Пиріг з картоплею і грибами – 8 рецептів приготування

Кулеб’яка з картоплею і грибами

Кулеб’яка вважається споконвічно російською стравою. Це великий закритий пиріг випуклої форми з фаршем з чотирьох видів м’яса. Відмінність кулеб’яки від звичайного пирога в тому, що тісто для неї має бути тонким і міцним для важкої начинки. Сьогодні такий пиріг готують не тільки з м’ясом, але і використовують для начинки інші інгредієнти.

Інгредієнти:

  • ½ Кг борошна;
  • 200 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 70 г вершкового маргарину;
  • пакетик дріжджів;
  • ½ Кг грибів;
  • 3 картоплини;
  • цибулина;
  • пучок зелені;
  • сіль, перець, олія.

Спосіб приготування:

  • У глибоку ємність кладемо маргарин, заливаємо його молоком і підігріваємо на невеликому вогні. Додаємо дріжджі, трохи борошна і цукор. Все перемішуємо і даємо настоятися 20-30 хвилин. Як тільки опара збільшиться, вбиваємо в неї одне яйце, додаємо рослинне масло, борошно і замішуємо основу.
  • Для начинки подрібнити цибулю, обсмажити до прозорого кольору, додати гриби, сіль, перець і смажити ще 15 хвилин.
  • До начинки додаємо подрібнену зелень.
  • Картоплю нарізаємо кружальцями або невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Змішуємо картоплю з грибами.
  • Тісто розгортаємо в пласт, на середину викладаємо начинку і защипуємо щільно краю. Деко застеляємо пергаментом, кладемо пиріг швом вниз, змащуємо збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.
Дивіться також:  Як готувати рис – 11 смачних рецептів
Прокрутка до верху