Заливний пиріг з грибами і картоплею
Заливне тісто – справжня знахідка для тих господинь, хто не ладнає з дріжджовим тістом і просто не вистачає на нього часу. Випічка виходить пишною, м’якою і ароматною, особливо, коли для начинки використовуються гриби.
Інгредієнти:
- 200 мл майонезу;
- 70 мл сметани;
- 3 яйця;
- 200 г борошна;
- 250 г грибів;
- 3-4 картоплі;
- ч. ложка розпушувача;
- 2 цибулини;
- сіль, олія для обсмажування.
Спосіб приготування:
- Гриби ріжемо на невеликі шматочки, обсмажуємо на вершковому (рослинному) маслі протягом 10 хвилин.
- Цибулю подрібнюємо і разом з грибами готуємо до золотистого кольору.
- Картоплю нарізаємо тонкими кружечками і промиваємо від крохмалю.
- Змішуємо майонез зі сметаною, яйцем, сіллю і борошном.
- У підготовлену форму виливаємо ½ тіста, розкладаємо картопля, посипаємо його сіллю. Зверху розкладаємо гриби з цибулею і заливаємо рештою тестом.
- Готуємо страву при температурі 180 градусів 40 хвилин.