Пиріг з чорною смородиною – 10 смачних рецептів приготування

Вмілі господині завжди використовували чорну смородину для заготовок варення, сиропів і навіть вина. Таку ягідку знають всі, як основного постачальника вітаміну С і калію. І зараз ми будемо готувати пиріг з чорною смородиною. Всі запропоновані рецепти досить прості, головне вибрати хороші ягідки.

Пісочний пиріг з чорною смородиною

Якщо ви обожнюєте ягідні десерти, то цей рецепт вам обов’язково сподобається. Пиріг з чорною смородиною – це легка, при цьому ситна випічка.

Склад компонентів:

  • 285 г борошна;
  • ложечка розпушувача;
  • півпачки масла;
  • чашка солодкого піску (половина для начинки);
  • два великих яйця;
  • ложечка цедри цитруса;
  • ложка крохмалю;
  • 320 г чорних ягідок.

Технологія виконання:

  • У глибокій мисці змішуємо борошно з розпушувачем, потім засипаємо підсолоджувач, кладемо масло і вбиваємо яйця, але тільки жовтки, білки знадобляться для начинки. Також для аромату і смаку можна покласти цедру будь-якого цитрусового фрукта.
  • Вимішуємо, і отриману основу спочатку охолоджуємо 20 хвилин, потім розподіляємо по формі, обов’язково оформляємо бортики і випікаємо 20 хвилин, встановивши температурний режим на 180°С.
  • Поки основа остываем, збиваємо білки з піском, сіллю і щіпкою крохмалем.
  • Пиріг будемо подавати зі свіжими ягідками, тому половину залишаємо, а інший разом з білковою масою викладаємо на корж і відправляємо в піч на десять хвилин.
  • Як тільки випічка трохи охолоне, присипаємо її смородиною і подаємо до чаю.

З листкового тіста

Ягідний десерт з листкового тіста – це ніжна випічка з ароматною начинкою. Повз такого ласощі важко пройти, якщо його подати зі збитими вершками або кулькою морозива.

Склад компонентів:

  • 500 г листкового тіста;
  • ложка солодкої пудри;
  • один жовток;
  • ложка крохмалю;
  • 90 г солодкого піску;
  • 280 г чорних ягідок.

Технологія виконання:

  • Спочатку тісто розморожуємо і підготуємо начинку. У чашу блендера засипаємо ягоди і підсолоджувач, подрібнюємо. Потім ягідну масу змішати з крохмалем. Крохмаль необхідний для того, щоб начинка була густою, а не розтікалася.
  • Основу поділяємо, кожну частину розгортаємо в пласт. Одну половину переносимо на деко, застелене пергаментом, зверху розподіляємо начинку.
  • Другий пласт оформляємо смужками і кладемо поверх начинки. Повинна вийти косичка. Краї підвернути, і щоб начинка не виходила, скріплюємо їх зубочистками. Змащуємо збитим жовтком і ставимо в розігріту до 200 градусів піч на півгодини.
Дивіться також:  Тісто на кефірі для пирога – 6 рецептів приготування

З додаванням сиру

Про користь чорної ягідки знають всі, але, а якщо до неї додати ще і поживний сирний продукт, то можна побалувати сім’ю смачною, ароматною і корисною випічкою.

Склад компонентів для тіста:

  • 210 г борошна;
  • ложечка розпушувача;
  • 160 г масла;
  • полчаши білого піску;
  • 60 мл сметани.

Для начинки:

  • дві пачки жирного сиру;
  • полчаши солодких гранул;
  • 85 мл сметани;
  • пакетик ваніліну;
  • ложка крохмалю;
  • 320 г чорної смородини;
  • пудра для посипання.

Технологія виконання:

  • Охолоджений шматок масла рубаємо ножем, насипаємо борошна з розпушувачем, заважаємо інгредієнти в крихту.
  • Після додаємо підсолоджувач, сметану, перемішуємо і відправляємо тісто охолоджуватися на півгодини.
  • У чашу бленда відправляємо всі продукти для начинки, крім ягідок і пудри, перемішуємо до однорідності.
  • У форму кладемо тісто, розподіляємо, піднімаємо краю, проколюємо в декількох місцях. Викладаємо сирну начинку, зверху розкладаємо ягідки і відправляємо пиріг в духовку на півгодини (температура 180°С).
  • Готовий пиріг з сиром і чорною смородиною припудрюємо білосніжною солодкої присипкою.

Пиріг з чорною смородиною в мультиварці

Спекти ароматну і смачну ягідну випічку можна не тільки в духовці, але і в мультиварці. Десерт виходить таким же гарним і красивим на зовнішній вигляд.

Склад компонентів:

  • 285 г піску;
  • чотири яйця;
  • 280 г борошна;
  • ложечка розпушувача;
  • дві чаші чорних ягідок;
  • сіль.

Технологія виконання:

  • Першим ділом потрібно збовтати яйця з підсолоджувачем і сіллю, і чим пишніше вийде маса, тим краще.
  • Потім висипаємо до збитої маси борошно і розпушувачем, основа повинна бути схожа на густу сметану.
  • У тісто відправляємо ягідки, акуратно перемішуємо і викладаємо в промаслений чашу електроприладу. Встановлюємо опцію «Випічка» і готуємо десерт протягом години.
  • Прикрашаємо пудрою і свіжими плодами.

Готуємо на кефірі

Смачна випічка на кефірі – це простий спосіб приготування апетитного ласощі. І якщо гості вже на порозі, почастуєте їх ароматним пирогом з чорною смородиною.

Склад компонентів:

  • 2 яйця;
  • 285 мл кефіру;
  • 425 г борошна;
  • 160 г білого піску (110 г для начинки);
  • 0,5 ложечки соди;
  • 320 г чорної смородини.

Технологія виконання:

  • Висипаємо В миску ягідки, присипаємо солодким компонентом і відставляємо поки в сторону.
  • Блендером збовтуємо яйця з піском, вливаємо молочний продукт, насипаємо борошно з содою, ретельно вимішуємо до еластичності.
  • Застелену пергаментом форму заповнюємо тістом, зверху розкладаємо зацукровані ягідки і печемо пиріг 40 хвилин (температура 180°С).
  • Готовий десерт залишаємо в печі ще на 15 хвилин, а перед подачею присипаємо пудрою.
Дивіться також:  Заварний крем – 9 рецептів як смачно приготувати заварний крем в домашніх умовах

Простий рецепт з ягідним варенням

Якщо у вас немає свіжих ягід чорної смородини, але є варення, не біда, адже з ним ви також можете спекти апетитний і смачний десерт.

Склад компонентів:

  • 685 г борошна;
  • 180 г масла або маргарину;
  • пару грам ваніліну;
  • чашка солодкого піску;
  • ½ Ложечки гашеного соди;
  • 2 яйця;
  • 180 мл варення смородини.

Технологія виконання:

  • Масло розтопити, змішаємо з цукром і ваніліном. Потім уб’ємо яйця, додамо борошно з содою і все ретельно розмішуємо до отримання еластичного тіста.
  • Основу розділимо, при цьому одну половину зробимо більше іншої. Більшу частину кладемо на деко з пергаментом і просто розтягуємо його руками, змащуємо варенням.
  • Другу частину змішуємо з пів склянкою борошна, скачуємо в кулю і охолоджуємо на полиці холодильника хвилин 20-30. Потім подрібнюємо на тертці. Отриманої борошняний стружкою присипаємо варення і випікаємо в печі 25 хвилин (температура 200°С).

Пиріг з замороженої чорної смородини

Зимовими вечорами так хочеться випити чашечку гарячого чаю з шматочком апетитного ягідного пирога. Якщо в морозилці є пакетик з замороженої чорної смородини, то ви можете спекти смачний і апетитний пиріг.

Склад компонентів:

  • 185 г солодкого піску;
  • чотири яйця;
  • 185 г борошна;
  • підлогу пакетика ванільного цукру;
  • 365 г заморожених ягід.

Технологія виконання:

  • У чашу міксера вбиваємо яйця, засипаємо два види цукру і розмішуємо до однорідності. Потім висипаємо борошно і добре все розмішуємо.
  • Форму змащуємо масло, викладаємо злегка розморожені ягідки і заливаємо їх тестом. Готуємо 35 хвилин (температура 180°С).
  • Готовий пиріг перевертаємо ягідками вгору і посипаємо пудрою.

Як спекти заливний пиріг зі сметаною

Заливний пиріг — це відмінна можливість швидко нагодувати сім’ю або гостей смачною випічкою. Заливне тісто можна замісити на сметані або іншому кисломолочному продукті.

Склад компонентів для тіста:

  • три яйця;
  • 245 мл сметани;
  • 95 г солодкого піску;
  • 315 г борошна;
  • трохи соди і солі.

Для начинки:

  • 360 г смородини;
  • дві ложечки крохмалю;
  • півтори ложки піску.

Технологія виконання:

  • Змішуємо яйця з білими гранулами, потім додаємо кисломолочний компонент і все ретельно збиваємо.
  • Потім насипаємо борошно з содою, заважаємо. Основа готова.
  • Беремо форму, виливаємо трохи більше половини, розсипаємо ягідки, перемішані з піском і крохмалем. Закриваємо начинку другою половиною і печемо 40 хвилин, встановивши 190°С.
Дивіться також:  Оладки з яблуками -6 рецептів, як приготувати пишні та смачні оладки

Рецепт від Юлії Висоцької

Відома телеведуча пропонує свій рецепт пирога з чорною смородиною, який відрізняється неймовірним смаком і оригінальною подачею.

Склад компонентів для тіста:

  • 215 г борошна;
  • пів пачки масла;
  • 65 г піску;
  • 1 яйце категорії С0;
  • ложка десертного вина.

Для начинки:

  • 260 г ягід;
  • півсклянки окропу;
  • 145 г піску;
  • три яйця;
  • 110 мл жирних вершків.

Технологія виконання:

  • Масло розморожувати не треба, а перетираємо його в крихту разом з борошном і яйцем. Якщо яйце маленького розміру, влийте трохи води, але яєць більше не додавати! Також Юлія для аромату додає вино, але це за бажанням.
  • Отримане тісто розподіляємо у формі, робимо бортики і відправляємо в холод на годину.
  • У чашу блендера закладаємо ягоди, заливаємо окропом і подрібнюємо. Потім ягідну масу пропускаємо через сито, змішати з яйцями і підсолоджувачем.
  • Дістаємо основу, прикриваємо папером і кладемо будь-який вантаж, випікаємо 15 хвилин з вантажем і 5 хвилин без нього (температура 200°С).
  • Ягідну начинку змішуємо з вершками і виливаємо на корж, знову відправляємо в піч на півгодини (температура 170°С).

Пісний пиріг

На основі простих інгредієнтів можна приготувати пісну, але при цьому смачну випічку. Тісто виходить хрустким, яка відмінно поєднується з начинкою з ягід стиглої смородини.

Склад компонентів:

  • півтори склянки борошна;
  • чотири ложки солодкого піску (половина для начинки);
  • п’ять ложок олії;
  • шість ложок крижаної води;
  • стакан ягід;
  • пакетик ванільного цукру;
  • трохи соди і солі.

Технологія виконання:

  • У мисці змішуємо всі сухі компоненти, ллємо крижану воду і масло, розмішуємо і отриману основу відправляємо в холод на годину.
  • Ягідки кладемо в чашу, змішуємо з піском і ложкою борошна.
  • У форму викладаємо частину основи, формуємо бортики, кладемо начинку, прикриваємо іншою частиною тіста, защипуємо краю, змащуємо олією і присипаємо солодкими гранулами.
  • Випікаємо пісний ягідний пиріг протягом півгодини (температура 180°С).

Спекти пиріг ви можете не тільки зі свіжої смородини. Так сушена і заморожена ягода не втрачає свого аромату і смаку, а головне в ній зберігається велика частина корисних речовин.

Прокрутка до верху