Пиріг з капустою – 8 швидких і смачних рецептів приготування
Смачна домашня випічка – відмінний спосіб не тільки порадувати близьких, але ще й можливість заощадити бюджет. У список найбільш апетитних і недорогих варіантів потрапляє, наприклад, пиріг з капустою. Готується він елементарно.
Швидкий і простий рецепт пирога з капустою
Інгредієнти: вилок капусти приблизно на 280 г, 2 яйця, 1/3 ч. ложки пекарського порошку, 3 ст. ложки сметани, велика ложка світлого кунжуту, 45 г вершкового маргарину, 2 ст. ложки майонезу, 5 ст. ложок борошна вищого ґатунку, щіпка суміші перчиком.
Духова шафа краще включити на розігрів заздалегідь. Тонко шинкуется овоч і перетирається прямо руками до розм’якшення.
В окрему піалу забиваються яйця, солятся, змішуються з майонезом і сметаною. Відмінно заощадить час кулінара міксер.
Додаються сипучі компоненти. Бажано борошно просіяти разом з пекарським порошком.
У форму, застелену пергаментом, викладається шаткована капуста. Вона присаливается і посипається перцем. За її поверхні розкладаються шматочки маргарину.
Зверху виливається тісто, що вийшло в 3 кроці. Воно прикрашається насінням кунжуту.
Готується пиріг 35 хвилин до рум’яної скоринки.
Як приготувати в мультиварці?
Інгредієнти: вилок капусти приблизно на 430 м, гранований стакан борошна вищого ґатунку, по ½ ч. ложки цукру і солі в тісто, решта – в начинку за смаком, половина пачки вершкового масла, 2/3 ст. ложки пекарського порошку, 3 яєчка, повний стакан легкої сметани.
Для приготування начинки овоч дрібно шинкуется і перетирається з сіллю. Через деякий час маса віджимається від соку.
Для тіста з’єднуються всі інші продукти з рецепту. Спочатку сметана з яйцями, потім розм’якшене масло, далі – просеянная з пекарським порошком борошно.
В «розумну каструлю» закладається тісто в два шари. Між ними розташовується начинка.
Випікають пиріг з капустою в мультиварці близько години відповідної для цього програмою. Витягується частування тільки гарячим.
Інгредієнти: гранований стакан високосортного борошна, 3 яйця, склянка кефіру, 60 мл рафінованої олії і 40 г вершкового, кам’яна сіль, півкіло свіжої капусти, 0,5 ч. ложки соди.
Капуста ретельно миють, нарізають невеликими шматочками, солиться і обсмажується до рум’яності на будь-якому жирі.
Розтоплене вершкове масло з’єднується з соняшниковою.
У великій мисці змішуються залишилися компоненти (з яєць – тільки одне). До них виливається і масляна суміш.
Невелику кількість тіста виливається в промаслений сковороду. Зверху розподіляється капустяна начинка, яка знову закривається тестом.
Майбутня випічка змащується залишилися збитими яйцями.
Готується заливний пиріг з капустою в жаркій духовці 45-55 хвилин.
З тесту на кефірі
Інгредієнти: невеликий качан капусти, гранований склянку жирного кефіру, 2 яйця, жменю тертого сиру, ¾ склянки високосортного борошна, 3-4 скибочки шинки, ½ ч. ложки соди.
Капуста рубається невеликими шматочками. Далі вона гаситься до напівготовності на мінімальній кількості олії. За бажанням можна додати до капусти і моркву.
Поки нудитися начинка, можна взятися за тісто. Для нього поступово з’єднуються всі заявлені в рецепті продукти, крім шинки і сиру. Останні потрібно дрібно нарізати і з’єднати з уже готової капустою. Шинку можна замінити куркою.
Тісто перемішується з начинкою і викладається в промаслений форму.
Пиріг випікається на кефірі 35-45 хвилин при 200 градусах. Рекомендований час приготування може змінюватись в залежності від товщини заготовки.
З квашеною капустою
Інгредієнти: повний стакан фільтрованої води, 3 склянки борошна, 330 г квашеної капусти, 1 ч. ложка цукру-піску, сіль, 1 ст. човен рафінованої олії, ціле яйце і жовток, 1 ч. ложка миттєвих дріжджів.
Спочатку дріжджі з’єднуються з піском і невеликою кількістю борошна. У масу вливається вода після попереднього підігрівання. Ємність залишають у спокої на 12-14 хвилин.
В окремій мисочці з’єднуються інші інгредієнти, крім жовтка і квашеної капусти. З них замішують густе тісто. Воно залишається в теплі на годину.
Капуста на середньому вогні обсмажується 6-7 хвилин до рум’яності. Потім до них вливається трохи води, і майбутня начинка гаситься, поки не випарується вся рідина.
Тісто ділиться на дві частини. Між ними розташовується начинка, а краї щільно защипываются.
Запікається частування 35-45 хвилин після попереднього змащування жовтком.
Лінивий капустяний пиріг
Інгредієнти: півкіло білокачанної капусти, 2 ч. ложки пекарського порошку, 3 яйця, сіль, 90 г вершкового масла, 5 ст. ложок сметани, 6 ст. ложок пшеничного борошна, 3 ст. ложки майонезу.
Капуста шинкуется тонкою соломкою довжиною і відразу викладається у форму.
Вершкове масло розтоплюється, доводиться до кипіння і виливається на капусту.
У миску по черзі відправляються всі продукти, призначені для тіста. Вони з’єднуються і вимішуються до однорідності.
Капуста у формі заливається тестом, розрівнюється.
Готується випічка близько півгодини при 190 градусах. Смачно пробувати її і гарячою, і охолола.
Листковий пиріг з яйцем
Інгредієнти: невеликий капустяний качан, 5 яєчок, півкіло готового листкового тіста, будь-які приправи, жменю суміші світлого і темного кунжуту, 1 ст. ложка вершкового масла, 2 ст. ложки рафінованої.
Всі яйця, крім одного, варяться до застиглого жовтка. Капуста дрібно шинкуется вручну або за допомогою блендера. Овоч обсмажується на сковороді до м’якості, з’єднується з вершковим маслом і довільно нарізаними яйцями.
Начинку потрібно за смаком посолити і додати в неї вибрані приправи.
Тісто ділиться на два шари, кожен з яких тонко розкочується. Перший укладається на деко, змащене маслом. Зверху рівним шаром розподіляється начинка.
Поверх капусти з яйцями розкладається другий пласт тіста. Краї щільно скріплюються. На поверхні робляться надрізи, які необхідні для виходу пари з випічки.
Залишилися збитим яйцем змащується заготовка. Зверху конструкція присипається кунжутом.
Запікається пиріг з капустою і яйцем при 190 градусах приблизно 20-25 хвилин до того, поки верх не зарум’яниться.
Рецепт приготування з м’ясом
Інгредієнти: 3 курячих яйця, 750 г свіжої капусти, 180 мл сметани, 330 г свинини, цибулинка, 30 г вершкового масла, 2 ст. ложки рафінованої олії, сіль і спеції, 4 ст. ложки панірувальних сухарів.
М’ясо дуже дрібно ріжеться. Цибуля подрібнюється довільно. Наприклад, мініатюрними кубиками. Ці продукти обсмажують в невеликій кількості жиру. Їх потрібно відразу посолити і присипати спеціями.
До обсмаженим продуктам викладається дрібно шаткована капуста. Всі складові заливаються невеликою кількістю гарячої води і тушкують до м’якості капустяної «стружки» і випаровування рідини.
Форма змащується маслом і присипається 2 ложками сухарів.
Яйця збиваються з рештою сухарями, сметаною і сіллю. Маса вливається до капусти. Все добре перемішується.
Суміш викладається в підготовлену форму. Зверху вона покривається шаром сметани.
Запікається пиріг 45-55 хвилин при середній температурі.