Піджарка зі свинини рецепт на сковороді з підливою

Свиняча піджарка з підливою — класичний рецепт на сковороді

Класичний рецепт свинячий піджарки багато господині називають ще і «як в їдальні». Дійсно таке блюдо було дуже популярно в школах, лікарнях та інших закладах у часи СРСР. Донині його з радістю замовляють відвідувачі столових до картопляного пюре або макаронів. Але приготувати таке частування легко можна і самостійно, використовуючи прості і доступні продукти: великий шматок м’яса без кісток (близько 1 кг), 450 мл сметани (потрібно брати не самий жирний продукт, а 15-20%), 2 цибулини, 2 моркви, пару столових ложок томатної пасти або кетчупу без добавок, будь-які приправи за смаком, сіль.

  • Для початку необхідно добре обсмажити на сковороді з усіх боків свинину, нарізану невеликими шматочками. Деякі господині вважають за краще робити це без масла. В такому випадку страва виходить менш жирним. Якщо з м’яса виділяється багато соку, то слід злити його в окремий посуд.
  • До м’яса додається нарізаний великими півкільцями білий цибулю і натерта на крупній тертці моркву. Суміш солиться, приправляється обраними спеціями і смажиться до м’якості овочів на середньому вогні.
  • М’ясний сік повертається в сковороду, а разом з ним у посуд додається томатна паста. Всі інгредієнту тушкуються на повільному вогні 20-15 хвилин.
  • Залишилося вилити в каструлю сметану, додати 250-300 мл води і готувати піджарку з підливою не менше 45 хвилин. При необхідності її можна досолити.
  • Дуже смачно подавати готову страву, посипати його дрібно нарізаною свіжою зеленню. В якості гарніру до нього ідеально підійде картопляне пюре і варена або обсмажена капуста броколі.

    Дивіться також:  Чахохбілі з курки в мультиварці — 5 рецептів
    Прокрутка до верху