Пиріг з какао – 7 простих і смачних рецептів

Коли на столі з’являється чудовий пиріг з какао, гаряча здоба виділяє неймовірно спокусливий запах, який наповнює нашу свідомість всеосяжними гормонами радості і щастя. Дозвольте собі трохи справжнього задоволення – приготуйте випічку з чудовим бразильським акцентом!

Пиріг з какао – простий рецепт в духовці

Щоб отримати позитивний результат від першого подібного кондитерського досвіду і повірити в свої здібності (а вони у вас неодмінно є!), візьмемо за основу простий рецепт пирога з какао-порошком.

Список продуктів:

  • звичайний цукор — 200 г;
  • екстракт ванілі — 1 ч. л.;
  • розпушувач — 3 г;
  • сметана домашня — 130 г;
  • какао-порошок — 120 г;
  • борошно просеянная — від 130 г;

Глазур:

  • шматочки поламаного шоколаду — 150 г;
  • свіжі вершки — 100 р.

Поетапне приготування:

  • Нагріваємо піч до t 180 °C. Відразу обробляємо форму жиром і вистилаємо пекарської папером, яку також злегка змащуємо маслом і обробляємо порошком какао.
  • Викладаємо в чашу розпушувач, коричневий сипкий продукт і щіпку солі. Сюди ж просіваємо борошно.
  • Включаємо міксер, вибираємо середню швидкість роботи приладу, збиваємо масло разом зі склянкою цукру-піску. Коли маса досягне повітряного стану, приєднуємо по одному яйцю, не припиняючи роботу приладу. В кінці процесу додаємо ваніль. Аромат з’явився неймовірний!
  • Далі встановлюємо режим нашого механічного помічника на мінімальну швидкість і вводимо по черзі в підготовлюваний складу сметану і борошно.
  • Наше апетитне тісто готове! Виливаємо його в підготовлену форму, злегка вдаряє її об поверхню столу, щоб маса трохи осіла, випустивши зайві бульбашки повітря.
  • Запікаємо здобу в духовці до півгодини (180 °C).
  • В цей же час виливаємо в сотейник свіжі вершки, нагріваємо до стану кипіння, додаємо шоколадну крихту. Збиваємо суміш до однорідності, три хвилини охолоджуємо.
  • Після закінчення процесу випікання залишаємо виріб на 10 хвилин остигати, перемістивши його на решітку, після чого заливаємо десерт зі всіх сторін отриманої глазур’ю.

Подаємо чудове страву разом з густими вершками, заздалегідь збитими з бажаним кількістю цукру.

Вологий пиріг з какао-порошком

Представлений спосіб приготування солодощі абсолютно простий у виконанні. Не встигнете представити оформлений образ десерту, а він уже перед вашими очима!

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне — 200 мл;
  • борошно (бажано пшеничне в/с) — до 250 м;
  • незбиране молоко — 400 мл;
  • розпушувач — 22 м;
  • цукор-пісок — 400 г;
  • какао-порошок — 20-24 р.

Цінну пораду! Оскільки головним складовим смаку і колірній гамі пирога є какао, бажано використовувати продуктовий порошок без включення в його склад цукру.

Дивіться також:  Дріжджове тісто для булочок – 12 рецептів, як зробити смачне тісто для домашніх булочок

Спосіб приготування:

  • Поділяємо кількість молока на дві порції, вливаємо їх в різні ємності, одна з яких повинна бути меншого обсягу. Приєднуємо в кожну посудину з рідким продуктом по ½ частині приготованого цукру і порошку какао.
  • Ретельно розмішуємо отримані суміші. Невелику чашу з заготівлею поки прибираємо в сторону.
  • Додаємо у велику ємність з вже коричневим молоком яйця та соняшникову олію. Розмішуємо складу віночком, просіваємо в нього порції борошна разом з розпушувачем. Робимо заміс тіста, отримуємо гладку, з блискучим відливом, однорідну масу.
  • Поміщаємо підготовлений продукт у форму, відправляємо на 40 хвилин у духовку, нагріту до t 180 °C.
  • Дістаємо пиріг з жару печі, з допомогою скіпки або іншої дерев’яної палички робимо глибокі і часті проколи по всій поверхні здоби. Акуратно заливаємо її складом з невеликої чаші, які очікують своєї «зоряної» хвилини.

Пиріг з какао повинен просочитися солодкістю і повністю охолонути. Представляємо десерт вже истомившимся в очікуванні домочадцям. Подаємо разом з чаєм, компотом або чашкою ароматної кави.

Готуємо з сиром

Збагачуємо склад рецепта білком, що містяться в кисломолочному продукті, і в результаті отримуємо розкішний пиріг з сиром і какао.

Необхідні компоненти:

  • масло вершкове — 240 г;
  • яйця — 8 шт.;
  • вишня заморожена — до 700 м;
  • ванілін і розпушувач — 2 ч. л.;
  • звичайний цукор — 300 г;
  • якісний шоколад (не пористий) — 200 г;
  • сир (обов’язково протертий через сито) — 600 г;
  • борошно пшеничне в/с — 300 г;
  • дві щіпки солі.

Процес приготування:

  • Розтоплюємо в окремому посуді масло і шоколад, охолоджуємо продукти, потім змішуємо в одній ємності.
  • Беремо половину кількості свіжих яєць і третину складу цукру. З’єднуємо продукти в чаші з ваніліном, ретельно збиваємо суміш міксером.
  • Знижуємо обороти приладу до мінімуму, поміщаємо обидва складу (шоколадний і яєчний) в одну ємність, продовжуємо збивати масу, поступово додаючи просіяне борошно і розпушувач. Отримуємо гладке шоколадне тісто досить густої консистенції.
  • Для приготування крему знову використовуємо міксер, з’єднуючи їм протертий сир і залишену половину яєць.
  • Обробляємо роз’ємну форму маслом, викладаємо в неї 1/3 тіста.
  • Вирівнюємо поверхню лопаткою майбутнього пирога, акуратно розміщуємо на ньому ягоди вишні, відправляємо майбутній десерт на 50 хвилин в духову шафу. Готовність випічки перевіряємо дерев’яною паличкою-лучиною.

Остиглий десерт поділяємо порційно і подаємо на красивому блюді. Під таке вишукане частування саме час влаштувати веселі дівочі посиденьки. Нехай хлопці заздрять!

В мультиварці

Це дійсно дуже невибагливий спосіб приготування ласощів. Шоколадний пиріг з мультиварки повалить наскочили гостей приємний шок!

Дивіться також:  Чізкейк Нью-Йорк класичний рецепт приготування вдома

Перелік продуктів:

  • масло вершкове — 200 г;
  • розпушувач — 11 г;
  • мука в/с — від 200 м;
  • шоколад — 100 г;
  • питна вода — 60 мл;
  • яйця — 3 шт.;
  • какао-порошок — 50 г;
  • цукор-пісок — 170 р.

«Смачний» кулінарний секрет! Зазвичай таку випічку готують на якійсь одній основі — шоколад або какао-порошку. Ми об’єднаємо обидва компоненти в яскравий кулінарний дует!

Послідовність приготування:

  • Розтоплюємо вершковий жир в сотейнику (шматочок масла залишаємо для обробки чаші мультиварки).
  • Окремо нагріваємо на водяній бані розламані плитку шоколаду.
  • Какао розчиняємо у фільтрованій воді, змішуємо з коричневим складом.
  • З’єднуємо білий цукор з яйцями, злегка все збиваємо, додаємо вершковий жир, потім суміш з какао і шоколаду.
  • Остаточно обробляємо масу міксером, вводимо просіяне з розпушувачем борошно. Робимо заміс тіста, потім переміщаємо його в чашу агрегату. Готуємо протягом години на режимі «Випічка».
  • Залишаємо виріб ще на 30 хвилин в ємності приладу, встановивши програму «Підігрів». Це важливо, так як волога повинна рівномірно проникнути в кожну клітинку» пирога, щоб зробити його найбільш ніжним!

Залишаємо наше творіння остигати на решітці, потім обробляємо шоколадною пастою або заздалегідь приготовленої глазур’ю. Це вже вирішуємо за особистим уподобанням.

Шоколадний пиріг з какао на кефірі

Асортимент солодкої випічки настільки різноманітний, що іноді дивує своїми продуктовими варіаціями. Тісто на кефірі з какао дозволить приготувати дивовижно смачне блюдо.

Склад компонентів:

  • масло пісне — 40 мл;
  • цукор-пісок — 200 г;
  • мука в/с (вибираємо пшеничне) — 270 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • кефір — 500 мл;
  • сода харчова — 4 р.;
  • кориця — 2 г;
  • розпушувач — 6 м;
  • стиглі груші — 2 шт. (можна доповнити фрукти бананом або яблуком);
  • порошок какао — 40 р.

Послідовність приготування:

  • Висипаємо в ємність з кефіром соду, чекаємо закінчення реакції (зникнення бульбашок).
  • Вбиваємо свіжі яйця в простору чашу, з’єднуємо з необхідною кількістю цукру, сюди ж поміщаємо кефірний складу.
  • Ретельно збиваємо суміш, потім приєднуємо суміш з просіяного борошна, розпушувач і какао. Робимо заміс тіста однорідної текстури, в кінці процесу вливаємо олію.
  • Нарізаємо заздалегідь оброблені груші тонкими слайсами, викладаємо на дно вогнетривкої посуду, посипаємо корицею. Зверху розміщуємо половину шоколадного тіста.
  • Повторюємо послідовність виготовлення шарів пирога, відправляємо виріб на годину в духовку (180 °C).

Дістаємо випічку, перевертаємо її на плоске блюдо, щоб чудовий десерт вінчав апетитний фруктовий ряд. Навіть шкода різати це кулінарне диво!

На основі молока

Запропонований рецепт заснований на мотивах італійської кухні. А вже там живуть справжні цінителі подібних солодощів!

Дивіться також:  Угорська ватрушка – 6 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Перелік продуктів:

  • масло вершкове — 230 г;
  • порошок какао (бажано без цукру) — 100 г;
  • незбиране молоко — 110 мл;
  • солодкі яблука — 400 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • розпушувач — 11 г;
  • мука в/с (неодмінно просеянная) — від 300 р;
  • цукровий пісок — 200 р.

Технологія приготування:

  • Збиваємо яйця до густого пінного стану. Приєднуємо натуральне молоко. Продовжуємо роботу міксера, поступово додаючи звичайний цукор, розпушувач, борошно і какао. Щоб позбавити порошок від можливих грудочок, обов’язково просіваємо сипкий продукт.
  • В кінці замісу шоколадного тіста поміщаємо розтоплене, але охолоджене масло.
  • Ще раз збиваємо масу, опускаємо в неї крупно натерті без шкірки і серцевини яблука.
  • Акуратно перемішуємо лопаткою отриману масу викладаємо її в оброблену жиром форму і запікаємо півгодини при температурі 180 °C. Стежимо за тим, щоб виріб не виявилося пересушеним, залишалося максимально вологим.

Посипаємо остиглу здобу густим шаром пудри з цукру, розрізаємо на порції і подаємо до столу.

Рецепт для тих, хто постить

Представлений пиріг не тільки корисний для здоров’я, але і суперекономний. Чому б не побалувати себе в пісні дні? Та й у повсякденному харчуванні такий рецепт стане справжньою знахідкою.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне — 90 мл;
  • сік лимона — 20 мл;
  • мука в/с — 200 г;
  • цукор-пісок — 200 г;
  • ванілін — за вибором;
  • какао-порошок — 60 г;
  • щіпка солі;
  • очищена вода — 230 мл

Для глазурі:

  • олія пісна — 10 мл;
  • звичайний цукор — 25 г;
  • окріп — 60 мл;
  • какао — 40 р.

Приготування десерту:

  • Перед початком процесу нагріваємо духовку до 180 °C.
  • Викладаємо в простору чашу просіяне борошно, додаємо сухі компоненти шоколадного пирога.
  • Перемішуємо склад, поміщаємо в нього сік лимона, сильно нагріту питну воду, олію. Робимо ретельний заміс тіста, консистенція якого повинна бути трохи густіше, ніж на оладки.
  • Виливаємо отриману масу у форму, відправляємо на 30 – 40 хвилин в нагріту піч. Час приготування завжди залежить від об’єму форми: чим вона менше, тим вище вийде виріб, а, отже, і більший термін термічної обробки.

Також не забуваємо, що використання глазурі для прикраси десерту можливе лише після повного його охолодження.

Що ще розповісти про такому чудовому ласощі, як пиріг з какао? Розповідь можна продовжити до тисячі і однієї ночі, адже це страва являє собою неймовірно апетитну і дуже захоплюючу кулінарну казку!

Прокрутка до верху