Пиріг з капустою швидко і просто – 6 рецептів на швидку руку
Випічка з начинкою з капусти завжди потрапляє в категорію легенів і бюджетних страв. При цьому вони ще й дуже смачні. Приготувати пиріг з капустою швидко і просто господині допоможуть 6 кращих рецептів, наведених нижче.
Пиріг з капустою на швидку руку на кефірі
Таке блюдо можна готувати як на свіжому, так і на прокисшем кефірі. Оптимальний спосіб уникнути виливання в раковину кислого продукту. Крім нежирного кефіру (200 мл), потрібно: 400 г свіжої капусти, моркву, 2 яйця, ¾ склянки просіяного борошна, дрібку харчової соди, цибулину, олія, сіль, спеції, сухарі для панірування.
Дрібно нашаткована моркву і цибулю обсмажують на олії до напівготовності. До овочів додається аналогічним чином подрібнена капуста. Разом інгредієнти готуються до м’якості останньої.
Начинка для пирога солиться і змішується з вибраними приправами.
Яйця злегка збиваються виделкою і вливаються в кефір, заздалегідь перемішаний з содою.
Невеликими порціями всипається борошно.
Швидко замішують густа в’язка маса.
Будь-яка форма для випічки змащується жиром і посипається панірувальними сухарями.
Спочатку в ємність виливається половина тесту, потім викладається капуста. Зверху додається залишилася маса.
Такий пиріг з капустою на швидку руку готується в гарячій духовій шафі близько півгодини.
Дуже важливо акуратно розсипати начинку по тесту. Інакше вона провалиться на дно форми і почне підгоряти.
Рецепт з тіста на майонезі
Замість кефіру для тіста допускається використовувати і майонез (звичайний «Провансаль» без добавок). Знадобиться 6 ст. л. продукту. Також сюди входить склад: 400 г свіжої капусти, 120 г твердого сиру, 6 ст. л. просіяного борошна, 3 яйця, 60 г вершкового масла, половина стандартного пакетика розпушувача, 4 зубки часнику, сіль, олія.
Капуста спочатку дрібно шинкуется гострим ножем, а потім гарненько мнеться руками. До овочу додається натертий на найбільших осередках терки сир і пропущені через часникодавку часникові зубки.
Капуста перекладається в змащену маслом ємність.
Зверху на шінкованной овоч викладається масло, нарізане на тонкі смужки.
Яйця збиваються з майонезом, сіллю і розпушувачем.
Овочева начинка поливається тестом, після чого форма поміщається в духовку, нагріту до 180 градусів, на 40 хвилин.
Готовий пиріг подається до столу гарячим зі сметанно-часниковим соусом.
З листкового тіста
Капустяний пиріг з готового листкового тіста – це швидке блюдо-виручалочка для кожної господині. Воно допоможе вразити навіть раптово наскочили гостей, свіжої ароматною випічкою. Крім упаковки листкового тіста, потрібно підготувати: 450 г свіжої капусти, 2 яйця, 120 г бекону, невеликий пучок кропу.
Капуста дрібно шинкуется і обсмажується на будь-якому жирі.
До овочу додається дрібно нарізаний бекон.
Залишилося вмішати в начинку одне ціле яйце і білок від другого, а також дрібно нарізаний кріп.
Готове тісто злегка розкочується і ділиться на дві нерівні частини.
З більшої порції у формі викладається основа з бортиками.
Після розподілу по тесту начинки капуста накривається другим пластом.
Дуже важливо зверху майбутнього пирога зробити кілька невеликих надрізів.
Тісто змащується залишилися жовтком, після чого страва випікається в розігрітій духовці півгодини при 180 градусах.
Готове блюдо відмінно доповнить курячий бульйон або будь-легкий суп.
Заливний капустяний пиріг з яйцем
Заливний пиріг з капусти найпростіше випікати в мультиварці. Для цього виставляється режим «Випічка». До складу входить: 450 г свіжої капусти, неповний склянку борошна, 120 г жирного масла, 6 яєць, 230 г жирного кефіру, 1 ч. л. солі і цукру, 3 г пекарського порошку.
3 яйця варяться круто, а що залишилися злегка збиваються з кефіром і розм’якшеним вершковим маслом.
У тісто для пирога з капустою і яйцем додається по половині від зазначеної кількості цукрового піску і солі.
Також в масу невеликими порціями всипається просеянная два-три рази з пекарським порошком (розпушувачем) борошно. Після перемішування інгредієнтів перед господинею виявиться м’яке, податливе тісто.
Капуста дрібно шинкуется гострим ножем.
Чаша мультиварки змащується будь-яким жиром, і в неї викладається половина тесту. Зверху на нього відправляється віджата від соку капуста з цукром і сіллю.
Далі викладається друга частина тесту.
У програмі «Випічка» пиріг буде запікатися 60 хвилин, після чого його слід залишити на «Підігріві» ще на 20 хвилин.
Апетитний заливний пиріг з капустою на кефірі перекладається на плоску тарілку і подається до столу.
З квашеною капустою
У чистому вигляді рекордсменку за вмістом вітаміну С – квашену капусту люблять далеко не всі. А ось в пирогах вона йде на ура. Для приготування випічки потрібно: 2 ст. борошна, 70 мл молока, 1 яйце, 1 ст. л. сухих дріжджів, щіпка солі, 350 г квашеної капусти, 1 цибулина, сіль, олію, перець.
Якщо капуста виявилася занадто кислою, її можна попередньо промити холодною водою і ретельно віджати.
Дріжджі розводять в теплому молоці.
У просіяне борошно додається яйце, сіль і ще не встигла охолонути рідина з попереднього кроку.
Після замішування інгредієнтів виходить м’яке тісто, яке потрібно залишити на 45 хвилин в теплі.
Дрібні шматочки цибулі страхуються.
Овоч змішується з промитої капустою, після чого начинка солиться і перчится за смаком. Потрібно потримати інгредієнти на вогні ще пару хвилин.
Половина тесту для пирога з капустою викладається у форму, застелену пекарським папером. Зверху – начинку і друга частина маси.
Процес випічки займе 45 хвилин при 200 градусах.
Щоб на блюді вийшла апетитна скориночка, можна змастити яєчним жовтком.
З пісочного тіста
Пісочне тісто виходить особливо смачною. Зверху воно набуває хрустку скоринку, всередині – просочується гарячим овочевим соком. Для пирога взяти: 1 яйце і 1 жовток, стандартну пачку масла, 2 ст. борошна, дрібку солі, 2 зварених круто яйця, 250 г свіжої капусти, додатково буде потрібно яєчний жовток для змазування.
Борошно з сіллю просіюється в глибоку миску. Туди ж відправляється розтоплене масло. Разом інгредієнти перетираються в крихту.
В отриману масу вводиться в яйце і один жовток. Вона не збивається, а лише акуратно перемішується руками.
Тісто відпочиває під вологим рушником близько 25 хвилин.
Капуста дрібно рубається і обминается руками. Максимально подрібнюються яйця і додаються до овочу. Вони не повинні відчуватися в пирозі. Завдання яєць – надати начинку апетитний смак і відтінити присмак овоча.
Тісто ділиться на дві нерівні частини. Велика частина укладається в форму і проколюють виделкою. З неї сформувати високі бортики.
Всередину вийшла заготівлі викладається начинка. Зверху накривається рештою тестом і защипывается.
Через 10 хвилин «відпочинку» під вологою серветкою пиріг відправляється в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 25 хвилин.