Пиріг з картоплею і грибами – 8 рецептів приготування

Заливний пиріг з грибами і картоплею

Заливне тісто – справжня знахідка для тих господинь, хто не ладнає з дріжджовим тістом і просто не вистачає на нього часу. Випічка виходить пишною, м’якою і ароматною, особливо, коли для начинки використовуються гриби.

Інгредієнти:

  • 200 мл майонезу;
  • 70 мл сметани;
  • 3 яйця;
  • 200 г борошна;
  • 250 г грибів;
  • 3-4 картоплі;
  • ч. ложка розпушувача;
  • 2 цибулини;
  • сіль, олія для обсмажування.

Спосіб приготування:

  • Гриби ріжемо на невеликі шматочки, обсмажуємо на вершковому (рослинному) маслі протягом 10 хвилин.
  • Цибулю подрібнюємо і разом з грибами готуємо до золотистого кольору.
  • Картоплю нарізаємо тонкими кружечками і промиваємо від крохмалю.
  • Змішуємо майонез зі сметаною, яйцем, сіллю і борошном.
  • У підготовлену форму виливаємо ½ тіста, розкладаємо картопля, посипаємо його сіллю. Зверху розкладаємо гриби з цибулею і заливаємо рештою тестом.
  • Готуємо страву при температурі 180 градусів 40 хвилин.
Дивіться також:  Що приготувати з курячих стегенець – 10 швидких і смачних рецептів
Прокрутка до верху