Пиріг з капустою в мультиварці – це дуже смачна і бюджетна випічка. Нею можна ситно перекусити або доповнити основний прийом їжі. А скориставшись можливостями сучасної мультиварки, кожна господиня зможе без праці випікати смачні пироги з капустою для всієї родини.
Класичний рецепт пирога з капустою в мультиварці
Такий пиріг може приготувати навіть далекий від кулінарії людина. Головне, мати під рукою необхідний набір інгредієнтів і мультиварку.
Набір інгредієнтів:
- білокачанна капуста – 500 г;
- курячі яйця – 3 шт.;
- вершкове і олію – 100 р;
- біла мука – 1 ст.;
- солодкий пісок – 5 м;
- сметана (будь-якої жирності) – 250 г;
- сіль повареная – 10 г;
- пекарський порошок – 5 р.
Приготування почнемо з підготовки начинки. Качан капусти тонко нарізаємо, пересипаємо сіллю. Активно переминаем руками, щоб капуста пустила сік. Лишаємо в такому стані начинку на 5 хвилин. Якщо ж використовуєте стару капусту, то її необхідно 10 хвилин протушкувати на сковороді з пісним маслом і водою.
Для замісу змішуємо сметану з курячими яйцями. Кладемо в цю основу розм’якшене масло, розмішуємо. Під час вимішування попутно закладаємо сіль, солодкий пісок, порошок для випічки. В самому кінці замісу частинами всипаємо борошно, попередньо просіяне через сито, до отримання тіста, консистенцією як сметана.
Половину приготованого тесту переливаємо в промаслений ємність мультиварки, зверху поливаємо капустяним соком і викладаємо на саму капусту. Начинку закриваємо рештою тестом.
Встановлюємо тому чашу мультиварки, активуємо режим «Випічка», вибираємо час 1 годину і натискаємо «Старт».
Після фінального сигналу не варто відразу діставати пиріг, йому необхідно дати чверть години вистояться.
Потім дістаємо пиріг, ріжемо на порційні шматочки і подаємо, притрусивши свіжою зеленню.
Заливний капустяний пиріг з яйцем
Випічку такого плану часто називають «ледачою», т. к. не потрібно чекати розстоювання тіста і не потрібно нічого ліпити. Досить приготувати рідке тісто, залити його у форму і запекти в духовці або мультиварці.
Набір продуктів (для тесту):
- біла мука — 1 ст.;
- порошок для випічки – 1 ч. л.;
- куряче яйце – 3 шт.;
- кефір – 1 склянка;
- кухонна сіль – 2/3 ч. л.
Набір продуктів (для начинки):
- варені яйця – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- кухонна сіль – 1 ч. л.;
- капуста білокачанна;
- трохи олії.
Спочатку займаємося тестом. В підходящу миску розбиваємо яйця збиваємо їх до пінистого стану, додавши сіль.
В пишну масу підливаємо кефір, перемішуємо вінчиком.
Тепер невеликими порціями додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем.
Очищаємо цибулю з морквою. Подрібнюємо овочі: моркву дрібно трьом, цибулька рубаємо дрібними кубиками. Капусту шаткуємо, викладаємо всі складові на сковорідку з олією, обсмажуємо до готовності.
Відварюємо круто яйця, очищаємо їх, подрібнюємо ножем. Остигнула капусту з’єднайте з рубаними яйцями, заправити спеціями.
На дно чаші викладаємо підготовлену начинку. Заливаємо все рідким тістом. Трохи прокручуємо і струшуємо чашу, щоб тісто краще просочило фарш. Верх пирога розрівнюємо лопаткою.
В меню апарату вибираємо режим випічки, активуємо його на 50 хвилин. Після фінального сигналу, відкриваємо кришку, але пиріг ще на 20 хвилин залишаємо в чаші.
Перед тим як вийняти заливний пиріг з капустою з мультиварки обов’язково проходимся лопаткою між стінками чаші і бічною стороною пирога. Потім акуратно перевертаємо чашу на тарілку, а звідти на сервірувальне блюдо.
Рецепт з квашеною капустою в мультиварці
Якщо ви не любите возитися з тестом, але хочете побалувати близьких домашньою випічкою. Тоді ця рецептура капустяного пирога в мультиварці для вас.
Набір інгредієнтів:
- нежирний кефір – 300 мл;
- капуста (квашена) – 0,2 кг;
- пшеничне борошно — 2 ст.;
- яйця курячі – 2 шт.;
- масло вершкове – 50 г;
- сода питна – 0,5 ч. л.
Квашену капусту добре віджимаємо від розсолу. Якщо вона занадто солона, то промиваємо її проточною водою. Викладаємо на розігріту сковороду з маслом і трохи обсмажуємо.
Для приготування заливного тесту наливаємо в миску кефір, вбиваємо яйця, сіль і соду. Всі інгредієнти ретельно розмішуємо віночком до однорідності.
Щоб тісто вдалося, необхідно використовувати для замісу продукти кімнатної температури.
Частинами вводимо борошно, розмішуємо. Повинна вийти однорідна напіврідка маса без грудочок.
Ємність промазуємо шматочком масла. Заливаємо туди половинку тіста, розкладаємо капусту і закриваємо всі залишилися тестом. Щоб пиріг виглядав акуратно розрівнюємо ложкою поверхню.
Випікаємо пиріг в режимі «Випічка» 1 год.
Перед тим як вийняти пиріг з форми, даємо випічці трохи охолонути і схопитися.
На кефірі з дріжджами
Дріжджові пироги виходять пишними і м’якими, хоча потрібно більше часу на расстойку і випічку виробів.
Набір продуктів:
- кефір – 1 мультистакан;
- пшеничне борошно – 440 г;
- цукровий пісок – 1 ч. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- дріжджі (сухі) – 1 ч. л.;
- яйце – 1 шт.;
- пісне масло – 2 ст. л.;
- капуста – 0,5 кг;
- цибуля – 1 головка;
- морква – 1 шт.
Трохи підігріваємо кефір (можна замінити молоком, водою, сироваткою та ін). Сюди додаємо сіль, цукор, сухі дріжджі, масло і вбиваємо яйце. Все гарненько змішуємо, потроху додаючи борошно. Заміс починаємо віночком, а закінчуємо руками. У результаті повинно вийти нелипким і не дуже круте тісто.
Колобочек перекладаємо в припудрену борошном миску, прикриваємо і залишаємо в теплі до триразового збільшення обсягу. Час вистоювання залежить від температурного режиму, якості дріжджів і борошна. В середньому на процес розстойки піде півтора-дві години, протягом цього часу тісто періодично збиваємо.
Поки підходить тісто, очищаємо цибулю з морквою від шкірки, з качана прибираємо верхні листочки і споліскують. Капусту дрібненько шаткуємо, моркву тремо на тертці, а цибулька дрібненько нарізаємо.
Викладаємо на сковорідку моркву з цибулею, через п’ять хвилин закладаємо капусту. Все перемішуємо, заправляємо спеціями і смажимо до м’якості.
Дихаюче тісто збиваємо, розкочуємо качалкою в прямокутний пласт. Розкладаємо остигнула начинку і скачуємо рулетом. У змащену чашу викладаємо улиточкой рулет з капустою і залишаємо в теплому приміщенні на чверть години.
Потім випікаємо виріб в режимі «Випічка» 50 хвилин. Перевертаємо його на іншу сторону і запікаємо ще 15 хвилин.
Рум’яний зі всіх сторін дістаємо пиріг, охолоджуємо і подаємо до чаю.
Лінивий капустяний пиріг в мультиварці
Швидка випічка теж може бути смачною і ситною. Доказом того є заливний пиріг з капустою в мультиварці, рецепт якого описаний нижче.
Набір продуктів:
- йогурт – 70 мл;
- яйця курячі – 3 шт.;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- борошно – 100 г;
- капуста – 0,5 кг;
- цукровий пісок – 1 ч. л.;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- порошок для випічки – 1,5 ч. л.;
- трохи спецій для смаку.
Чистимо цибулину, нарізаємо, підсмажити його на сковороді до помірного рум’янцю.
Капусту шаткуємо, переминаем вручну з сіллю і спеціями. Додаємо смажену цибулю, перемішуємо.
Окремо для тіста змішуємо яйця, цукор і йогурт. Поступово частинами додаємо просіяне з розпушувачем борошно. Сюди ж вмішуємо капусту, доводячи масу до однорідності.
Переносимо вміст миски в змащену чашу мультиварки, готуємо пиріжок 1 годину, вибравши програму випічки.
Після фінального сигналу необхідно потримати пиріг ще 10 хвилин в режимі підігріву.
З капустою на кефірі
Незважаючи на те, з якого тіста приготований капустяний пиріг, він завжди вийде смачним і ароматним. Пиріг з капустою на кефірі готується швидко, а з’їдається ще швидше.
Інгредієнти для рецепта:
- капуста білокачанна – 0,5 кг;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 3-4 головки;
- зелень базиліка – 2 гілочки;
- прованські трави – 1 ч. л.;
- жирний кефір – 7 ст. л.;
- пісне масло – 2 ст. л.;
- борошно пшеничне – 7 ст. л.;
- куряче яйце – 2 шт.;
- сода питна – 0,5 ч. л.;
- трохи солі.
Щоб зробити начинку, чистимо, подрібнюємо овочі. Спочатку зарумяниваем моркву з цибулею, додаємо капусту і тушкуємо начинку чверть години при невеликому нагріванні. Кладемо спеції і трави, знімаємо з плити, охолодити.
У мисочці з’єднуємо курячі яйця з кухонною сіллю і прованськими травами. В пишну масу доливаємо кефір, кладемо харчову соду і просіяне пшеничне борошно. Розмішуємо до однорідного стану без грудок.
Половину тіста перекладаємо в змащену чашу, розподіляємо начинку і заливаємо залишками тіста.
Випікаємо виріб 40 хвилин на «Випікання».
Особливості приготування в мультиварці: Редмонт, Поларіс
В мультиварці можна приготувати абсолютно будь-яку страву. Найбільш популярними моделями є Редмонд і Полярис.
До особливостей приготування в даних пристроях можна віднести наступне:
- Мультиварки мають по кілька автоматичних програм, включаючи унікальний інтелектуальний режим «Мультиповар». Він стане особливо корисним для випічки різних виробів із тіста;
- Випічка рівномірно пропікається, не пригорає і не залишається сирої всередині;
- Процес випікання повністю автоматичний і не вимагає участі.
Придбавши таке універсальне обладнання для кухні, як мультиварка, кожна господиня в декілька разів скоротить час перебування на кухні. І щораз на столі будуть красуватися корисні смачні страви та випічка. Приємного всім апетиту!