Пиріг з картоплею і грибами – 8 рецептів приготування

З м’ясним фаршем

Домашня випічка – це завжди смачно і ароматно. Пиріг з картоплею, грибами і м’ясним фаршем можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Для приготування можна використовувати цілісні шматочки будь-якого м’яса або фарш.

Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 120 мл молока;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • цибулина;
  • 200 г м’ясного фаршу;
  • 200 г грибів;
  • 5-6 картоплин;
  • цукор, сіль, масло.

Спосіб приготування:

  • У теплому молоці розмішуємо дріжджі і чайну ложку цукру. Через 15 хвилин додаємо ще небагато цукру, щіпку солі і ложку розтопленого вершкового масла. Перемішуємо і акуратно додаємо борошно, замішуємо тісто, накриваємо серветкою і залишаємо на 1 годину.
  • М’ясний фарш, посипаємо сіллю, перцем і перемішуємо з подрібненою цибулею.
  • Картоплю нарізаємо дрібними брусочками.
  • Гриби обсмажуємо на вершковому маслі протягом 15 хвилин.
  • У змащену форму викласти половину тіста, потім шар фаршу, гриби і картоплю. Закриваємо начинку тістом, що залишилося, змащуємо пиріг збитим жовтком.
  • Готуємо страву в духовці 45 хвилин при 180 градусах.
Дивіться також:  Холодець із яловичих ніжок – 5 рецептів, як приготувати смачний домашній холодець
Прокрутка до верху