Пиріг з лаваша з фаршем — 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Випічку з ситної м’ясною начинкою люблять практично в кожній родині. Однак не в кожної господині є час і бажання витрачати час на створення тесту. Але вихід завжди знайдеться, і в цій рубриці ми розглянемо, як приготувати пиріг з лаваша з фаршем.

Класичний пиріг з лаваша з фаршем

Щоб зробити цю страву, потрібно тонкий вірменський лаваш, інші варіанти не підійдуть.

Для готування пирога потрібно взяти такі продукти:

  • 4 – 5 аркушів лаваша;
  • фарш з будь-якого виду м’яса;
  • невелику цибулину;
  • будь-яку зелень;
  • 2 – 3 яйця;
  • сметану;
  • сіль і приправи для м’яса.

Як готувати класичний м’ясний пиріг з лаваша з фаршем:

  • Обсмажуємо подрібнене м’ясо з нарізаною цибулею, сіллю і приправами, а потім охолодити і змішати з рубаною зеленню.
  • У мисці збиваємо яйця зі сметаною, трохи присаливаем і перчимо.
  • Змащуємо жиром деко і кладемо в нього лист лаваша. При необхідності підрізає заготовку за розміром форми.
  • З допомогою кондитерського пензлика наносимо на лаваш тонкий шар яєчно-сметанної суміші, а потім викладаємо частину начинки і рівномірно розподіляємо її по поверхні.
  • Повторюємо цю процедуру, поки не залишиться останній лист.
  • Накриваємо їм пиріг, наносимо залишки маси з яєць зі сметаною і відправляємо майбутній пиріг в духовку.

Увага! Оскільки всі інгредієнти практично готові, спечеться такий пиріг дуже швидко. Виймати його можна відразу після того, як верхівка придбає золотавий відтінок. Якщо потримати випічку в духовці довше, вона пересушити.

Готуємо в мультиварці

Якщо на кухні є мультиварка, процес приготування випічки значно спрощується. Але оскільки місця в чаші приладу не так багато, заготовки потрібно згорнути рулетиками.

Для роботи знадобляться такі складові:

  • кілька аркушів тонкого лаваша;
  • фарш;
  • ріпчаста цибуля;
  • часник;
  • кілька яєць;
  • молоко;
  • томатне пюре;
  • сіль і спеції.

Як готувати випічку в мультиварці:

  • Підсмажуємо рубаний цибулю і часник, а потім додаємо фарш, сіль, приправи і продовжуємо готування.
  • Коли начинка стане розсипчастий, кладемо в неї томатну пасту, тушкуємо деякий час, а потім даємо трохи охолонути.
  • Викладаємо на рівну поверхню листи лаваша, підрізані завширшки по розміру чаші, наносимо на них начинку і звертаємо рулетами.
  • Поміщаємо заготовки в прилад, заливаємо сумішшю молока і яєць, закриваємо кришкою і готуємо в режимі випічки.
Дивіться також:  Бігус зі свіжої капусти – 9 рецептів

Подавати такий пиріг можна в гарячому або холодному вигляді, попередньо порізавши рулетики на шматки.

Самий швидкий рецепт

Пиріг за цим рецептом можна приготувати дуже швидко, а тому це прекрасний варіант для господинь, які живуть в умовах вічного дефіциту часу.

Знадобиться взяти такі продукти:

  • листи лаваша;
  • фарш;
  • цибулину;
  • кілька яєць;
  • сіль і приправи.

Готуємо швидкий пиріг з лаваша:

  • Обсмажуємо фарш з цибулею, солимо його і приправляємо спеціями.
  • Збиваємо яйця в широкій мисці, а лаваш ріжемо ножицями або рвемо руками на невеликі шматочки.
  • Наливаємо трохи олії в сковороду, відкладаємо трохи менше половини подрібненого лаваша в бік, а решта шматочки по черзі мачає в яєчну суміш і викладаємо на дно посуду.
  • Розподіляємо по размокшему лавашу начинку, а потім прикриваємо і залишилися шматочками, змоченими в яєчної суміші.
  • Ставимо сковороду в духовку або на плиту на 5 – 7 хвилин, а потім перевертаємо пиріг і готуємо, поки яєчна маса не запечеться.

Увага! Щоб страва не пригоріло, шматочки лаваша потрібно змочувати ретельно, вони повинні добре просочитися яєчної сумішшю.

З томатами та сиром зі сметанною заливкою

Здивувати гостей і домашніх можна пирогом з лаваша з фаршем, помідорами і сиром. Таке блюдо буде доречно і на святковому столі. Для приготування потрібні такі продукти:

  • листи лаваша;
  • фарш;
  • дрібна цибулина;
  • часник;
  • болгарський перець;
  • невеликі помідори;
  • 2 яйця;
  • щільний сир;
  • сметана;
  • мелена паприка;
  • сіль і приправи.

Як зробити пиріг:

  • Ріжемо цибулю і болгарський перець, подрібнюємо на тертці часник і обсмажуємо овочі до м’якості.
  • Вводимо фарш, приправи, сіль і готуємо до тих пір, поки м’ясо не стане розсипчастим. Після цього даємо начинці охолонути.
  • Одне яйце збиваємо, інше з’єднуємо зі сметаною і паприкою. Трьом сир і ріжемо кружальцями помідори.
  • У глибоку форму укладаємо один лист лавашу, подрезанного за її розмірами, змащуємо його яйцем і розподіляємо за нього частину начинки.
  • Повторюємо ці маніпуляції, поки не закінчаться листи лаваша. По останньому розподіляємо часточки помідорів.
  • Заливаємо пиріг яєчно-сметанною сумішшю, посипаємо сиром і відправляємо запікатися.
Дивіться також:  Гречана каша – 9 смачних рецептів

Страву можна буде діставати з духовки після того, як сирна крихта розплавиться і «позолотится».

М’ясний пиріг «Равлик» з лаваша з фаршем

Красиво і святково виглядає на столі пиріг «Равлик» з лаваша з фаршем. Для приготування страви потрібно:

  • 2 листи лаваша;
  • фарш;
  • ріпчаста цибуля;
  • морквина;
  • сметана;
  • трохи кетчупу;
  • яйце;
  • кунжутне насіння;
  • сіль і приправи.

Як готувати «Равлика»:

  • Підсмажуємо начинку з м’яса, цибулі і моркви, солимо і приправляємо.
  • Змішуємо сметану з кетчупом, збиваємо в окремій мисці яйце.
  • Змащуємо лист лаваша сметанно-томатним соусом і викладаємо на нього половину начинки.
  • Накриваємо заготівлю другим листом і повторюємо описані дії.
  • Звертаємо лаваш рулетом в довжину, а потім укладаємо в круглу форму, скрутивши отриману «ковбаску» спіраллю так, щоб вона помістилася.
  • Змащуємо пиріг збитим яйцем і відправляємо в духовку.

За кілька миттєвостей до того, як отримати готову «Равлика», потрібно посипати її кунжутним насінням.

З додаванням картоплі

В цілях економії можна зробити пиріг з лаваша з фаршем, додавши в начинку картоплю. Для приготування страви потрібно взяти такі продукти:

  • листи лаваша;
  • фарш;
  • картоплю;
  • цибуля;
  • будь-яку зелень;
  • 2 – 3 яйця;
  • молоко;
  • сіль і приправи.

Як готувати пиріг з лаваша з фаршем і картоплею:

  • Відварюємо картоплю, розминаємо її в пюре і додаємо трохи молока.
  • Смажимо м’ясний фарш з цибулею, сіллю і спеціями до розсипчастості, а потім з’єднуємо з картоплею. Даємо складу охолонути і додаємо зелень.
  • Збиваємо яйця в глибокій мисці, насипавши трохи приправ.
  • Змащуємо жиром деко, укладаємо один лист лавашу, наносимо яєчну суміш і розкладаємо начинку.
  • Повторюємо ті ж самі дії з іншими складовими, причому останній шар повинен складатися з лаваша.
  • Розподіляємо по поверхні пирога залишки яєчної суміші і відправляємо в духовку.
Дивіться також:  Гречка з м’ясом в мультиварці – 6 рецептів

На замітку. Щоб випічка вийшла красивою, можна присипати її сирної крихтою.

Покрокове приготування з грибами

Любителям грибів обов’язково сподобається пиріг з лаваша з фаршем, приготований за цим рецептом. Для страви будуть потрібні такі складові:

  • вірменський лаваш;
  • фарш з м’яса;
  • будь-які гриби у свіжому вигляді;
  • цибуля;
  • морквина;
  • сметана;
  • зелень;
  • яйце;
  • сіль і приправи.

Готуємо пиріг з грибами і фаршем з лаваша покроково:

  • Смажимо подрібнене м’ясо з цибулею і морквою, а потім додаємо гриби, сіль і приправи.
  • Коли начинка буде практично готова, кладемо столову ложку сметани і зелень, а потім тримаємо продукти на вогні ще трохи. Після, даємо складу охолонути природним шляхом.
  • Лаваш змащуємо, покладений в форму, збитим яйцем і розподіляємо начинку.
  • Повторюємо ці дії, поки не залишиться останній лист. Потім укладаємо його поверх пирога і наносимо тонкий шар сметани.

Випікати таке блюдо потрібно протягом 20 – 25 хвилин при середньому нагріві духовки.

Заливний пиріг з лаваша з фаршем

Цей заливний пиріг — варіація описаної вище «Равлики». Для приготування страви потрібні такі компоненти:

  • пара листів вірменського лаваша;
  • м’ясний фарш;
  • цибулина;
  • часникові зубці;
  • помідори;
  • болгарський перець;
  • щільний сир;
  • яйце;
  • трохи молока;
  • майонез;
  • кетчуп;
  • оливки або маслини;
  • будь-яка зелень;
  • сіль і приправи.

Як готувати заливний пиріг з лаваша з фаршем:

  • Смажимо фарш з цибулею і часником, солимо і приправляємо.
  • Шаткуємо півкільцями болгарський перець, ріжемо помідори часточками, натираємо сир, подрібнюємо оливки і зелень.
  • Змішуємо майонез з кетчупом, а в окремій мисці збиваємо яйце з молоком і спеціями.
  • Лаваш змащуємо майонезно-томатною сумішшю, кладемо половину начинки, яку прикривають другим листом. Викладаємо залишився м’ясної складу.
  • Звертаємо заготовку в рулет по довжині і поміщаємо в круглу форму.
  • Поверх скрученої «ковбаски» розкладаємо помідори і болгарський перець, розподіляємо оливки і зелень.
  • Заливаємо блюдо яєчно-молочною сумішшю, присипаємо сиром і відправляємо запікатися.

Пиріг можна діставати з духовки, коли його поверхня стане золотисто-коричневим.

Прокрутка до верху