З додаванням в начинку рису
Рибний пиріг з додаванням рису – досить калорійне виріб, від якого, тим не менш, просто неможливо відірватися.
Щоб у цьому переконатися, необхідно підготувати:
- 200 г вершкового масла;
- 320 г борошна;
- ½ Пакетика сухих дріжджів;
- 30 мл теплої води;
- 10 г цукру;
- 2 р солі;
- 2 невеликих яйця;
- 400 г горбуші;
- жменя рису;
- цибулину;
- сіль і мелений перець.
Щоб приготувати пиріг з горбушею і рисом, дотримуємося такого алгоритму:
- Здобне тісто замішується дуже просто: борошно з’єднується з дріжджами, після чого отриману масу втручаються розтоплене масло, цукрово-сольовий розчин і яйця.
- Поки тісто відстоюється півгодини, з філе готуються дрібні кубики, нашатковану цибулю обсмажується, а рис відварюється до готового стану.
- По закінченні вказаного часу, на більший пласт попередньо поділеного тесту, який вже поміщений в форму, розподіляється шарами начинка – рис, горбуша, цибулю.
- Рибна маса покривається рештою тестом, який проколюють в декількох місцях. Потім виріб відправляється в духовку (200 °C) на 30 хвилин.