Пиріг в мультиварці з варенням, рецепт з фото

Щоб створити просту і смачну випічку потрібно лише правильно зробити тісто, відправити інгредієнти в каструлю, а вільний час приділити собі.
Пиріг буде смачним з будь-яким варенням. Але в ньому не повинні знаходитися кістки. Бажано, щоб варення було середнім по густоті.

Рецепт пирога з варенням в мультиварці

Витрата часу – 2 ч.
Порції – 1.

Склад продуктів для пирога з варенням в мультиварці:

1. Борошно – 3 мультистак.
2. Масло коров’яче – 100 р.
3. Яйце – 2 шт.
4. Розпушувач – 1 ч. л.
5. Цукор – 1 мультистак.
6. Варення.

Приготування пирога з варенням в мультиварці

У глибокій об’ємної ємності змішати масло коров’яче, попередньо розм’якшене, з цукром і яйцями. Повинна вийти однорідна консистенція. До інгредієнтів всипається борошно і розпушувач, і вимішується пластичне тісто без грудок.
Тісто потрібно розділити на кілька частин у співвідношенні однієї третини до двох третім. Більша частина буде використана для основи пирога, а меншою частиною заллється начинка. Частини тесту скочуються в кульки, обертаються плівкою і відправляються в холодне місце на 60 хвилин.
Після цього велика частина тесту розкочується за допомогою качалки і викладається в ємність мультиварки. Ємність потрібно попередньо змастити олією. Тісто має бути розподілено рівно по поверхні, але краю повинні підніматися на кілька сантиметрів вгору.
Зверху тесту викладається варення. Потім невелика частина тесту дістається з холодного місця, натирається за допомогою терки і змішується з начинкою. Мультиварка виставляється на режим «Випічка» приблизно на одну годину. Готовність пирога можна перевірити за допомогою зубочистки.
Після того як пиріг приготувався потрібно почекати деякий час, щоб він охолов. Після цього він акуратно дістається з ємності і викладається на піднос. В якості прикраси можна використовувати цукрову пудру, свіжі фрукти або ягоди.
Щоб надати пирога особливі смакові якості досвідчені кулінари радять розбавляти тісто цедрою лимона або апельсина, тертими горіхами або ваніллю.

Дивіться також:  Рецепт сливового пирога від New York Times

Рекомендації як приготувати пиріг в мультиварці з варенням:

1. Варення для начинки краще всього брати середньої густоти. Щоб вона не розтікалася, але і не було надто густим. Крім цього, для випічки можна використати свіжі ягоди і фрукти. Їх потрібно розтерти за допомогою блендера, додати трохи крохмалю і цукру. Прикрасити пиріг можна за допомогою цукрової пудри або горішків.
2. Досвідченим кулінарам відомо, що в мультиварці неможливо зробити пиріг з рум’яною скоринкою. І якщо хочете домогтися краси пирога, тоді потрібно через деякий час перевернути пиріг іншою стороною і продовжити його випікати до готовності.
3. Для повного відчуття варення, а не тільки його солодощі рекомендується не змішувати його з тестом. Потрібно просто перелити частину тіста в ємність мультиварки, зверху залити його начинкою і накрити тістом, що залишилося. У такому разі варення не буде змішане з тестом, а представить із себе соковиту начинку.

Полуничний пиріг з варенням

Витрата часу – 65 хв.
Порції – 1.

Склад продуктів для полуничного пирога з варенням:

1. 1 скл. борошна.
2. 1 скл. полуничного варення.
3. Половина скл. цукру.
4. Три яйця.
5. 1 ч. л. розпушувача.

Приготування полуничного пирога з варенням в мультиварці

Яйця з цукром ретельно перемішуються за допомогою блендера. Суміш заливається варенням, і знову перемішується. Потім повільно вводиться борошно з розпушувачем. Тісто добре перемішується блендером і виливається в ємність мультиварки. Випікають пиріг в режимі «Випічка» близько п’ятдесяти хвилин.

Прокрутка до верху