Пиріг з гарбузом – 8 рецептів простих і смачних

Пиріг – це хороший варіант не тільки для звичайного чаювання, але і для святкового столу. Завдяки гарбузу, страва набуває красивого помаранчевий відтінок. Її додають в тісто або начинку. Можна приготувати солодке або пісне страву. У добірці зібрані прості рецепти пирога з гарбузом.

Простий рецепт пирога з гарбузом

Якщо хочете відчути оригінальний, неповторний смак, то приготуйте пиріг з гарбузом з додаванням чорносливу і ананасів.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • гарбуз – 1,5 склянки натертої м’якоті;
  • ананас – 220 г;
  • борошно;
  • кориця;
  • чорнослив – 0,5 склянки;
  • олія соняшникова – 130 мл;
  • ваніль;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • цукор – 60 р.

Приготування:

  • Ананаси порізати. Потрібні дрібні шматочки.
  • З’єднати з перетертої гарбузом.
  • Чорнослив нарізати.
  • Закинути до ананасам.
  • Влити яйце.
  • Посипати цукром.
  • Перемішати.
  • Додати корицю з ваніллю. Перемішати.
  • Залити олією.
  • Перемішати.
  • Засипати борошно. Її кількість регулюйте самі, має вийти не густа маса.
  • Залити у форму.
  • Запікати півгодини.
  • Режим духової шафи виставити не більше 180 гр.

З манкою

Пиріг виходить ніжним, соковитим і зовсім нескладний у приготуванні.

Інгредієнти:

  • олія соняшникова – 4 ст. ложки;
  • гарбуз – 720 г;
  • родзинки – 3 ст. ложки;
  • манка – 0,5 склянки;
  • сіль – 0,3 ч. ложки;
  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 90 р.

Приготування:

  • Гарбуз промити.
  • Зрізати шкірку.
  • Прибрати насіння, видалити волокна.
  • Нарізати на шматки.
  • Взяти велику тертку. Натерти.
  • Залити яйцями.
  • Присипати цукром.
  • Підсолити.
  • Перемішати.
  • Всипати манку.
  • Розмішати. Залишити на чверть години. Манної крупі треба час розбухнути.
  • Залити масло. Воно має бути без різких запахів, інакше можна зіпсувати страву.
  • Перемішати. Якщо маса вийшла рідкою, то підсипати ще манку.
  • Помістити у форму для випічки.
  • Для приготування знадобиться 180 гр.
  • Готувати гарбузовий пиріг півгодини.

Пісний варіант без масла, борошна та яєць

Це страва має ніжну, пористу структуру, чудовий смак і аромат лимона. Хороший варіант поласувати домашньою випічкою в пост.

Інгредієнти:

  • манка – 310 г;
  • вода – 140 мл;
  • гарбуз перетерта – 330 г;
  • сік з лимона;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • цукор – 110 г;
  • вода газована – 260 мл;
  • сода – 0,3 ч. ложки;
  • цедра (лимонна) перетерта.

Інгредієнти:

  • Натирати гарбуз слід на середній тертці.
  • Промити лимон. Цедру натерти. Сік віджати.
  • В гарбуз залити воду газовану (можна замінити кефіром, якщо не дотримується піст).
  • Засипати соду. Помістити лимонну цедру.
  • Присипати цукром.
  • Перемішати.
  • Засипати манку.
  • Перемішати.
  • Відставити на чверть години. Крупа повинна розбухнути.
  • Виставити духова шафа. Знадобиться температура 180 гр.
  • Промазати маслом форму для випічки.
  • Якщо тісто буде занадто рідким, досипте ще манну крупу. Якщо вийшло крутим – долийте мінеральну воду.
  • Залити тісто у форму.
  • Помістити в духовку на півгодини.
  • Перевіряти зубочисткою. Якщо суха, можна сміливо діставати. Якщо волога – дати ще кілька хвилин потомитися в печі.
Дивіться також:  Чорнослив з волоським горіхом і сметаною – 6 дуже смачних рецептів різних страв

В мультиварці

У холодні вечори порадуйте себе сонячним, ароматним, яскравим пирогом.

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;
  • кориця;
  • горіх мускатний;
  • розпушувач – 11 г;
  • цукор – 190 г;
  • борошно – 230 г;
  • сіль;
  • олія соняшникова – 7 ст. ложок;
  • гарбуз перетерта – 2 склянки.

Приготування:

  • Очистити гарбуз. Видалити кісточки. М’якоть перетерти. Використовувати для приготування вказану кількість підготовленої м’якоті. Натирати слід на крупній тертці. Якщо скористаєтеся дрібними осередками, то від великої кількості соку пиріг стане сирим.
  • У борошно засипати розпушувач.
  • Присолити.
  • Помістити корицю і мускатний горіх. Змішати.
  • Цукор залити яйцями. Збити. Повинна вийти міцна піна.
  • Влити олію. Розмішати.
  • Засипати суху суміш. Перемішати.
  • Помістити м’якоть від гарбуза.
  • Перемішати.
  • Чашу пристрою промазати маслом.
  • Залити тісто.
  • Виставити режим. Для приготування знадобиться «Випічка».
  • Виставити таймер на годину, якщо об’єм чаші 4,5 літра. Якщо 2,5 літра – буде потрібно півтори години.

Пиріг з гарбузом та яблуками

Гарна осіння випічка, яка допоможе використовувати багатий урожай. Пиріг настільки смачний, що можна готувати кожен день.

Інгредієнти:

  • кориця – 1 ч. ложка;
  • масло – 120 г, вершкове;
  • мускатний горіх – 0,5 ч. ложки.
  • цукор – 80 г;
  • яблуко (червоне) – 2 шт.;
  • імбир мелений – 0,5 ч. ложки;
  • гарбуз – 420 г;

Тісто:

  • масло вершкове – 110 г;
  • розпушувач – 0,5 ч. ложки;
  • борошно – 320 г;
  • цукор ванільний – 0,5 ч. ложки;
  • сметана – 1 ст. ложка;
  • сухарі панірувальні – 3 ст. ложки;
  • жовток – 1 шт.;
  • цукор – 55 р.

Приготування:

  • Порубати масло.
  • Присипати цукром, ванільним цукром, потім борошном. Перемішати. Повинна вийти крихта.
  • Влити жовток.
  • Залити сметаною.
  • Всипати розпушувач.
  • Замісити.
  • Отриманий шар помістити в пакет. Прибрати в холодильник. Потримати півгодини.
  • Тепер слід приступити до приготування начинки.
  • Зрізати шкірку з гарбуза. Очистити м’якоть. Нарізати. Повинні вийти тонкі смужки.
  • Яблука розрізати. У одержані четвертинок вирізати серцевину. Нарізати.
  • Помістити в сковороду масло вершкове.
  • Засипати цукор. Нагріти.
  • Закласти гарбуз у сковорідку.
  • Загасити чверть години.
  • Закинути яблучка.
  • Готувати п’ять хвилин.
  • Всипати прянощі. Перемішати.
  • Промазати форму для випічки маслом.
  • Присипати сухарями.
  • Розрізати тісто. Один шматок повинен вийти побільше.
  • Великий розкачати.
  • Помістити у форму. Сформувати борту.
  • Розмістити начинку.
  • Розкачати в пласт шматок, що залишився.
  • Нарізати смужками.
  • Скрутити в спіраль. Викласти сіткою.
  • Відправити в гарячу духову шафу (200 гр.).
  • На приготування буде потрібно 2/3 години.

З сиром

Спробуйте приготувати смачний десерт — пиріг з гарбузом і сиром. Завдяки своєму складу ласощі виходить дуже корисним.

Дивіться також:  Лінива вівсянка – 8 рецептів швидкого і корисного приготування

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • сіль;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • масло вершкове – 55 г;
  • цукор – 70 г;
  • борошно – 190 р.

Начинка:

  • цукор – 110 г;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • цукор – 1 ч. ложка, ванільний;
  • яйце – 1 шт.;
  • гарбуз – 320 г;
  • сир – 220 г;
  • сіль:
  • вода – 210 мл

Приготування:

  • Розм’якшити масло. Для цього потрібно заздалегідь залишити його в теплі.
  • Нарізати кубиками.
  • Змішати з цукром.
  • Підсолити.
  • Взяти вилку. Перетерти. Вийде густуватий кашка.
  • Влити яйце. Збити.
  • Додати розпушувач.
  • Посипати борошном.
  • Замісити.
  • Помістити в пакет.
  • Залишити в холоді на годину.
  • Зрізати шкірку з помаранчевого овоча. М’якоть звільнити від кісточок.
  • Промити. Просушити паперовим рушником.
  • Нарізати. Повинні вийти кубики, що не перевищує двох сантиметрів.
  • Залити водою. Загасити півгодини.
  • Відкинути на друшляк. Рідина повинна повністю стекти.
  • Блендером подрібнити овоч.
  • Влити яйце.
  • Взяти сито. Перетерти сир. Надіслати до гарбузі.
  • Додати борошно.
  • Присолити.
  • Засипати цукром (двома видами).
  • Блендером збити п’ять хвилин.
  • Включити в духовій шафі режим 180 гр.
  • Розкачати тісто.
  • Відправити у форму.
  • Сформувати краю.
  • Залити начинку.
  • Запікати 2/3 години.

Випічка по-осетинськи

Це легка їжа, яка підходить для вегетаріанців. Цей пиріг прийнято використовувати як десерт, як додаток до салатикам, подавати як головне блюдо або є в прикуску з м’ясом.

Інгредієнти:

  • борошно – 610 м;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • олія соняшникова – 3 ст. ложки;
  • молоко – 260 мл;
  • вода – 240 мл;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • дріжджі – 35 г пресовані.

Начинка:

  • перець мелений чорний;
  • гарбуз – 630 г;
  • сіль;
  • масло вершкове – 2 ст. ложки;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • сир сулугуні – 320 г;
  • цибуля – 260 г, ріпчаста;
  • чебрець – 2 ч. ложки, сушений.

Приготування:

  • Нагріти воду (половину).
  • Засипати цукровий пісок.
  • Додати борошно (1 ст. ложку).
  • Дріжджі розкришити.
  • Розмішати. Через чверть години опара буде готова.
  • Отриману масу залити в борошно.
  • Розмішати.
  • Влити воду, що залишилася, яку слід додавати теплою.
  • Розігріти молоко.
  • Залити в масу.
  • Розмішати.
  • Залити масло. Замісити.
  • Вийде злегка жидковатая маса.
  • Вкрити пакетом. Відставити на пару годин.
  • Нашаткувати цибулю. Повинні вийти кубики.
  • М’якоть гарбуза подрібнити. Скористайтеся теркою, яка має великі отвори.
  • На цій же тертці подрібнити сир.
  • Помістити олія соняшникова та вершкове в сковорідку.
  • Розігріти.
  • Закинути цибулю.
  • Обсмажити. Підсолити. Перемішати.
  • Закинути до гарбузі.
  • Приправити. Підсолити.
  • Посипати чебрецем.
  • Перемішати.
  • Змішати з сиром.
  • Тісто розрізати. Вийде три шматки.
  • Начинку розділити на стільки ж частин.
  • Розкачати тісто в коло.
  • У центр помістити одну частину начинки. Краї залишити чистими.
  • Загорнути краю до центру. Защипнути.
  • Присипати борошном.
  • Натискаючи Руками розкачати.
  • Перевернути. Розкачати.
  • Повинен вийти тонкий пласт. Начинка залишається всередині.
  • Відправити на деко. Ще раз розкачати.
  • У центрі проткнути, щоб пар знайшов вихід.
  • Духова шафа потрібно розігрітий (250 гр.).
  • Запікати чверть години.
  • Випекти ще два пирога таким же чином.
Дивіться також:  Тісто на вафлі – 9 рецептів тіста для вафель вафельниці

Покроково від Юлії Висоцької

Смачна домашня випічка, яка принесе задоволення всім.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 460 м;
  • імбир – 0,4 ч. ложки, мелений;
  • розпушувач – 10 г;
  • апельсин – 1 шт.;
  • гвоздика – 0,4 ч. ложки, мелена;
  • сіль – 0,4 ч. ложки, морська;
  • олія – 200 мл оливкова;
  • борошно – 275 г;
  • цукор – 200 г коричневий;
  • кориця – 0,4 ч. ложки, мелена;
  • яйце – 3 шт.;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • горіх – 3 жменьки, волоський;
  • екстракт ванілі – 0,5 ч. ложки;
  • мускатний горіх – щіпка, мелений.

Приготування:

  • Прогріти духовку (190 гр.).
  • Нарізати гарбузову м’якоть. Закинути в киплячу воду. Проварити.
  • Злити рідину. Подрібнити.
  • У борошно засипати всі сухі інгредієнти (крім цукру). Перемішати.
  • Залити в цукор яйце. Збити. Використовуйте міксер. Треба, щоб вийшла пишна маса.
  • Залити масло оливкове. Збити.
  • Перелити до пюре.
  • Влити екстракт ванілі. Перемішати.
  • Подрібнити горіхи. Повинні залишитися дрібні шматочки.
  • Змішати з борошняною масою.
  • Взяти тертку дрібно. Подрібнити цедру апельсина.
  • Змішати з борошном.
  • У масу з гарбуза вичавити сік апельсина.
  • З’єднати дві маси. Вимісити.
  • Форму застелити папером для випічки.
  • Залити тестом.
  • Запікати півгодини.

Поради

  • Перед тим як приступити до приготування, треба правильно підібрати головний інгредієнт. Оранжевий овоч має складатися з щільної м’якоті. Досвідчені кулінари рекомендують використовувати мускатний сорт.
  • Якщо м’якоть запекти заздалегідь, то вийде однорідне тісто.
  • Щоб не викидати насіння, можна пустити їх в начинку. Для цього їх необхідно очистити, підсушити і подрібнити.
  • Який би варіант приготування ви не вибрали, змінити і поліпшити смакові якості допоможуть додані до складу будь-які фрукти, горіхи, прянощі.
  • Поміщати заготовку слід тільки в прогрітий до необхідної температури духова шафа. У цьому випадку ласощі буде рівномірно пропікається і вийде необхідної консистенції.
  • Час приготування залежить від особливостей конкретного духової шафи і може відрізнятися від рекомендованого в рецепті.
  • Перевіряйте готовність, використовуючи шпажку з дерева. Якщо суха, значить страва готова. Якщо є в’язкі частинки на паличці – дайте ще кілька хвилин для приготування.
  • Щоб було смачніше, можна готову страву полити розтопленим шоколадом, посипати горіхами. Красиво виглядає і покращує смакові якості прикраса зі збитих вершків або білків.
Прокрутка до верху