З додаванням курки
Пиріг з грибами, картоплею і куркою – рецепт апетитного і ситного страви з ніжним і тонким смаком. Такий пиріг можна подавати у вигляді закуски або як основне блюдо.
Інгредієнти:
- 220 г борошна;
- 12 г сухих дріжджів;
- 120 мл молока;
- 300 г грибів;
- філе куряче;
- 5-6 картоплин;
- 120 г сиру;
- сметана (майонез);
- сіль, перець, олія.
Спосіб приготування:
- Молоко злегка підігріти, розчинити в ньому сухі дрожки і цукор. Через 15 хвилин опара повинна піднятися.
- Збиваємо яйце з сіллю і рослинним маслом. Змішуємо з опарою, додаємо борошно і починаємо місити тісто.
- Філе курки нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо.
- Картоплю можна попередньо відварити до напівготовності.
- Цибулю подрібнюємо, сир тремо на тертці.
- Беремо форму, змащуємо її маслом і викладаємо тісто. Бортики просочуємо сметаною або майонезом.
- Викладаємо начинку: спочатку гриби (солимо), потім курку, цибулю і картоплю, який також приправляємо спеціями і змащуємо сметаною (майонезом).
- Посипаємо все тертим сиром і випікаємо пиріг 30 хвилин при температурі 180 градусів.