Пиріг з горбушею – 8 швидких, простих і дуже смачних рецептів рибного пирога

Горбуша – дуже популярна риба, яка додається в різні перші страви, закуски, подається самостійно в смаженому, вареному або тушкованому вигляді. Пиріг з горбушею – це ще один оригінальний спосіб приготування смачного і поживного мешканця солоних вод в поєднанні з ніжним, що тане в роті тестом.

Простий пиріг з консервованої горбушею

Соковита і смачна випічка з категорії «на швидку руку» готується з:

  • 150 г масла пожирніше;
  • 350 г сметани;
  • 350 г в/з борошна;
  • пакетика розпушувача;
  • щіпки солі;
  • 500 г рибних консервів;
  • 50 г цибулі;
  • 2 гілочок зелені;
  • 3 яєць.

Етапи підготовки:

  • З підталого шматочка масла, 150 мл сметани, солі, 300 г борошна з додаванням розпушувача замішується тісто некруто консистенції.
  • Пластична маса розподіляється по вогнетривкої формі так, щоб з тіста вийшли невеликі бортики.
  • Горбуша з банок відкидається на друшляк, після чого добре змішуються один з одним з рубаною зеленню.
  • В окремій мисочці збиваються яйця, до яких додаються решту борошно і сметана.
  • Начинка розподіляє по тесту і заливається рідкою сумішшю.
  • Відправляється пиріг на дві третини години в гарячий духовий шафа (180 °C).

З свіжомороженою рибою

Ніжний пиріг, начинений горбушею, – дуже цікава варіація ситної випічки.

Для приготування заздалегідь підготуйте:

  • рибне філе – кіло;
  • цибулини – пара штук;
  • дріжджове тісто – кіло;
  • петрушка пучок;
  • яйце;
  • масло пісне, дрібна сіль і трохи білого меленого перцю.

Хід роботи:

  • Нашатковану цибулю пассеруется в гарячому маслі. Коли овоч придбає м’якість, до нього додається попередньо нарізане кубиками рибне філе. Начинка присаливается і притрушивается спеціями.
  • Через 10 хвилин смаження готується форма для запікання, яка покривається пергаментом.
  • Тісто ділиться на два нерівних пласта.
  • Велика частина круглим коржем стелиться в форму. По готовій основі розподіляється начинка з додаванням зелені. Риба, в свою чергу, ховається під більш тонким шаром тесту.
  • Заготівля защипывается, проколюється для виходу пари в декількох місцях, обробляється жовтком і відправляється на дві третини години в піч, розігріту до 200 °C.
Дивіться також:  Як приготувати курячі шлунки, щоб були м’якими і смачними?

З листкового тіста

Коли хочеться чогось неймовірно ніжного, смачного, та ще й з рибним смаком, обов’язково варто спробувати листковий пиріг з консервованої горбуші.

На 500 г риби додатково необхідні:

  • 300 г листкового тіста;
  • трохи масла пожирніше;
  • головка цибулі;
  • дрібна сіль і трохи білого меленого перцю.

Покрокова інструкція приготування:

  • Цибуля подрібнюється і обсмажується.
  • Через 5 хвилин риба розминається і змішується з цибульними кубиками золотистого кольору.
  • Тісто ділиться на 2 частини, з яких більша укладається на дно форми і покривається начинкою.
  • Після додавання олійною стружки виріб накривається рештою тестом.
  • В ньому робиться кілька проколів, після чого заготівля відправляється в духовку для випікання при 200 °C на 25 хвилин.

Дріжджовий пиріг з горбушею

Якщо використовувати готове дріжджове тісто, то час приготування пирога скоротиться як мінімум удвічі.

Крім кіло напівфабрикату, також будуть потрібні:

  • ½ Кг свіжої горбуші;
  • 2 цибулини;
  • яйце;
  • 10 мл лимонного соку;
  • стопка рослинного масла;
  • сіль і мелений перець.

Спосіб втілення рецепта в життя:

  • Горбуша обробляється: видаляється шкіра, тельбухи, кістки.
  • Отримане філе нарізають кубиками, які сбрызгиваются лимонним соком і олією.
  • Поки риба просочується, цибулю подрібнюється.
  • Через 15 хвилин горбуша, цибулю, яйце, сіль і спеції з’єднуються для начинки.
  • З тіста готують 2 нерівних кола.
  • Більший викладається в змащену маслом форму, де у нього формуються бортики.
  • Далі розподіляється начинка, яка покривається другою частиною тіста.
  • Виріб проколюється зубочисткою у кількох місцях, а через 10 хвилин відправляється випікатися при 180 °C протягом 40 хвилин.

З додаванням в начинку рису

Рибний пиріг з додаванням рису – досить калорійне виріб, від якого, тим не менш, просто неможливо відірватися.

Щоб у цьому переконатися, необхідно підготувати:

  • 200 г вершкового масла;
  • 320 г борошна;
  • ½ Пакетика сухих дріжджів;
  • 30 мл теплої води;
  • 10 г цукру;
  • 2 р солі;
  • 2 невеликих яйця;
  • 400 г горбуші;
  • жменя рису;
  • цибулину;
  • сіль і мелений перець.
Дивіться також:  Фалафель – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Щоб приготувати пиріг з горбушею і рисом, дотримуємося такого алгоритму:

  • Здобне тісто замішується дуже просто: борошно з’єднується з дріжджами, після чого отриману масу втручаються розтоплене масло, цукрово-сольовий розчин і яйця.
  • Поки тісто відстоюється півгодини, з філе готуються дрібні кубики, нашатковану цибулю обсмажується, а рис відварюється до готового стану.
  • По закінченні вказаного часу, на більший пласт попередньо поділеного тесту, який вже поміщений в форму, розподіляється шарами начинка – рис, горбуша, цибулю.
  • Рибна маса покривається рештою тестом, який проколюють в декількох місцях. Потім виріб відправляється в духовку (200 °C) на 30 хвилин.

Рецепт з картоплею

Картопля присутній на наших столах практично постійно. І для любителів «другого хліба» обов’язково знайдеться смачний рецепт рибного пирога.

Інгредієнти:

  • упаковка листкового тіста вагою в 300 м;
  • 2 банки горбуші;
  • 2 картопляні бульби;
  • шматочок вершкового масла;
  • цибулина;
  • сіль і спеції

Щоб приготувати пиріг з горбушею і картоплею, виконуємо прості дії:

  • Картопляні бульби промиваються і очищаються, а потім нарезаются досить тонкими брусочками.
  • З консервів зливається зайва рідина, після чого риба ретельно розминається виделкою.
  • Цибулина шинкуется і пассеруется.
  • Тісто ділиться на частини, які розкочуються в формі кіл
  • Один коло викладається у форму і покривається шарами картоплі, риби і цибулі з додаванням спецій. Потім начинка накривається другою частиною тіста.
  • Виріб проколюється і поміщається в розігріту до 190 °C духовку на 25 хвилин.

Заливний пиріг з горбушею

Проблема сучасного ритму життя – це хронічна нестача часу, в умовах якої все ж хочеться харчуватися смачно і корисно.

Заливний пиріг – відмінний вихід для зайнятих господинь, у яких немає можливості довго стояти біля плити.

Для приготування заливного пирога необхідні:

  • 120 мл майонезу;
  • стільки ж сметани;
  • 3 яйця;
  • 70 г крохмалю;
  • 200 г борошна;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • 250 г консервованої горбуші;
  • цибулина;
  • жменя рису;
  • зелень.
Дивіться також:  Риба, запечена з овочами – 7 рецептів приготування в духовці і в мультиварці

У процесі приготування дотримуємося такого алгоритму:

  • В першу чергу для підготовки тесту добре змішуються яйця, сметана, майонез і розпушувач, після чого поступово вводиться суміш борошна і крохмалю.
  • Замішується тісто «сметанною» консистенції.
  • Рис відварюється, подрібнену цибулю пассеруется, риба товчеться, після чого всі інгредієнти змішуються і доповнюються рубаною зеленню.
  • У вкриту пергаментом форму виливається третину тесту, за яким розподіляється рибна начинка.
  • Зверху виріб заливається залишками тіста. Майбутній пиріг готовий до випікання при 200 °C близько 30 хвилин.

Готуємо в мультиварці

При відсутності духовки можна скористатися іншим приладом для створення ароматної випічки.

Рибний пиріг готується в мультиварці з:

  • 2 яєць;
  • 250 мл кефіру;
  • 100 г маргарину;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • невеликої кількості цукру і солі;
  • цибулини;
  • 250 г консервованої горбуші;
  • 200 г борошна.

Черговість дій:

  • З вищевказаних інгредієнтів, за винятком риби та цибулі, готується досить рідке тісто.
  • Чаша мультиварки змащується маслом, після чого туди вливається третину отриманої маси.
  • Очищену цибулю попередньо пассеруется і змішується з товченої горбушею.
  • Начинка розподіляється по викладеному тесту і заливається залишилися складом.
  • Випікають пиріг у відповідній програмі на протязі 60 хвилин.

Пиріг з рибною начинкою – популярне кулінарне виріб, коріння якого сягають у далеке минуле. Але незважаючи на вік рецептів, ароматна випічка не втрачає своєї актуальності і донині.

Прокрутка до верху