Пиріг з капустою з дріжджового тіста – 8 рецептів

Смачна листкова випічка

Пиріг з капустою з листкового дріжджового тіста виходить особливо смачною. Запам’ятайте, що в тісто додають мінімум цукру і солі, інакше не вийде багатошаровості.

Інгредієнти:

  • Двісті п’ятдесят грам борошна;
  • вершкове масло (сто грам);
  • Дріжджі – 20 грам;
  • Дві стіл. ложки молока;
  • Один яєчний жовток;
  • По половинці чайної ложки цукру і солі;
  • Півсклянки нежирної сметани;
  • Капуста, цибуля – для начинки.

Спосіб приготування:

Дріжджі розводять теплим молоком, додають цукор і одну чайну ложку борошна. Коли закваска підійде, вливають в посуд з борошном, додають жовток, сметану, солять і замішують некруте тісто. Накривають його тарілкою і залишають на 60 хвилин. Коли тісто підійде, розкочують корж товщиною півтора сантиметра, на нього кладуть масло, складають конвертом і розкачують від себе. Пудрять борошном і складають втричі. Цю операцію повторюють три-чотири рази.

Потім тісто розкочують в прямокутний корж товщиною один сантиметр, на середину викладають будь-яку начинку, загортають, защипують, змащують яйцем. Роблять кілька надрізів нагорі для виходу пари, кладуть на змащений жиром лист і ставлять у гарячу духовку (240-250 градусів). Через 10-15 хвилин температуру знижують до 220 градусів. Випікають близько сорока хвилин. Пиріг з листкового дріжджового тіста готовий. Приємного апетиту!

Хитрощі і корисні поради

При нормальному бродінні тісто піднімається рівномірно, без розривів, протягом півтора-двох годин. Воно еластичне, не прилипає до рук. За цей час слід провести одну-дві обминки.

Дивіться також:  Ескалоп з свинини – 7 правильних рецептів приготування
Прокрутка до верху