Пиріг на кефірі в мультиварці – це м’який, легкий і пористий десерт, який прикрасить будь-сімейний і святковий стіл. Для приготування допустимо використовувати кисломолочний продукт будь-якої жирності, різноманітні інгредієнти для начинки, а в тісто можна додати сушені фрукти і прянощі для аромату.
Простий пиріг на кефірі в мультиварці
Випічка на кефірі – це простий і швидкий спосіб приготування смачного десерту. Ми почнемо з класичного способу приготування, але внесемо в нього свої корективи, додавши корицю, адже це справжня візитна картка домашньої випічки.
Інгредієнти:
- 380 г борошна;
- 280 г цукру;
- два сирих яйця;
- чашка кефіру;
- 55 мл олії рафінованої;
- ч. л. соди;
- ложка кориці;
- півсклянки волоських горіхів.
Спосіб приготування:
- У висипаємо борошно соду і пару грам солі.
- Яйця збовтуємо разом зі склянкою підсолоджувача, вливаємо олію і кисломолочний продукт. З’єднуємо рідку масу з сипучими інгредієнтами і ретельно розмішуємо.
- Цукор, що залишився змішуємо з корицею.
- У промаслений чашу кладемо половину основи і посипаємо її частиною маси з кориці. Закриваємо другою половиною тіста і знову притрушиваем ароматною посипанням і рубаними горіхами.
- Кухонний прилад включаємо режим «Випічка» на 45 хвилин.
З варенням
Якщо у вас є варення і кефір, то менше, ніж за годину, ви зможете спекти смачний пиріг.
Щоб тісто вийшло повітряним, злегка підігрійте кефір і змішайте його з содою.
Інгредієнти:
- два сирих яйця;
- півчашки цукру;
- чашка кефіру;
- 310 г борошна;
- чашка варення;
- дві ч. л. соди.
Спосіб приготування:
- Теплу кисломолочку змішуємо з содою і відставляємо на п’ять хвилин.
- В цей час вспениваем яйця з цукровими гранулами, для аромату можна додати трохи ваніліну.
- В яєчну масу виливаємо кефір, кладемо варення, розмішуємо, а потім вводимо борошно. Перемішуємо рідке тісто.
- Чашу кухонного приладу змащуємо маслом, наповнюємо її тістом і печемо пиріг за програмою «Випічка» 60 хвилин. Якщо за цей час пиріг на кефірі з варенням не пропікся, додайте ще 20 хвилин. Час залежить від того, яке по консистенції ви використовуєте варення.
Яблучна випічка
На кефірі ви можете спекти смачну і ароматну шарлотку. І також не варто возитися з духовою – скористаємося полюбилася багатьом мультиварка.
Інгредієнти:
- склянка кефіру;
- два склянки борошна;
- цукор за смаком (приблизно, неповний стакан);
- три великих яйця;
- чотири кислих яблука твердих;
- трохи соди;
- кориця (ванілін) за смаком.
Спосіб приготування:
- Охолоджені яйця розмішуємо разом з цукром міксером, потім вливаємо кефір.
- Слідом додаємо соду і борошно, замішуємо тісто, як на оладки.
- Якщо ви вибрали ваніль, то додайте її в тісто, якщо корицю, то змішайте її з невеликою кількістю цукру і поки відставте в сторону.
- Яблука нарізаємо кубиками. Їх можна ввести в тісто або викласти у форму, перемішавши з корицею, а зверху цим самим залити тестом.
- Як тільки варіант подачі десерту обрано, включаємо режим «Випічка» і готуємо пиріг з яблуками рівно годину.
Пиріг «Зебра» на кефірі в мультиварці
Смугастий пиріг знайомий нам ще з дитинства. Класичний рецепт приготування передбачає використання сметани, але його можна спекти і на кефірі.
Випічка виходить соковитою і смачною.
Інгредієнти:
- стакан кефіру (жирність значення не має);
- два яйця;
- неповний стакан цукру;
- 110 г борошна;
- дві ложки какао;
- 55 мл олії соняшникової;
- трохи гашеного соди.
Спосіб приготування:
- У чашу вбиваємо яйця і змішуємо їх з солодкими гранулами, поклавши щіпку солі.
- Потім вливаємо кисломолочний продукт, вводимо борошно з гашеного содою і замішуємо тісто.
- Ділимо його на дві частини, одну з’єднуємо з какао.
- У чашу електроприладу, змащену маслом, кладемо дві ложки світлого тіста, зверху цієї «коржі» – дві ложки темного. І так, поки не закінчаться обидва складу.
- В режимі «Випічка» готуємо смачний десерт протягом години. Пиріг ви можете прикрасити збитими вершками і шматочками фруктів.
Кавове ласощі до чаю
До сімейного чаювання, так і до зустрічі гостей, можна спекти кавовий пиріг на кефірі. Випічка виходить дуже ніжною, а якщо її полити шоколадною глазур’ю, то і красивою.
Інгредієнти:
- пів-упаковки масла;
- півсклянки цукру;
- чашка кефіру;
- два великих яйця;
- трохи соди;
- дві ч. л. розчинної кави;
- півсклянки нежирних вершків;
- 120 г шоколаду.
Спосіб приготування:
- Яйця і цукор збиваємо до пишної маси, потім змішуємо з розтопленим маслом.
- У кефір додаємо соду і через п’ять хвилин з’єднуємо його з яєчно-масляною масою.
- Вводимо борошно і каву, такий інгредієнт можна відразу висипати в масу або розвести в невеликій кількості води і тільки потім влити його в тісто.
- Тепер засипаємо борошно і розмішуємо кавову масу, щоб не було грудочок.
- Щоб пиріг не підгорів, змащуємо чашу маслом, вливаємо тісто і випікаємо в режимі «Випічка» 60 хвилин.
- На водяній бані розтоплюємо шоколад, вливаємо вершки і прогріваємо масу до загусання.
- Готовий пиріг поливаємо глазур’ю.
Без додавання яєць
Домашня випічка завжди сама смачна і апетитна. Але що робити, якщо дуже хочеться приготувати смачний десерт, а в будинку не виявилося яєць? Поспішаємо порадувати – вам не доведеться бігти в магазин, адже замісити тісто на кефірі можна і без них.
Інгредієнти:
- пів-літра кисломолочного продукту;
- стакан підсолоджувача;
- три ложки рафінованої олії;
- трохи соди;
- три склянки борошна;
- два яблука (або будь-які фрукти).
Спосіб приготування:
- Кефір кімнатної температури виливаємо в миску разом з маслом. Засипаємо солодкі гранули і віночком розмішуємо до однорідної консистенції.
- Соду з’єднуємо з борошном і відправляємо сипучі інгредієнти в загальну масу. Вимішуємо тісто, воно повинно вийти не дуже густим. Якщо буде стікати по ложці, значить все нормально.
- У чашу приладу виливаємо отриману основу, зверху розкладаємо часточки яблук або будь-якого іншого фрукта (ягід).
- Вибираємо опцію «Випічка» і чекаємо десерт до чаю через годину. Пиріг можна присипати солодкої пудрою або кокосовою стружкою.
Заливний пиріг з капустою в мультиварці
Пироги з капустяної начинкою завжди виходять поживними і дуже смачними. Якщо для основи пирога взяти кефір, то приготування смачного ласощі в мультиварці не забере багато часу і сил.
Інгредієнти:
- 1,5 склянки кефіру;
- 320 г капусти;
- цибулина;
- два великих яйця;
- ложка олії пісного;
- трохи порошку для випічки.
Спосіб приготування:
- Капусту і цибулю дрібно шаткуємо. Включаємо режим «Смаження», викладаємо в чашу приладу спочатку цибулю, а через п’ять хвилин – капусту. Переходимо на режим «Гасіння» і тушкуємо овочі 15 хвилин.
- В цей час підготуємо основу. Беремо яйця, щіпку солі, збовтуємо, вливаємо кефір і порційно вводимо борошно з розпушувачем.
- Як тільки прозвучить сигнал, начинку ще раз перемішуємо і заливаємо її тестом. Знову міняємо режим «Випічка» і готуємо майбутній пиріг протягом години.
- Щоб тісто вийшло повітряним, дайте кефірної основі небагато часу постояти. Для рецепту допустимо використовувати кисломолочку з вичерпаним терміном придатності. Головне, щоб продукт не видавав неприємних запахів.
Шоколадний десерт на кефірі
Запросіть своїх друзів на чаювання і почастуєте їх шоколадним десертом брауні. Такий пиріг готується в мультиварці швидко з найпростіших інгредієнтів.
Інгредієнти:
- 280 мл кисломолочного напою;
- дві чашки борошна;
- три яйця;
- три ложки какао;
- стакан підсолоджувача;
- трохи гашеного соди;
- плитка шоколаду;
- мигдаль;
- 55 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Замішування тіста почнемо з того, що взболтаем яйця в піну. Потім увіллємо кефір і засиплемо цукор. Розмішуєм склад до повного розчинення солодких гранул.
- Кладемо какао, соду і підсипаємо борошно. Перемішуємо, щоб не було грудочок.
- У змащену маслом форму перелити тісто і в режимі «Випічка» готуємо десерт протягом 50 хвилин.
- Плитку шоколаду розламуємо на шматочки, розтоплюємо і в гарячий складу кладемо масло. Розмішуємо до повного розчинення останнього.
- Пиріг охолодити, поливаємо глазур’ю і посипаємо мигдалем.
Якщо у вас зовсім немає часу на приготування складних десертів, то наші рецепти допоможуть вам без особливих клопотів спекти смачну і апетитну випічку. Приємного апетиту!