Пиріг з лаваша – 13 рецептів приготування

Всілякі пироги з лаваша – ідеальне рішення для тих, хто хоче регулярно балувати домашніх випічкою, але при цьому не любить возитися з тестом. Така основа відмінно поєднується з будь-якими начинками – і з солодкими, і з солоними. Краще всього вибирати для пирогів з начинкою тонкий лаваш.

Пиріг з лаваша з фаршем і картоплею

Інгредієнти:

  • 1 упаковка лавашу на 2 аркуша;
  • повний стакан среднежирной сметани;
  • сіль;
  • 650 – 670 г м’ясного фаршу;
  • півкіло картоплі;
  • 3 великих яйця;
  • 2 цибулини.

Приготування:

  • Картоплю зварити до м’якості. Цибулю посмажити з фаршем до готовності. Змішати й посолити компоненти начинки.
  • Яйця злегка збити зі сметаною. Також за смаком додати сіль.
  • Кожен аркуш лаваша розрізати на 2 частини. По черзі укладати «коржі» у форму, промазуючи яєчно-сметаною сумішшю і покриваючи шарами м’ясної начинки.
  • Останній лист лаваша має бути без начинки. Він лише промащується залишилася сметаною та яйцями.

Такий пиріг з лаваша з фаршем потрібно запікати при 170 – 180°С до зарум’янювання. На це зазвичай йде близько півгодини.

Рецепт простий випічки з куркою

Інгредієнти:

  • 2 великих лаваша;
  • часник;
  • 1 яйце;
  • 650 г філе курки;
  • 1 великий помідор;
  • 1 ст. жирного кефіру;
  • сіль;
  • солодка паприка і інші приправи за смаком;
  • грам 100 Моцарели і вдвічі більше «Голландського» сиру.

Приготування:

  • Курятину дрібно порубати і обсмажити до рум’яності. Додати до неї цибульні шматочки і продовжувати готувати продукти до розм’якшення овочів.
  • Викласти в сковорідку тертий помідор без шкірки. Додати сіль, подрібнений часник і вибрані приправи разом з солодкою паприкою. Гасити начинку 3 – 4 хвилини.
  • Для заливки змішати кисломолочний продукт з сіллю і яйцем.
  • Сир двох видів потерти.
  • Перший лаваш викласти в невелику форму нерівно, щоб на дні утворилися великі складки. Змастити заливкою, покрити шматочками курячого м’яса з цибулею і присипати двома видами сиру.
  • Покрити начинку, що залишилася частиною лаваша і знову повторити шари начинки. Зверху аналогічним чином покласти другу основу.
  • Вилити решту кефірну суміш на майбутній пиріг. Останній шар лаваша має бути без начинки зверху.

Піч таке частування з куркою і сиром при 180°С до готовності.

Сирний пиріг з лаваша в духовці

Інгредієнти:

  • 1 упаковка вірменського лаваша (3 шт.);
  • грам 400 «Російського» сиру;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. молока;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • ½ Ч. л. солі;
  • шматочок вершкового масла.

Приготування:

  • Кожен з трьох лавашів розрізати на 2 частини. Вибрати форму за розміром отриманих половинок і щедро промазати її розтопленим вершковим маслом.
  • Укладати листи лаваша у форму, промазуючи кожну майонезом і присипаючи тертим сиром. Верхнім шаром має стати порожній лаваш.
  • Залити майбутню випічку сумішшю зі збитих яєць і молока (присоленной).
Дивіться також:  Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Запікати пиріг з лаваша з сиром близько півгодини при 200°С.

Солодка випічка з варенням

Інгредієнти:

  • 2 аркуша тонкого прісного лаваша;
  • 3 курячих яйця;
  • ½ Склянки будь-якого рідкого варення;
  • 1,5 ст. густого фруктового йогурту.

Приготування:

  • Яйця поділити на складові: білки збити до піни і змішати з варенням, жовтки з’єднати з фруктовим йогуртом.
  • Листи лаваша розрізати навпіл. Кожну частину змастити сумішшю білка з варенням, згорнути рулетом і укласти у вигляді равлика один за одним в круглу промаслений форму.
  • Зверху вилити йогуртову суміш.

Запікати трохи довше півгодини при 220°С.

Пиріг з лаваша з сиром

Інгредієнти:

  • 3 шт. лаваша;
  • до 400 грам среднежирного сиру;
  • 2/3 ст. цукру-піску;
  • 2 курячих яйця;
  • 3 ст. л. масла вершкового;
  • 1 ст. среднежирного кефіру;
  • ванілін на кінчику ножа;
  • 1 велика щіпка кориці.

Приготування:

  • Сир збити з цукром (крім 3 ст. л.) до стану однорідної пасти. Додати розтоплене вершкове масло, ванілін і корицю.
  • Кожен лаваш змастити частиною начинки і скрутити рулетом. Укласти в глибоке деко всі заготовки у вигляді равлика. Нестрашно, якщо якийсь із рулетів порветься, всі огріхи приховає заливка.
  • Залишився цукор збити з яйцями і кефіром. Отриманою сумішшю залити майбутню випічку.

Готувати пиріг з лаваша з сиром в духовці при 190°С близько півгодини.

Лінивий яблучний штрудель

Інгредієнти:

  • 1 лист основи;
  • 4 солодких яблука;
  • кориця за смаком;
  • 1/3 ст. цукру білого;
  • 25 г вершкового масла.

Приготування:

  • Яблука почистити, звільнити від насіннєвих коробок, а м’якоть нарізати невеликими кубиками.
  • Висипати шматочки фруктів на сковорідку разом з цукром і корицею.
  • Коли яблука закиплять, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 8 – 9 хвилин до м’якості.
  • Лист лаваша змастити розтопленим вершковим маслом і покрити його солодкою начинкою зі сковорідки. Згорнути рулетом і перекласти на деко.

Запікати штрудель 25 хвилин при 185°С.

Грузинський пиріг «Ачма» з лаваша

Інгредієнти:

  • 250 г вірменського лаваша (тонкі круглі);
  • до 200 грам Моцарели;
  • вдвічі більше Сулугуні;
  • ½ Склянки жирного молока;
  • 1 яйце;
  • 1 жменя світлого кунжуту.

Приготування:

  • Обидва види сиру крупно потерти і змішати в загальній посуді.
  • Молоко збити з яйцем і цією масою змастити кожен лист лавашу.
  • Всі їх наповнити сирною начинкою і згорнути щільними тугими рулетами. Укласти їх в круглу форму у вигляді равлика.
  • Зверху вилити залишки молока.
  • Присипати ачму кунжутом.
Дивіться також:  Омлет на сковороді з молоком – 6 найсмачніших рецептів пишного омлету

Піч частування 40 – 45 хвилин при 170 – 175°С.

Готуємо з начинкою з грибів

Інгредієнти:

  • півкіло сирих печериць;
  • до 200 грам «Голландського» сиру;
  • 1 велике яйце;
  • 1 цибулина;
  • 3 лаваша;
  • 1 морквина;
  • 1 ст. кефіру;
  • 1 пучок свіжої зелені;
  • сіль і спеції.

Приготування:

  • Гриби почистити, порізати кубиками і обсмажити з подрібненими овочами до готовності.
  • Змішати отриману масу з тертим сиром, сіллю, подрібненою зеленню та спеціями.
  • Половинки лаваша викласти в прямокутну форму один на одного, покриваючи кожен частиною начинки.
  • Зверху вилити підсолену суміш з кефіру і яйця.

Запікати такий сирний пиріг з лаваша з грибами до рум’яної скоринки.

Пиріг з лаваша з яловичиною

Інгредієнти на 700 грам яловичини:

  • 2 вірменських лаваша;
  • 1 цибулина;
  • сіль;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 яйце;
  • півсклянки сметани;
  • 25 г вершкового масла;
  • 70 г плавленого сиру.

Приготування:

  • Пропустити скибочки цибулі і м’яса через м’ясорубку і додати подрібнену петрушку і сіль.
  • На кожен лаваш викласти половину начинки і розподілити рівним шаром. Згорнути заготовки рулетами і викласти у вигляді равлика у круглу форму. Її попередньо потрібно щедро змащувати вершковим маслом.
  • Яйце збити зі сметаною і цією сумішшю залити майбутній пиріг. Зверху розподілити тонко порізаний плавлений сир.

Запікати частування в гарячій духовці 50 – 55 хвилин. Подавати остившім.

Як приготувати лазанью ліниву

Інгредієнти на півкіло фаршу з будь-якого м’яса:

  • 3 листа основи;
  • 1 шт. цибулі;
  • 7 помідорів;
  • 1 ст. молока;
  • 70 г вершкового масла;
  • 7 – 8 часникових зубчиків;
  • 2 ст. л. просіяного борошна;
  • 150 г Пармезану і стільки ж Моцарелли.

Приготування:

  • Помідори натерти на дрібній тертці таким чином, щоб шкірка не потрапила в майбутнє блюдо. Додати в імпровізовану томатну масу роздавлений часник.
  • Обсмажити борошно на сухій сковороді до легкої рум’яності, додати до неї вершкове масло і перемішати. Коли в масі не залишиться грудок, влити нехолодну молоко і, помішуючи, довести склад до загустіння. Посолити.
  • Моцарелу тонко нарізати, Пармезан, дрібно потерти.
  • Фарш обсмажити з цибулею до готовності.
  • Лаваш розрізати на частини щодо розміру обраної форми. Кожну укладати, спочатку промазуючи пастою з помідорів, потім покриваючи м’ясом і поливаючи білим соусом.
  • Також в шари по черзі додавати два види сиру. Останній лист лаваша тільки промащується томатною пастою і засипається залишками Пармезану.
Дивіться також:  Нагетси – 10 рецептів в домашніх умовах

Запікається «лінива» лазанья в духовці під фольгою чверть години при 180°С. Потім готується ще стільки ж вже без покриття.

Заливний пиріг з лаваша

Інгредієнти на 800 грам курячого фаршу:

  • 6 аркушів лаваша;
  • 5 картоплин;
  • 2 цибулини;
  • 4 яйця;
  • мелений перець;
  • 5 ст. л. сметани;
  • поварена сіль.

Приготування:

  • Подрібнені гриби до готовності посмажити з цибулею і змішати з тертою картоплею. Додати сіль і мелений перець.
  • Фарш обсмажити в окремій сковорідці, посолити і приправити улюбленими спеціями. Зручно використовувати для цієї мети спеціальні суміші для курячого м’яса. Змішати курятину з овочами і грибами.
  • Кожен лист лавашу покрити начинкою і згорнути тугим рулетом. Щільно укласти всі заготовки на промаслений лист з високими бортами.
  • Яйця збити до піни, посолити і змішати зі сметаною. Залити отриманою масою майбутній пиріг.

Запікати частування близько 60 хвилин при 200°С.

З начинкою з яєць і цибулі

Інгредієнти:

  • 2 листи лаваша (тонких);
  • 60 г зеленої цибулі;
  • 100 г сметани;
  • 10 яєць;
  • ½ Склянки молока;
  • сіль, спеції.

Приготування:

  • Дев’ять яєць зварити, остудити і крупно потерти. Змішати з рубаним зеленим луком.
  • Додати сметану, спеції і посолити готову начинку.
  • Кожен лаваш розрізати на 4 частини. Заготовки наповнити начинкою, згорнути рулетами і укласти у форму поруч один з одним.
  • Залити майбутню закуску підсоленій сумішшю з молока і яйця.

Запікати до рум’яності при 190 – 200°С.

Швидкий пиріг з лаваша в мультиварці

Інгредієнти на півкіло м’ясного фаршу:

  • 3 тонких великих листа лаваша;
  • 2 цибулини;
  • спеції;
  • 3 яйця;
  • 5 ст. л. класичного майонезу;
  • 2 ст. л. кетчупу;
  • дрібна сіль.

Готуємо в мультиварці:

  • Щоб приготувати такий пиріг в мультиварці, насамперед, потрібно змішати фарш з дуже дрібно нарізаною цибулею, спеціями та сіллю.
  • Змастити чашу приладу будь-яким жиром.
  • Кожен лист лавашу покрити м’ясною начинкою, згорнути рулетом і покласти спіраллю в «розумну каструлю».
  • Залити пиріг сумішшю з майонезу, кетчупу і збитих яєць.

Готувати частування в режимі випічки 50 хвилин з одного боку і ще чверть години з іншого.

Так, звичайний лаваш вирішує проблему замісу тіста, дозволяючи буквально за лічені хвилини випекти чудові пироги – хоч солодкі, хоч м’ясні. Обов’язково візьміть на озброєння такий спосіб випічки, і у вас завжди на столі будуть рум’яні пироги, що називається, без клопоту і турбот.

Прокрутка до верху