Кулеб’яка з картоплею і грибами
Кулеб’яка вважається споконвічно російською стравою. Це великий закритий пиріг випуклої форми з фаршем з чотирьох видів м’яса. Відмінність кулеб’яки від звичайного пирога в тому, що тісто для неї має бути тонким і міцним для важкої начинки. Сьогодні такий пиріг готують не тільки з м’ясом, але і використовують для начинки інші інгредієнти.
Інгредієнти:
- ½ Кг борошна;
- 200 мл молока;
- 2 яйця;
- 70 г вершкового маргарину;
- пакетик дріжджів;
- ½ Кг грибів;
- 3 картоплини;
- цибулина;
- пучок зелені;
- сіль, перець, олія.
Спосіб приготування:
- У глибоку ємність кладемо маргарин, заливаємо його молоком і підігріваємо на невеликому вогні. Додаємо дріжджі, трохи борошна і цукор. Все перемішуємо і даємо настоятися 20-30 хвилин. Як тільки опара збільшиться, вбиваємо в неї одне яйце, додаємо рослинне масло, борошно і замішуємо основу.
- Для начинки подрібнити цибулю, обсмажити до прозорого кольору, додати гриби, сіль, перець і смажити ще 15 хвилин.
- До начинки додаємо подрібнену зелень.
- Картоплю нарізаємо кружальцями або невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Змішуємо картоплю з грибами.
- Тісто розгортаємо в пласт, на середину викладаємо начинку і защипуємо щільно краю. Деко застеляємо пергаментом, кладемо пиріг швом вниз, змащуємо збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.