Пиріг з картоплею і грибами – 8 рецептів приготування

З додаванням курки

Пиріг з грибами, картоплею і куркою – рецепт апетитного і ситного страви з ніжним і тонким смаком. Такий пиріг можна подавати у вигляді закуски або як основне блюдо.

Інгредієнти:

  • 220 г борошна;
  • 12 г сухих дріжджів;
  • 120 мл молока;
  • 300 г грибів;
  • філе куряче;
  • 5-6 картоплин;
  • 120 г сиру;
  • сметана (майонез);
  • сіль, перець, олія.

Спосіб приготування:

  • Молоко злегка підігріти, розчинити в ньому сухі дрожки і цукор. Через 15 хвилин опара повинна піднятися.
  • Збиваємо яйце з сіллю і рослинним маслом. Змішуємо з опарою, додаємо борошно і починаємо місити тісто.
  • Філе курки нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо.
  • Картоплю можна попередньо відварити до напівготовності.
  • Цибулю подрібнюємо, сир тремо на тертці.
  • Беремо форму, змащуємо її маслом і викладаємо тісто. Бортики просочуємо сметаною або майонезом.
  • Викладаємо начинку: спочатку гриби (солимо), потім курку, цибулю і картоплю, який також приправляємо спеціями і змащуємо сметаною (майонезом).
  • Посипаємо все тертим сиром і випікаємо пиріг 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Дивіться також:  Як замаринувати курку для запікання або смаження в духовці – 7 рецептів смачного маринаду
Прокрутка до верху