Пиріг з гарбузом і сиром – 7 смачних рецептів

Готуємо по-татарськи

Пиріг по-татарськи готується з додаванням інших інгредієнтів. Виходить дуже ситним і насиченим.

Для основи знадобиться:

• два яйця;
• ложечка соди;
• дві склянки борошна;
• пачка вершкового масла або маргарину;
• склянка сметани.

Для начинки:

• 0,2 кг гарбуза;
• 4 яйця;
• маленька упаковка масла вагою 100 грам;
• півкілограма сиру;
• половина склянки рису.

Процес приготування:

1. Всі зазначені складові в списку для тіста з’єднуємо між собою, доводимо до однорідності і даємо масі постояти на холоді буквально 10 хвилин. Після цього ділимо на дві частини, причому одна повинна бути трохи більше, і розгортаємо їх у пласти.
2. Той, який більше за розміром укладаємо в форму, так щоб вийшли бортики.
3. З гарбуза видаляємо шкірку, відварюємо до м’якості і подрібнюємо, наприклад, за допомогою терки.
4. Рис теж доводимо до готовності, з’єднуємо з гарбузом та іншими компонентами зі списку для начинки. Не забуваємо приправляти спеціями за смаком.
5. Кладемо начинку на пласт у формі і прикриваємо все другою частиною тіста, при цьому скріпивши краю.
6. Прибираємо в духовку і випікаємо на 180 градусів близько 40 хвилин, але краще перевіряти готовність перед подачею.

Дивіться також:  Сиров’ялена ковбаса в домашніх умовах – 6 рецептів