Піджарка з яловичини – 5 смачних рецептів приготування

Займаючись приготуванням різних м’ясних страв, домогосподарки обділяють увагою таку страву, як піджарка з яловичини. Вони помилково вважають, що м’ясо, приготоване в такому вигляді, виходить сухим і жорстким, але це далеко не так. Яловичина відмінно підходить для гасіння, але її треба готувати за правильним рецептами і тоді воно вийде соковитим, шалено смачним і ароматним.

Класична піджарка з яловичини на сковороді

Піджарка на сковороді з яловичини може подаватися, як з гарніром, наприклад, з рисом або макаронами, так і в якості самостійного блюда. Вона позбавить навіть від самого дикого почуття голоду. Готується піджарка зовсім не складно. Смак і аромат страви варті витраченого часу на готування. Рослинне масло, сіль і спеції в кожному рецепті додаються за смаком.

Інгредієнти:

  • яловичина — 0,5 кг;
  • ріпчаста цибуля — 120 г;
  • морковина — 160 г;
  • томатна паста — 3 ст. л.;
  • вода — 0,2 л.

Приготування:

  • Промиваємо яловичину, даємо обсохнути, нарізаємо шматочками невеликого розміру. У процесі смаження м’ясо помітно зменшиться в розмірі.
  • Шматочки присмачую спеціями і сіллю.
  • Натираємо моркву на крупній тертці, цибулю шаткуємо.
  • На розпеченому маслі обсмажуємо яловичину. До подрумянившемуся з усіх боків м’яса додаємо овочі, перчимо і заливаємо водою.
  • Тушкуємо суміш на слабкому вогні 1 годину, накривши кришкою.
  • За 10 хвилин до готовності додаємо томатну пасту.

За бажанням зверху м’ясо можна посипати нарубаною зеленню.

Готуємо з підливою

Яловичина з підливою – це смачне блюдо, яке готується дуже просто. Головне вибрати правильне м’ясо, без жив і кісточок.

Необхідні продукти:

  • м’ясо — 1000 м;
  • цибуля — 1 шт.;
  • томатний соус — 3 ст. л.;
  • крохмаль — 2 ст. л.;
  • вода — 200 мл;
  • лаврове листя — 4 шт.
Дивіться також:  Начинка для пельменів – 9 рецептів, як приготувати смачну і соковиту начинку для домашніх пельменів

Рецепт:

  • Вирізку наріжте соломкою, підсмажте.
  • Коли м’ясо перестане виділяти сік, додайте нарізану цибулю.
  • Через 5 хвилин влийте гарячу воду, додайте спеції, сіль і лист лавра. Саме ця пряність додасть яству пікантний смак.
  • Через 30 хвилин введіть томатний соус, накрийте кришкою.
  • Через 1,5 години додайте крохмаль, готуйте ще 15 хвилин.

З-за крохмалю можуть утворюватися грудочки, щоб цього не відбувалося, рекомендується заздалегідь розвести крохмаль у невеликій кількості підливи. Лавровий лист із готового страви видалити.

З вершковим соусом

Використовуйте жирні вершки, саме вони повністю розкриють смак страви.

Інгредієнти:

  • м’ясо — 500 г;
  • цибулина — 110 г;
  • морква — 1 шт.;
  • вершки 33% — 150 мл;
  • солодка паприка;
  • хмелі-сунелі.

Етапи приготування:

  • Тонкими шматочками нарізаємо м’ясо, обсмажуємо до золотистого кольору.
  • Морковину нарізаємо брусочками, цибулю півкільцями.
  • М’ясо заливаємо склянкою води, закриваємо кришкою, тушкуємо 40 хвилин. При необхідності підливаємо воду.
  • Після того як вода випарується м’ясо солимо, додаємо овочі.
  • До розм’якшеним овочів додаємо хмелі-сунелі і паприку, перемішуємо.
  • Вливаємо вершки, прибираємо з вогню, коли вершки загуснуть.

Готову страву подаємо з гарніром і прикрашаємо зеленню.

Піджарка з яловичини в мультиварці

Вирішили приготувати яловичу піджарку в мультиварці — це відмінна ідея. Приготувати смачно, не напружуючись, таке страву, зможе навіть початківець кулінар, адже за людину все робить розумна піч.

Продукти:

  • м’ясо — 850 м;
  • бульйон — 500 мл;
  • томатний соус — 2 ст. л.;
  • морковина — 170 г;
  • цибуля — 80 р.

Виконуємо послідовно:

  • Підсмажити м’ясо, використовуючи режим «Смаження», відкласти його.
  • Обсмажити нарізані овочі.
  • З’єднати м’ясо з овочами, додати томатний соус і спеції, перемішати.
  • Влити бульйон, включити режим «Гасіння», блюдо приготується через 1,5 години.
Дивіться також:  Минтай в духовці — 11 рецептів запікання

У цьому рецепті можна не використовувати томатний соус і без нього яловичина вийде соковитою.

В маринаді з сухого вина

Любителі цікавих смакових поєднань можуть приготувати піджарку з використанням сухого вина.

Для приготування вишуканої страви потрібні наступні продукти:

  • м’ясо — 600 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • борошно — 150 г;
  • вино — 200 мл

Поетапна готування:

  • Нарізане середніми брусочками м’ясо обвалюють у борошні. Прибираємо надлишки борошна і обсмажуємо на оливковій олії до утворення скоринки.
  • Обсмажуємо цибулю.
  • Викладаємо приготовлені продукти в каструлю з товстим дном, солимо, перчимо.
  • Вливаємо вино, перемішуємо, даємо час рідини повністю випаруватися. Додаємо воду, чекаємо, поки вона випарується.
  • На кінцевому етапі не повинно залишитися жодної рідини, тільки густий соус.

М’ясо в густому винному соусі готове, подавайте його до будь-якого гарніру, з келихом вина.

Піджарка з яловичини — це смачне, ситне блюдо. Яловичина — це не жирне м’ясо, його може дозволити собі навіть дівчина на дієті, тільки в якості гарніру їй варто вибрати овочі. Вони можуть бути в свіжому вигляді або підсмажені на мангалі. Ну, а не худнуть люди можуть поєднувати м’ясо з картопляним пюре, відварним рисом і так далі. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху