Заливний пиріг з горбушею
Проблема сучасного ритму життя – це хронічна нестача часу, в умовах якої все ж хочеться харчуватися смачно і корисно.
Заливний пиріг – відмінний вихід для зайнятих господинь, у яких немає можливості довго стояти біля плити.
Для приготування заливного пирога необхідні:
- 120 мл майонезу;
- стільки ж сметани;
- 3 яйця;
- 70 г крохмалю;
- 200 г борошна;
- ½ Пакетика розпушувача;
- 250 г консервованої горбуші;
- цибулина;
- жменя рису;
- зелень.
У процесі приготування дотримуємося такого алгоритму:
- В першу чергу для підготовки тесту добре змішуються яйця, сметана, майонез і розпушувач, після чого поступово вводиться суміш борошна і крохмалю.
- Замішується тісто «сметанною» консистенції.
- Рис відварюється, подрібнену цибулю пассеруется, риба товчеться, після чого всі інгредієнти змішуються і доповнюються рубаною зеленню.
- У вкриту пергаментом форму виливається третину тесту, за яким розподіляється рибна начинка.
- Зверху виріб заливається залишками тіста. Майбутній пиріг готовий до випікання при 200 °C близько 30 хвилин.