Хочете отримати корисне і смачне блюдо? Тоді обов’язково спробуйте зробити пиріг з гарбузом і сиром, який виходить надзвичайно ароматним і цікавим.
Класичний пиріг з гарбузом і сиром
Пиріг з сиром і гарбузом в духовці вважається традиційним рецептом.
Необхідні продукти:
• сім ложок цукру;
• 400 грам м’якоті гарбуза;
• 0,2 кг борошна;
• маленька упаковка вершкового масла;
• п’ять яєць;
• дві ложки крохмалю;
• 400 грам сиру.
Процес приготування:
1. Масло дістаємо з холоду, топимо будь-яким способом, так щоб воно стало рідким і змішуємо з одним яйцем і двома ложками цукру, потім додаємо борошно. Все перемішуємо, роблячи однакову консистенцію, і ставимо в холод на півгодини.
2. З гарбуза знімаємо шкірку, подрібнюємо її на невеликі кубики і варимо хвилин п’ять. Після цього додаємо до неї дві ложки цукру, ложку крохмалю, два жовтки і всю цю масу перебиваємо блендером, так щоб вийшло пюре.
3. З решти яєць виймаємо жовтки, змішуємо їх з цукром і крохмалем і додаємо до сиру.
4. Охолоджене тісто покласти у форму, зверху кладемо начинку з сиру і гарбуза і готуємо страву спочатку близько 40 хвилин на 180 градусах, а потім ще півгодини на 160.
Готуємо по-татарськи
Пиріг по-татарськи готується з додаванням інших інгредієнтів. Виходить дуже ситним і насиченим.
Для основи знадобиться:
• два яйця;
• ложечка соди;
• дві склянки борошна;
• пачка вершкового масла або маргарину;
• склянка сметани.
Для начинки:
• 0,2 кг гарбуза;
• 4 яйця;
• маленька упаковка масла вагою 100 грам;
• півкілограма сиру;
• половина склянки рису.
Процес приготування:
1. Всі зазначені складові в списку для тіста з’єднуємо між собою, доводимо до однорідності і даємо масі постояти на холоді буквально 10 хвилин. Після цього ділимо на дві частини, причому одна повинна бути трохи більше, і розгортаємо їх у пласти.
2. Той, який більше за розміром укладаємо в форму, так щоб вийшли бортики.
3. З гарбуза видаляємо шкірку, відварюємо до м’якості і подрібнюємо, наприклад, за допомогою терки.
4. Рис теж доводимо до готовності, з’єднуємо з гарбузом та іншими компонентами зі списку для начинки. Не забуваємо приправляти спеціями за смаком.
5. Кладемо начинку на пласт у формі і прикриваємо все другою частиною тіста, при цьому скріпивши краю.
6. Прибираємо в духовку і випікаємо на 180 градусів близько 40 хвилин, але краще перевіряти готовність перед подачею.
З додаванням яблук
Випічка з гарбузом, сиром і яблуками стане чудовим сніданком, адже все що входять до складу страви продукти поживні і корисні.
Необхідні інгредієнти:
• три яблука;
• щіпка солі і ложечка соди;
• сметана – половина склянки;
• 350 грам гарбуза;
• 100 грам масла вершкового;
• борошно – скільки піде;
• три яйця;
• шість ложок крохмалю;
• 8 ложок цукру;
• 350 грам сиру.
Процес приготування:
1. Для початку зробимо основу: змішайте борошно з содою, сіллю, шматочками заздалегідь нарізаного і злегка станув масла, а так само додайте розтерте з трьома ложками цукру яйце.
2. Туди ж заливаємо половину зазначеного обсягу сметани, все вмішуємо і прибираємо отриманий грудку на 30 хвилин на холод, не забувши оберніть його харчовою плівкою.
3. Гарбуз очищаємо, ріжемо на кубики і варимо до м’якості, після чого перебиваємо або товчемо до утворення пюре.
4. Яблука звільняємо від шкірки і серцевини, перетираємо, змішуємо з гарбузом, присипаємо двома ложками цукру і трьома ложками крохмалю.
5. До сиру засипаємо цукор, що залишився і крохмаль, вбиваємо два яйця і ретельно перемішуємо.
6. З охолодженого тіста робимо основу з бортиками прямо у формі і, чергуючи сир і гарбуз, наповнюємо начинкою пиріг. Готуємо близько 60 хвилин на 180 градусах, остуджуємо, даємо постояти на холоді і насолоджуємося.
Пісочний пиріг з гарбузом і сиром
Складові для основи:
• два яйця;
• 100 г вершкового масла;
• 30 грам сметани;
• трохи більше двох склянок борошна;
• ложечка соди;
• 130 грам цукру.
Для начинки:
• 400 грам сиру;
• 500 грам гарбуза;
• 8 ложок цукру;
• 6 ложок крохмалю;
• два яйця;
• кориця на свій смак.
Процес приготування:
1. Гарбуз очистіть, наріжте на невеликі шматки, відваріть до м’якості і перебити в пюре. Присипте половиною від зазначеної кількості цукру і крохмалю. За бажанням можна додати трохи кориці.
2. Сир змішайте з яйцями і залишилися крохмалем і цукром.
3. Масло трохи розімніть, розітріть з цукром і яйцями, потім влийте сметану і всі інші складові зі списку для основи.
4. Дайте отриманої масі охолонути протягом 30 хвилин і викладіть її у форму, зробивши бортики.
5. Першим шаром покрийте основу сирною начинкою, а потім гарбузової. Увімкніть духова шафа нагріватися, знадобиться температура 180 і 40 хвилин для отримання готової випічки.
Смачна випічка в мультиварці
Для страви потрібно:
• 0,2 кг борошна;
• ложечка розпушувача;
• олія рослинна -10 мл;
• сир, бажано не жирний – пачка, вагою 200 грамів;
• цукор – приблизно половина склянки або виходячи зі свого смаку;
• 200 грам гарбуза;
• два яйця.
Процес приготування:
1. Очистіть гарбуз від шкірки і подрібніть в блендері або перетріть на дрібній тертці.
2. З борошна, цукру, розпушувача і яєць зробіть тісто, яке повинно вийти досить рідким, але однорідним.
3. У нього ж покладіть гарбуз і перемішайте.
4. Отриману масу влийте в чашу мультиварки, яку попередньо змастили маслом.
5. Зверху викладіть сир, але не суцільним шаром, а як би шматочками. Краще всього це зробити великий столовою ложкою.
6. На мультиварці поставте відповідний режим, наприклад «Випічка» і вже через 35 хвилин можна буде подавати пиріг.
Простий рецепт на кефірі
Інгредієнти для страви:
• щіпка соди;
• 0,1 кг цукру;
• склянка кефіру;
• два яйця;
• борошно – 1,5 склянки;
• 100 грам сиру;
• масло вершкове – близько 100 грам;
• 0,35 кг гарбуза;
• ванілін і кориця за смаком.
Процес приготування:
1. З інгредієнтів, які вказані в перших шести пунктах у списку, необхідно зробити тісто, причому воно виходить рідким.
2. Гарбуз очищаємо, подрібнюємо і доводимо до м’якості методом варіння або випікання, потім перебиваємо, або перетираємо.
3. Змішуємо її з сиром, кладемо за смаком корицю, ванілін і цукор.
4. В обрану форму спочатку поміщаємо тільки половину тіста, на нього кладемо начинку, зроблену з сиру і гарбузи, і після цього прикриваємо її рештою тестом. Досить потримати випічку близько 30 хвилин в розігрітій духовці виставивши температуру до 180 градусів.
Листковий пиріг з гарбузом і сиром
Для страви потрібно:
• пачка листкового тіста – 0,5 кг;
• 400 грам гарбуза;
• 300 грам сиру;
• цукор кладіть за бажанням виходячи зі своїх смакових переваг;
• будь-яке варення.
Процес приготування:
1. Гарбуз очищаємо, натираємо на дрібній тертці, змішуємо з сиром, присипаємо цукром по своєму смаку і додаємо трохи варення.
2. Тісто ділимо на дві частини, першу поміщаємо на деко, покриваємо начинкою, а потім втори листом і бажано поєднати їх краї так, щоб начинка не виповзав.
3. Відправляємо в прогріту духовку на півгодини, встановивши температуру до 180 градусів.