Необхідно швидко приготувати щось смачненьке до чаю? Спробуйте зробити пиріг на кефірі з варенням. Вам буде потрібно мінімум продуктів і зовсім небагато часу.
Простий пиріг на кефірі з варенням
Пиріг до чаю з варенням за цим рецептом можна робити вже і з подкисшего кефіру, а варення кладіть будь-яке, за своїм смаком.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- 2 склянки борошна;
- 120 грам цукру;
- 0,25 літра кефіру;
- 250 грам варення;
- 0,4 кг борошна;
- ложечка соди.
Процес приготування:
- Добре перемішуємо яйця з цукром, вливаємо до них варення, кефір, а потім додаємо борошно і соду, доводимо все до однорідності.
- Перекладаємо у форму для випікання і тримаємо в духовій шафі 45 хвилин при 180 градусах.
Рецепт пухкої випічки в духовці
Ще один варіант, як можна приготувати пишний пиріг на кефірі. Він виходить ще і дуже розсипчастим, і ароматним.
Необхідні продукти:
- щіпка солі;
- 0,2 літра кефіру;
- три яйця;
- 200 грам цукру;
- стакан варення;
- півтори ложки розпушувача;
- велика ложка крохмалю;
- 0,45 кг борошна;
- 0,1 літра олії.
Процес приготування:
- Поміщаємо яйця, сіль, цукор в миску і доводимо до піни міксером.
- Додаємо рослинне масло, потім кефір і добре перемішуємо.
- Засипаємо борошно, кладемо розпушувач, злегка збиваємо до утворення пишної маси.
- Частину тіста викладаємо у форму, промазуємо його варенням, яке присипаємо крохмалем, щоб воно стало трохи густіше, і зверху знову кладемо тісто.
- Готуємо пиріг в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
Пиріг «Трухлявий пень»
Пиріг «Трухлявий пень» з варенням на кефірі отримав таку назву із-за зовнішнього вигляду: зверху темний, а всередині пористий, як ніби хтось дірочки проточил.
Необхідні продукти:
- 0,35 кг борошна;
- 200 грам кефіру;
- 0,2 кг цукру;
- ложечка соди;
- два яйця;
- 0,2 кг варення.
Процес приготування:
- Добре вимішуємо цукор з яйцями, щоб утворилася піна, і вливаємо до них кефір.
- Туди ж додаємо варення, соду і борошно. Знову вимішуємо до однорідності — маса повинна вийти густий.
- Перекладаємо тісто в форму і готуємо 40 хвилин при 200 градусах в попередньо нагрітій духовій шафі.
Як приготувати десерт до чаю в мультиварці?
Пиріг в мультиварці за цим рецептом нічим не поступається приготовленому в духовці, швидше навпаки, виходить більш ніжним.
Необхідні продукти:
- ложечка соди;
- одне яйце;
- 0,4 кг борошна;
- 0,3 літра кефіру;
- стакан варення;
- 160 грам цукру.
Процес приготування:
- Змішуємо кефір і варення, збиваємо міксером, додаємо до них соду.
- В іншій ємності змішуємо яйце з цукром і цю масу вливаємо до кефірної суміші.
- Акуратно починаємо вводити борошно, доводячи тісто до потрібної густоти.
- Те, що вийшло, перекладаємо в чашу. Включаємо прилад в режим «Випічка» на 60 хвилин, після чого можна ласувати десертом.
Не виймайте такий пиріг з чаші відразу. Дайте йому трохи охолонути, інакше він може раскрошиться.
Пиріг «Бідний студент»
Простий рецепт як з нічого зробити смачну випічку. Знадобляться тільки самі доступні інгредієнти, які знайдуться навіть у холодильнику бідного студента
Необхідні продукти:
- три ложки варення;
- 0,2 літра кефіру;
- ложечка соди;
- 0,15 кг цукру;
- одне яйце;
- 0,26 кг борошна;
- дві ложки масла рослинного.
Процес приготування:
- Зазначене кількість борошна з’єднуємо спочатку з содою, а потім і з цукром, все добре перемішуємо.
- Окремо злегка взобьем яйця, додамо до цієї суміші кефір і скористаємося віночком, щоб довести масу до однорідності.
- Вливаємо сюди ж масло і вибране варення, з’єднуємо між собою обидві підготовлені маси, не забуваючи перемішати.
- Готуємо не менше 45 хвилин при 180 градусах в духовці. Можливо, знадобиться більше часу – до 60 хвилин.
Манник на кефірі з варенням
Такий пиріг не тільки підійде для сніданку, але і цілком згодиться для ланчу. Його перевага у використанні меншої кількості борошна, ніж в інших рецептах.
А значить, нехай і з натяжкою його можна вважати майже дієтичним.
Необхідні продукти:
- 50 грам вершкового масла;
- 100 грам варення;
- 0,1 кг манки;
- третина маленької ложки соди;
- 150 грам борошна;
- півсклянки кефіру;
- яйце.
Процес приготування:
- Трохи прогріваємо кефір і заливаємо їм вказану кількість манки. Прибираємо на 30 хвилин, щоб маса набухла.
- Окремо збиваємо яйце і з’єднуємо його з варенням, топленим маслом, борошном і содою. Вимішуємо до однорідності.
- Сюди ж додаємо вже настоявшуюся крупу з кефіром і отриманим тестом, заповнюємо форму для випікання.
- Прибираємо її на 50 хвилин в духовку, поставивши рівень нагріву на 190 градусів.
Пиріг «Негреня» з варенням на кефірі
Рецепт для тих, хто лінується, навіть коли дуже хочеться солодкого. Немає бажання нічого робити? Так майже нічого і не доведеться!
Необхідні продукти:
- стакан варення темного кольору;
- 0,25 літра кефіру;
- 0,35 кг борошна;
- ложечка соди;
- два яйця;
- 120 грам цукру.
Процес приготування:
- Змішайте яйця з цукром, влийте цю суміш варення, кефір і соду, перемішати до однорідності.
- Тепер додайте борошно, але не занадто багато, оскільки тісто не повинно бути дуже густим.
- Перекладіть суміш в обрану форму для випікання і готуйте близько 25 хвилин при 180 градусах.
Готуємо з вівсяними пластівцями
Пиріг не тільки смачний, але ще й корисний. Відмінний варіант для солодкого сніданку.
Пластівці беріть швидкого приготування, вони швидше дійдуть до потрібного стану.
Необхідні продукти:
- 120 грам варення;
- 0,25 літра кефіру;
- щіпка солі;
- склянку борошна і стільки ж вівсяних пластівців;
- 100 грам цукру;
- половина маленької ложечки соди;
- 70 мл рослинного масла.
Процес приготування:
- Змішати всі сухі інгредієнти між собою, крім соди.
- В іншій ємності з’єднати кефір і соду, влити масло рослинне, а потім об’єднати цю суміш з сухою. Дати складу постояти кілька хвилин, щоб вівсянка злегка набрякли.
- Частина отриманої маси відправити у форму, зверху покрити її обраним варенням і знову залити рештою тестом.
- Прибрати в заздалегідь добре прогрітий духовку приблизно на 30 хвилин. Не лякайтеся якщо по поверхні пирога пішли тріщини — це нормально і на смак ніяк не вплине.
Як бачите, пара ложок варення і позавчорашній кефір — це не претенденти на путівку в сміттєве відро. Це вельми придатні інгредієнти для дуже пристойного пирога. А вже якщо десь завалялася ще й жменька горіхів, так вийде цілий кулінарний шедевр!