З свіжомороженою рибою
Ніжний пиріг, начинений горбушею, – дуже цікава варіація ситної випічки.
Для приготування заздалегідь підготуйте:
- рибне філе – кіло;
- цибулини – пара штук;
- дріжджове тісто – кіло;
- петрушка пучок;
- яйце;
- масло пісне, дрібна сіль і трохи білого меленого перцю.
Хід роботи:
- Нашатковану цибулю пассеруется в гарячому маслі. Коли овоч придбає м’якість, до нього додається попередньо нарізане кубиками рибне філе. Начинка присаливается і притрушивается спеціями.
- Через 10 хвилин смаження готується форма для запікання, яка покривається пергаментом.
- Тісто ділиться на два нерівних пласта.
- Велика частина круглим коржем стелиться в форму. По готовій основі розподіляється начинка з додаванням зелені. Риба, в свою чергу, ховається під більш тонким шаром тесту.
- Заготівля защипывается, проколюється для виходу пари в декількох місцях, обробляється жовтком і відправляється на дві третини години в піч, розігріту до 200 °C.