Дріжджовий пиріг з горбушею
Якщо використовувати готове дріжджове тісто, то час приготування пирога скоротиться як мінімум удвічі.
Крім кіло напівфабрикату, також будуть потрібні:
- ½ Кг свіжої горбуші;
- 2 цибулини;
- яйце;
- 10 мл лимонного соку;
- стопка рослинного масла;
- сіль і мелений перець.
Спосіб втілення рецепта в життя:
- Горбуша обробляється: видаляється шкіра, тельбухи, кістки.
- Отримане філе нарізають кубиками, які сбрызгиваются лимонним соком і олією.
- Поки риба просочується, цибулю подрібнюється.
- Через 15 хвилин горбуша, цибулю, яйце, сіль і спеції з’єднуються для начинки.
- З тіста готують 2 нерівних кола.
- Більший викладається в змащену маслом форму, де у нього формуються бортики.
- Далі розподіляється начинка, яка покривається другою частиною тіста.
- Виріб проколюється зубочисткою у кількох місцях, а через 10 хвилин відправляється випікатися при 180 °C протягом 40 хвилин.