Французький пиріг з картоплею, шинкою і грибами
Французький відкритий пиріг відомий всьому світу під назвою «Кіш Лорен». Його готували з рубленого тесту, копченою грудинкою, і заливкою з яєць, сиру та молока. Сьогодні лотаринзький пиріг готують з різною начинкою з м’яса, овочів і морепродуктів.
Інгредієнти:
- 220 г борошна;
- 3 яйця (1 для тіста і 2 для заливки);
- 90 г вершкового масла;
- 80 мл сметани;
- 250 г шинки;
- 250 г картоплі;
- 250 г грибів;
- 220 мл молока;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- На робочу поверхню столу просіваємо борошно, кладемо холодне (не заморожене) масло і починаємо рубати його разом з борошном до крихти.
- Яйце збиваємо з сіллю і сметаною, швидко з’єднуємо з борошняною крихтою і замішуємо тісто. Загортаємо основу в харчову плівку і прибираємо в холод на 30 хвилин.
- Беремо форму, змащуємо масло і кладемо тісто. Зверху кладемо папір для випічки і насипаємо горох (квасоля), щоб під час запікання тісто не вкрилося пухирями. Випікаємо основу в духовці 5 хвилин при 200 градусах.
- Для начинки обсмажити печериці, нарізати варену картоплю, шинку.
- Для заливки збиваємо яйце з молоком, сіллю і перцем.
- У випечену основу розкладаємо начинку і заливаємо все яєчно-молочною сумішшю. Випікаємо пиріг в духовці 40 хвилин.
Особливість такої випічки в тому, що кожен рецепт її приготування можна доповнити різними інгредієнтами. Головне не варто забивати грибну начинку великою кількістю спецій, адже цей інгредієнт сам по собі дуже ароматний і смачний.