Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих не займе багато часу. При використанні молодої капусти, начинку можна додавати в пиріг в сирому вигляді. Якщо в наявність старий овоч, доведеться провести додатково теплову обробку.
Заливний пиріг з капустою на кефірі
З чого зробити:
- 0,2 кг капусти;
- 3 склянки борошна;
- 0,3 л кефіру;
- яйця курячі – 2 штуки;
- масло вершкове – півтори столові ложки;
- 3 г соди;
- пакетик мускатного горіха;
- сіль.
Заливний пиріг з капустою:
- Частина масла нагріти в сковороді. Капусту подрібнити і підсмажити в закритій сковороді. Насипати сіль і мускатний горіх.
- Спінити кефір з яйцями, додати борошно з сіллю і содою. Зробити рівномірний складу.
- Капусту розподілити на промасленому деку. Зверху вилити тісто.
- Готувати в духовці, прогрітій на 200 С до золотистої скоринки. Перевірити, проткнув дерев’яною паличкою.
З рідкого тіста на сметані
Що необхідно:
- маленький качан капусти;
- два склянки сметани;
- 220 г борошна;
- 4 яйця;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 3 великі ложки вершкового масла;
- 20 г цукру;
- 4 г солі;
- половина ложечки розпушувача;
- пучок кропу.
Рецепт з рідкого тіста зі сметаною:
- Капусту порубати і розім’яти, цибулю нарізати маленькими кубиками. Кріп подрібнити.
- Олію розігріти і обсмажити цибулю пару хвилин. Кинути капусту, присолити і протушкувати. За 3 хвилини до готовності приєднати кріп.
- Спінити з яйцями сіль і цукор. Налити сметану і приєднати розпушувач, добре перемішати.
- Потроху додавати борошно, весь час вимішувати тісто.
- У форму розподілити трохи тесту, потім викласти начинку і залити залишками.
- Запікати при температурі 180 С 40 хвилин.
Важливо: при додаванні лука, його завжди потрібно підсмажити або протушкувати. Інакше він буде хрустіти, і давати неприємний присмак.
Готуємо на молоці
Інгредієнти:
- по склянці молока і борошна;
- 150 г маргарину;
- половина качана капусти;
- ложка цукру;
- 100 г стручкової квасолі;
- 3 курячі яйця;
- 1 болгарський перець;
- ложечка соди;
- трохи солі.
Швидкий пиріг з капустою на молоці:
- Маргарин на водяній бані розтопити і остудити, щоб яйця не згорнулися. Приєднати молоко, цукор з содою і сіллю, 1 яйце. Зробити однорідну рідину.
- Потроху всипати борошно, замішувати тісто станом як на оладки.
- Капусту порубати, помістити у велику миску і залити гарячою водою. Соломкою подрібнити перець і квасолю.
- Капусту позбавити від води, змішати її з овочами і посолити. Збити яйця, вилити до овочів.
- Деко застелити пергаментним папером і заповнити третю тесту. Викласти начинку і покрити залишками тіста.
- Відправити в розігріту до 200 С духовку деко і почекати 35 хвилин.
- Готовий пиріг є гарячим з холодною сметаною. Або в холодному вигляді на наступний день.
Лінивий капустяний пиріг на майонезі
Складові:
- 0,4 кг капусти;
- 175 г борошна;
- 210 г майонезу;
- розпушувач – столова ложка;
- яйця курячі – 3 штуки;
- 100 г зелені;
- жменя кунжутного насіння;
- по ложечці солі з перцем;
- 1 г цукру.
Рецепт з рідкого тіста на майонезі:
- Нашаткувати дуже дрібно зелень з капустою. Посолити, поперчити і додати цукру.
- Пом’яти капусту, вона повинна випустити сік і трохи зменшитися.
- Майонез змішати з яйцями, зробити рівномірну рідку масу. Окремо з’єднати розпушувач з борошном і обережно додавати, вимішуючи однорідний склад.
- Для кращого пропікання пирога спочатку виливають у змащену форму частину тіста. Після цього укладають начинку і покривають залишками.
- Присипати кунжутом і готувати півгодини при 200 С.
Порада: чим жирніше взяти майонез, тим ніжніше буде пиріг. Тісто не солять, майонез і так солоний.
В мультиварці
Що знадобиться:
- півкіло капусти;
- 0,3 кг борошна;
- 0,3 л кефіру;
- 100 г маргарину;
- 3 курячі яйця;
- 3 г розпушувача;
- по 2 г солі і цукру.
Капустяний пиріг на кефірі в мультиварці:
- Капусту подрібнити, посолити і розім’яти руками.
- Кефір вилити в глибоку посуд і вбити яйця. Маргарин розм’якшити (не розтопити), додати до рідини і ретельно розмішати.
- Приєднати сіль з цукром. Окремо смесить борошно з розпушувачем, потихеньку вводити в рідку частину.
- Промаслить мультиварочную чашу і вилити половину тіста. Прибрати сік з капусти і розподілити начинку в мультиварці. Залишки тесту налити зверху.
- Встановити програму «Випічка» на годину. Після цього залишити на підігріві на 20 хвилин і дістати готовий пиріг відразу.
Випічка швидкого приготування з рибою
Компоненти:
- 500 мл кефіру;
- півкіло капусти;
- 1 консерви з тунця;
- пачка маргарину;
- 2,5 склянки борошна;
- півтори ложки вершкового масла;
- по ложечці солі і соди;
- мелений перчик.
Інструкція до приготування:
- Маргарин розм’якшити і приєднати до кефіру. Соду погасити і відправити в рідину, за нею відразу сіль.
- Потроху додавати борошно, щоб вийшло майже туге тісто і трохи прилипало до рук. Прибрати ненадовго в морозилку.
- На слабкому вогні тушкувати капусту до розм’якшення. Посолити і поперчити.
- Вилити половину консервної рідини і розім’яти виделкою рибу в кашку. З’єднати рибну складову з капустяним компонентом.
- Розділити тісто навпіл. Одну частину розкачати і викласти у промаслений лист. Заповнити начинкою. Другу частину теж розкачати і укласти поверх начинки. З’єднати краї.
- Духовку встановити на 190 С і запікати 45 хвилин. Пиріг готовий, коли стає рум’яним.
- Розтерти на поверхні пирога вершкове масло і накрити рушником на 10 хвилин.
Лінивий пиріг з капустою «швидше не буває»
Продукти:
- за 4 ложки сметани і майонезу;
- півкіло капусти;
- 6 ложок борошна з гіркою;
- 3 яйця;
- півсклянки масла вершкового;
- по ложечці солі і розпушувача.
Як приготувати пиріг з капустою «швидше не буває»:
- Помістити на деко нашатковану капусту. Зробити вершкове масло рідким і налити поверх начинки.
- Збовтати майонез зі сметаною та яйцями; посолити і розмішати. Розпушувач з’єднати з борошном і поступово приєднати до тесту, зробивши однорідний склад.
- Вилити тісто на капусту і відправити запікатися на 25 хвилин при 170 С.
Капустяний пиріг – прекрасний варіант швидкого ситної вечері, коли немає часу на тривалу підготовку.