:
- Борошно пшеничне – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Гірчиця зерниста/діжонська – 1 ч.л.
- Сметана – 150 грн.
- Вода – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Обполоснувши м’ясо, обрізаємо плівочки, якщо потрібно.
Крок 2. Шматок свинини ріжемо кубиками невеликої величини. Беремо велику сковорідку із високими стінками. У розпечену сковороду виливаємо 2 столові ложки олії. Акуратно вивантажуємо м’ясо та підсмажуємо до золотистості при активному помішуванні.
Крок 3. Звільнивши цибулю від лушпиння, промиваємо і нарізаємо кубиками. Я використала 2 великі цибулини. Лука має бути багато. Так буде смачніше та соковитіше.
Крок 4. До рум’яної свинини закидаємо цибулю і смажимо до м’якості. Розмішуємо для рівномірного процесу.
Крок 5. Коли вміст сковороди набуде золотистого відтінку, присмачуємо прянощами. У мене куркума, паприка та гранульований часник. Обсмажуємо, щоб спеції розкрилися.
Крок 6. Виливаємо теплу воду. Шматочки повинні бути занурені у рідину. Прикривши і зменшивши нагрів, гасимо півгодини.
Крок 7. Поки м’ясо гаситься, готуємо сметанну заливку. Змішуємо сіль, перець і борошно, наливаємо 50 мл теплої води і розмішуємо до зникнення грудок.
Крок 8. До гладкої суміші доливаємо ще 50 мілілітрів води, додаємо гірчицю (зернисту або дижонську) і 150 г сметани з будь-яким вмістом жиру. Перемішуємо соус.
Крок 9. До м’яса викладаємо сметанну суміш. Ретельно розмішуємо. Чекаємо на закипання, пробуємо і регулюємо смак спеціями. Гасимо 5 хвилин і переміщуємо на дошку або підставку для гарячого.
Крок 10. За бажанням готуємо гарнір. У мене картопляне пюре. Спочатку кладемо гарнір. Потім розподіляємо по порціях запашну підливу з м’яким м’ясом.
Крок 11. Підливу можна подати і без нічого, доповнивши лише чимось борошняним. Лаваш, коржики, хліб або батон на вибір.
Крок 12. Насолоджуємось апетитною стравою. Смачного!
Підливу зі свинини з майонезом
Підливу зі свинини з майонезом – рецепт, який зможе повторити кожен, не маючи спеціальних кухарських навичок. Реалізація страви від сили займе хвилин 40. Соковита свинина та апетитний соус не залишить байдужих. А пюре підійде до підливи якнайкраще.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Свинина – 500 грн.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 3 ст.
- Кетчуп – 3 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо інгредієнти.
Крок 2. М’ясо промиваємо та витираємо паперовими серветками. Нарізаємо шматками зі стороною 1 сантиметр.
Крок 3. Ось така значна купка виходить.
Крок 4. Розжарюємо сковорідку. На гарячу поверхню наливаємо олію і закидаємо м’ясо.
Крок 5. Очищаємо від лушпиння велику цибулину.
Крок 6. Нарізаємо кубиками.
Крок 7. Очищаємо часник і подрібнюємо.
Крок 8. М’ясо виділить сік і почне гаситись. Готуємо 10 хвилин.
Крок 9. Коли м’ясний сік трохи випарується, додаємо нарізку із цибулі та часнику.
Крок 10. Розмішуємо вміст.
Крок 11. Смажимо до прозорості цибулі та легкої рум’яності м’яса. Посипаємо сіллю та перцем.
Крок 12. Присмачуємо кетчупом та майонезом.
Крок 13. Дещо вливаємо кип’яченої води і розмішуємо. Консистенція підливи має нагадувати середньої густоти сметану.
Крок 14. Прикривши, готуємо третину години. Не забуваємо зрідка помішувати.
Крок 15. Подаємо з картопляним пюре. Смачного!
Свиняча підливка з цибулею
Свиняча підливка із цибулею готується елементарно. М’ясо виходить ніжним та практично розсипається на волокна. Ароматне доповнення гармонійно підходить до будь-якого гарніру. Найідеальніше поєднання – це звичайно ж картопляні гарніри – пюре, зварена або запечена картопля на ваш вибір.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Філе свиняче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Соєвий соус – 3 ст.
- Паприка солодка мелена – 1 год.
- Оцет винний білий – 30 мл.
- Сіль – щіпка.
- Олія соняшникова – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. М’ясо промиваємо та промокуємо. Якщо є плівки, знімаємо та обрізаємо зайвий жир.
Крок 2. М’якуш розрізаємо на шматочки. Розмір не повинен перевищувати 1,5 см.
Крок 3. Трохи солимо і посипаємо паприкою. Розмішавши, даємо промаринуватися хвилин 5. М’ясо вбере спеції. Прянощі можна використовувати й інші.
Крок 4. Ставимо сковороду на сильне полум’я. Прогріваємо і наливаємо 4 столові ложки олії. Коли олія досить нагріється, вивантажуємо м’ясо, зменшуємо вогонь до середнього, швидко перемішуємо та обсмажуємо м’ясо.
Крок 5. Коли утворюється сік, а м’ясо посвітлішає, прикриваємо кришкою.
Крок 6. Очистивши і промивши цибулю, нарізаємо півкільцями.
Крок 7. Через третину години м’ясний сік злегка випарується, а м’ясо змінить колір і стане м’яким. Додаємо винний оцет та соєвий соус. Рідкі компоненти додадуть родзинку м’ясу і збережуть соковитість. Розмішавши, прикриваємо і гасимо пару хвилин.
Крок 8. Закидаємо цибулю та перемішуємо. Чим більше цибулі, тим смачніша підливка. При тривалому томленні, цибуля перетворюється на однорідну масу і працює загусником.
Крок 9. Накривши і час від часу помішуючи, готуємо до прозорості цибулі.
Крок 10. Розподіляємо страву по порціях, на розсуд доповнюємо пюре або іншим гарніром і декоруємо рубаною зеленню. Смачного!
Підливу зі свинини з помідорами на сковороді
Підливу зі свинини з помідорами на сковороді готується просто, а виглядає яскраво та соковито. Дивуючу страву не соромно подати і на звану вечерю. Нескладний процес не обтяжить навіть цілковитого дилетанта. Наслідуючи крок за кроком, питань стовідсотково не виникне.
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- М’якуш свинини – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Коріандр мелений – 2 щіпки.
- Борошно пшеничне – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Кетчуп – 3 ст.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Кріп – 4 гілочки.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Петрушка – 4 гілочки.
- Часник – 3 зубчики.
- Бульйон м’ясний/овочевий – 500 мл.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо промиваємо під водою. Промокнувши паперовими рушниками вологу, приступаємо до нарізки.
Крок 2. М’якуш ріжемо смужками або кубиком. Нагріваємо сковорідку із олією на сильному вогні. Вивантажуємо м’ясо і відразу приправляємо меленим перцем та коріандром. Смажимо, помішуючи і даємо розкритися спеціям.
Крок 3. Під час обсмажування виділиться м’ясний сік. Випарюємо сік і доводимо до золотистості.
Крок 4. Позбавляємо цибулину лушпиння і нарізаємо кубиками. Засипаємо до м’яса і підсмажуємо до м’якого стану овочів.
Крок 5. Помідори промиваємо. Видаливши плодоніжку і нарізавши кубиком, відправляємо до м’яса. На розсуд томати звільняємо від шкірки. Розмішуючи, готуємо, доки томати не стануть м’якими.
Крок 6. Очистивши та промивши часник, дрібно кришимо або давимо за допомогою часнику. До м’яса відправляємо кетчуп, часник та борошно. Розмішуємо.
Крок 7. Наливаємо 500 мл м’ясного або овочевого бульйону або теплої води. Розмішавши, солимо. Прикривши, мінімізуємо полум’я та готуємо 45 хвилин. У процесі не забуваємо помішувати. При уварюванні соус загусне.
Крок 8. Соус стане густішим, а м’ясо набуде ніжної текстури. Пробуємо на смак. На розсуд балансуємо смак. Розмішавши, кип’ятимо близько хвилини. Промиваючи кріп і петрушку, відриваємо грубі стебла, кришимо і посипаємо підливу з м’ясом.
Крок 9. Гарнір (пюре, макарони або крупи) розподіляємо по порціях і присмачуємо густим соусом з апетитним м’ясом. Смачного!
Свиняча підливка до макаронів
Свиняча підливка до макаронів надає їм незабутнього смаку, перетворюючи звичайну домашню їжу на кулінарний шедевр. Густа підливка та ніжна свинина сподобається багатьом. Виконання рецепту здолає навіть новачок. Трохи більше години знайдеться у кожного, хто бажає урізноманітнити повсякденну їжу.
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- М’якуш свинини – 0,6 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Спеції для свинини – 1 ст.
- Борошно пшеничне – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Томатна паста – 2 ст.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Вода – 250 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо свинину, сполоснувши під сильним напором води, прикладаємо паперовий рушник і промокуємо. Позбавляємо цибулю і моркву від лушпиння та шкірки. Обдаємо овочі водою.
Крок 2. Нарізаємо свинячу м’якоть шматками бажаної величини.
Крок 3. Покладаємо сковороду на середню конфорку. Заливаємо олію і розжарюємо на сильному полум’ї. Акуратно викладаємо м’ясні шматочки. Масло, що кипить, може стріляти. Підсмажуємо на великому вогні. Швидко розмішуємо, щоб не встиг виділитись сік. М’ясо повинне обсмажитись з усіх боків, зберігши сік усередині.
Крок 4. Подрібнюємо очищені овочі.
Крок 5. Нарізку закидаємо до підрум’яненого м’яса. При помішуванні обсмажуємо не більше 5 хвилин.
Крок 6. Посипаємо прянощами. Солимо і перчимо. За бажання посипаємо іншими спеціями.
Крок 7. У кип’яченій воді або бульйоні (м’ясному або овочевому) розбовтуємо борошно, розбиваючи грудочки віночком.
Крок 8. Виливаємо борошняну рідину до обсмажування і розмішуємо, щоб маса розійшлася рівномірно. Якщо м’ясо не вкрите рідиною, трохи доливаємо води.
Крок 9. Кладемо томатну пасту гарної якості. У складі мають бути лише томати.
Крок 10. Добре розмішавши, мінімізуємо полум’я і прикриваємо. Готуємо 40-45 хвилин до загусання. Пробуємо, якщо потрібно, балансуємо смак щіпкою цукру.
Крок 11. Розподіляємо підливу по порціях.
Крок 12. На розсуд апетитну підливу подаємо з гарніром. Найсмачніше м’ясо з соусом чудово гармонує не тільки з макаронами, але і з картоплею та кашами. Смачного!
Підливка зі свинини до пюре
Підливка зі свинини до пюре перетворює звичайний обід на незабутню подію. Відтворити рецепт зможе будь-хто. Соковите м’ясо з густою підливою чудово доповнює ніжний картопляний гарнір. Дивовижна страва сподобається як дітям, так і дорослим.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 300 грн.
- Червона картопля – 500 гр.
- Морква – 50 грн.
- Помідори – 60 грн.
- Лимони – 1 часточка.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Томатна паста – 2 ст.
- Масло вершкове – до смаку.
- Олія – 1 ст.л.
- Вода – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Звільняємо картоплю від шкірки овочечисткою. Ріжемо п’ятаками, щоб швидше зварилася картопля. Перекладаємо у воду і ставимо варитися. Солимо воду.
Крок 2. Очистивши морквину, крупно натираємо на тертці. Промиваючи помідори і видаливши плодоніжку, нарізаємо кубиками.
Крок 3. М’ясо промиваємо, обтираємо паперовими рушниками вологу. Обрізаємо жир та плівки. Шматок ріжемо на зручні сегменти.
Крок 4. Обрізаний жир подрібнюємо та кладемо на розпечену сковорідку. Витоплюємо до стану шкварок.
Крок 5. Доливаємо олію. Закинувши м’ясо, смажимо на сильному полум’ї. Коли м’ясо побіліє, вивантажуємо овочі та смажимо всі разом.
Крок 6. Присипавши двома столовими ложками борошна вміст сковороди, розмішуємо.
Крок 7. Додаємо томатну пасту. Злегка обсмаживши її, поєднуємо з м’ясом.
Крок 8. Розбавляємо теплою водою, солимо і кладемо лаврушку. Прикривши і зменшивши нагрів, томимо третину години, зрідка розмішуючи.
Крок 9. Зі звареної картоплі зливаємо половину відвару, залишки виливаємо геть. За допомогою блендера пробиваємо пюре або розминаємо товкачем. Присмачуємо вершковим маслом за смаком. Досолюємо, якщо потрібно. Добре розмішуємо.
Крок 10. Готову підливу присмачуємо цукром та часточкою лимона. Посипаємо рубаною зеленню. Кладемо рубаний часник і перчимо. Розмішавши та прикривши, наполягаємо 5 хвилин.
Крок 11. Пюре розкладаємо по порціях та поливаємо соусом з м’ясом. Смачного!
Підливу зі свинини з вершками на сковороді
Підливу зі свинини з вершками на сковороді – дивовижний рецепт, який легко повторять навіть новачки. Частування має ніжну текстуру і чудово доповнює макаронні вироби, крупи або картопляні гарніри. Чудова страва з вершковим соусом надає гарнірам соковитість, виглядає приголомшливо і виконується зовсім не складно, витрачаючи на весь процес менше години. Всім зайнятим на озброєння!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соус чилі – 1 ст.л.
- Борошно пшеничне – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Спеції до м’яса – до смаку.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Сметана – 1 ст.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Вершки – 0,5 ст.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясний шматок вагою 400 грам миємо під сильним натиском води і витираємо паперовими рушниками, щоб зручніше було працювати. Зрізавши плівки та надлишки жиру, поділяємо на стейки і кожен відбиваємо кухонним молоточком, щоб розм’якшити волокна. Ріжемо довгими смужками. Розігріваючи дезодоровану олію в глибокій сковорідці, обсмажуємо нарізку до побілілого стану на сильному вогні.
Крок 2. Позбавивши головку цибулі від лушпиння та сполоснувши, рубаємо кубиками. Перекладаємо нарізану цибулю до м’яса. Смажимо до легкого золотистого відтінку, активно розмішуючи. Домогшись рівномірної обсмажування, присмачуємо вміст сіллю та спеціями. Кількість та види прянощів визначаємо за смаком.
Крок 3. Змішавши борошно (пшеничне або кукурудзяне) і половину склянки вершків, кладемо соус чилі (соус додасть пікантності) і сметану. Вимішуємо, щоб не залишилося грудочок. Я для зручності користуюсь віночком. Вершки та сметану беремо з будь-яким вмістом жиру. Для більш насиченого смаку беремо жирні продукти.
Крок 4. Вершковим соусом поливаємо підсмажене м’ясо. Розмішавши і прикривши, гасимо 15 хвилин на найменшому полум’ї при мінімальному і не частому вируванні. Періодично активно помішуємо, щоб не утворилися грудочки та підлива не підгоріла.
Крок 5. Рубаємо половину пучка вимитий і обсушений кроп і засипаємо в підливу. За потребою замінюємо сухим чи замороженим кропом. Кладемо лаврушку та уварюємо під кришкою 7 хвилин. Подаємо запашну підливу з хлібом, коржами або лавашем. За бажанням варимо гарнір – булгур, рис, гречку, спагетті або картопляне пюре. Смачного!
Свинина підливка з помідорами на сковороді
Свинина з помідорами на сковороді виглядає яскраво. Має привабливий зовнішній вигляд та підходить не тільки для повсякденного раціону. Страва готується просто, на все потрібно десь 1,5 години. М’ясо набуває найніжнішої текстури і розпадається при легкому натисканні.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- М’якуш свинини – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Паприка мелена – 1,5 ст.
- Борошно пшеничне/кукурудзяне – 1 ст.л.
- Сіль – 1 год.
- Кмин/зіра – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Сметана – 100 грн.
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. З двох головок цибулі зчищаємо лушпиння. Ополіскуємо у холодній воді. Тонко нарізаємо півкільцями. Беремо глибоку сковорідку. Розміщуємо на сильному полум’ї. Наливаємо 2-3 ложки соняшникової рафінованої олії. Закидаємо нарізку цибулі і обсмажуємо до прозорості.
Крок 2. Приправляємо кмином (або зірою) та паприкою. Розмішуємо. За бажанням додаємо інші прянощі. Обсмажуємо із цибулею, щоб спеції розкрилися.
Крок 3. М’ясо промиваємо та витираємо паперовими рушниками насухо. Ріжемо кубиком розміром 1х1 сантиметр. Перекладаємо до цибулі. Розмішавши, обсмажуємо.
Крок 4. Виливаємо гарячу воду. Рівень рідини має покривати вміст. Довівши до вирування, прикриваємо і зменшуємо полум’я до найменшого стану. Гасимо до м’якості.
Крок 5. Промиваючи помідори, робимо неглибокі надрізи і обдаємо окропом. Переклавши в крижану воду, остуджуємо та звільняємо від шкірки. Очистивши плоди, видаляємо плодоніжку та нарізаємо кубиком. Відправляємо в сковорідку за 20 хвилин від початку гасіння. Додаємо сіль та перець.
Крок 6. До розм’якшеного м’яса наливаємо 100 г сметани (жирність продукту непринципова) і присипаємо столовою ложкою борошна. Розмішуємо, щоб борошно рівномірно розійшлося. Борошно використовуємо пшеничне або кукурудзяне. Борошно можна змішати зі сметаною, активно розбиваючи грудочки, а потім вилити суміш до м’яса.
Крок 7. Кип’ятимо і доводимо підливу до густини. Прокип’ятив 3 хвилини, пробуємо, чи достатньо спецій та солі. При необхідності досолюємо.
Крок 8. Подаємо підливу. Смачного!