Пиріг з киселю – 5 рецептів приготування

Здавалося б досить незвичним є основний інгредієнт для приготування такої страви, як пиріг з киселю. Хоча насправді розглянутий рецепт був відомий ще нашим бабусям. Нескладний у приготуванні він примітний тим, що в його основу йде не дріжджове, а бісквітне тісто. Воно виходить більш повітряне, ніжне, надаючи пирога легкість і насичений смак.

Пористий пиріг з сухого киселю в духовці

Для приготування знадобиться:

  • пачка брикетного киселя;
  • 3-4 яйця;
  • 50 г цукру;
  • 10 г соди;
  • 20 мл соняшникової олії.

Покрокова інструкція:

  • Збити три жовтки разом з цукром.
  • Брикет киселя ретельно розім’яти разом з невеликою кількістю води.
  • Влити отриману суміш до цукру, і все разом збити.
  • Білки трохи охолодити, спінити і покласти зверху на жовткову суміш.
  • Зверху присипати трохи борошном, додати трохи соди, обережно перемішавши до однорідності.
  • У підготовлену форму постелити папір з пергаменту, попередньо змастивши маслом, викласти тісто.
  • Здобу випікати при температурі близько 185 градусів приблизно півгодини.

Діставши пиріг, трохи охолодіть його. За бажанням можна присипати солодкої пудрою, або доповнити джемом.

Випічка в мультиварці

Для приготування знадобиться:

  • пачка сухого брикетного киселя;
  • пара яєць;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 10 г соди;
  • 10 мл соняшникової олії;
  • чотири ст. л. борошна;
  • 1,2 ч. л. розпушувача.

Покрокова інструкція:

  • З’єднати всі сухі складові, попередньо ретельно розмішавши брикет киселя.
  • Спінити яйця до повітряного стану, залити ними суміш.
  • Чашу промаслить, покласти в неї тісто і вибрати необхідний режим приготування.
  • Після закінчення процесу, випічку не поспішати діставати! Витримати до остигання.

Завдяки якісному покриття чаші все більше господинь вибирають мультиварку як універсальний засіб приготування. Антипригарні властивості дозволяють отримувати необхідну ступінь пропікання. Постійна температура нагріву сприяє рівномірному приготування всього страви.

Дивіться також:  Торт Спартак: класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Без додавання яєць

Для приготування знадобиться:

  • 150 р сметани;
  • одна пачка киселя;
  • п’ять столових ложок борошна;
  • три столові ложки манки;
  • сода гашене на кінчику ножа;
  • стакан води;
  • 20 мл соняшникової олії.

Покрокова інструкція:

  • Спочатку необхідно розмішати пачку киселю разом з іншими не рідкими інгредієнтами.
  • Потім додати сметану і теплу воду, розмішати разом.
  • Додати соняшникову олію в тісто, а також при необхідності начинку з шматочками фруктів або горішків.
  • Змастити форму маслом, випікати в духовці близько 20 хвилин при температурі 185 градусів.

Готову страву виймається на дерев’яну дошку і охолоджується. При бажанні можна прикрасити ягодами.

Пиріг з киселю в брикетах з маргарином

Представляємо цікавий рецепт для випічки господинь, у яких в запасі є маргарин. Процес приготування не займе багато часу, а результат перевершить всі очікування.

Для приготування знадобиться:

  • упаковка киселя;
  • пара яєць;
  • 1/5 пачки маргарину;
  • 1/2 ст. борошна;
  • ½ Ч. л. гашеного соди;
  • розпушувач.

Покрокова інструкція:

  • Замішати разом всі сухі складові, а у яйця відокремити білок від жовтка.
  • Розтопивши на сковороді маргарин, дати йому трохи охолонути.
  • Вспенив яйця, змішати їх з іншими компонентами.
  • Додати гашену соду;
  • Вилити тісто в ємність, попередньо змастивши маслом.
  • Випікати в духовці близько 25 хвилин при 185 градусах або не більш півгодини в мультиварці.

Як тільки випічка приготується, рекомендується трошки відкрити духовку. Залишити вистигати страву хвилин на 10. Зверху пиріг можна прикрасити тонким шаром чорничного або сливового варення.

З яблуками «А-ля шарлотка»

Такий рецепт кисельного пирога відрізняється від інших тим, що до нього додаються шматочки яблук. При цьому смак самого кисіля може бути будь-яким ягідним, вийде ароматний бісквіт. Секрет приготування полягає у важливості виконання послідовності додавання всіх компонентів.

Дивіться також:  Слойки з листкового тіста – 13 рецептів з начинками і без

Що знадобиться для приготування:

  • пачка киселя;
  • пара яблук;
  • половина склянки борошна;
  • 1/2 ч. л гашеної оцтом соди;
  • 3-4 яйця.

Покрокова інструкція:

  • Розім’яти суху масу киселя, за бажанням можна додати 40 г цукру.
  • Відокремлюючи жовтки і збивши білки, перелити їх до загальної маси і перемішати.
  • Загасити оцтом соду, вилити в загальну масу. Всипати борошна і перемішати.
  • Очищені і порізані на шматочки яблука також додати в тісто.
  • Викласти тісто на промаслений форму і випікати при температурі 185 градусів. Остудити, і тільки потім виймати з форми.

Пиріг виходить ніжним на смак. Рекомендується дочекатися повного його охолодження і лише після дістати з форми. Така випічка запам’ятовується простою рецептурою, пишністю бісквіта.

Готовність пирога краще перевіряти довгою дерев’яною зубочисткою. Завдяки цьому способу випічка не осяде в обсязі.

Представлені рецепти відмінно підійдуть для швидкого приготування.

Неважливо, який з них ви вирішите використовувати, радимо прислухатися до наступного:

  • при виборі сухого киселю потрібно звернути особливу увагу на смак, які мають червоні відтінки — вишня, малина, полуниця, журавлина;
  • вважається, якщо вибрати синюваті відтінки, наприклад, як у чорниці, смородини, можна отримати тісто сірого відтінку, але смакові характеристики залишаться колишніми.
Прокрутка до верху