Пиріг з лимоном – 8 найсмачніших рецептів

М’яке смачне тісто, ніжна соковита начинка – пиріг з лимоном чудово підійде для чаювання і для свята. Спробуйте приготувати такий десерт будинку і насолоджуйтеся прекрасним смаком з ледь помітною кислинкою.

Класичний пиріг з лимоном

Вам знадобляться:

  • пісочне тісто – 220 г;
  • вершки – 0,5 л;
  • десять яєць;
  • сік восьми лимонів + цедра;
  • цукор – 380 г;
  • вершкове масло – 35 г;

Для подачі на стіл:

  • цукрова пудра – 50 г;
  • сир твердих сортів – 100 г;
  • вершки – 55 мл

Поетапне приготування:

  • Для начинки виливаємо яйця в простору ємність і злегка збовтуємо.
  • Насипаємо в цю масу цукровий пісок, наливаємо лимонний сік і жирні вершки.
  • Заздалегідь зробимо пісочне тісто. Розкачуємо його по стільниці в тонкий корж, акуратно викладаємо її на дно форми для пирога, формуємо борту, притискаючи їх до стінок ємності.
  • Гарненько подрібнюємо скоринки лимонів.
  • Необхідно спочатку зарумянить тісто окремо від начинки. Для цього зверху на нього кладемо пекарську папір, на яку насипаємо рис.
  • У такому вигляді печемо основу для десерту близько 10 хвилин при 200 градусах духовки.
  • Прибираємо папір з коржа, виливаємо на її місце начинку, насипаємо цедру і запікаємо ласощі протягом 60 хвилин, збавивши температуру духовий печі до 100 градусів.
  • Остуджуємо печево близько години. За цей час змішуємо розплавлений сир з цукровою пудрою і вершками.
  • Остиглий пиріг розрізаємо на шматочки і подаємо разом з кремом. Приємного апетиту!

Найпростіший рецепт

Тісто і начинка для такого пирога готуються досить просто і швидко. Зате результат перевершить всі ваші очікування.

Список компонентів:

  • сода харчова – 3 г;
  • цукровий пісок – 135 г;
  • борошно вищого сорту – 190 г;
  • один лимон;
  • шматок масла – 0,1 кг;
  • розпушувач для тіста – 10 г;
  • чотири яйця.

Простий рецепт пирога покроково:

  • Заздалегідь ставимо за духовку на температурний режим 200 градусів.
  • У чашку з просіяним борошном, додаємо соду і розпушувач.
  • У миску з цукром кидаємо розм’якшені кубики масла і перетираємо в однорідну суміш. З’єднуємо її з масою сирих яєць і борошном.
  • Помитий лимон розрізаємо разом з шкіркою на часточки, одну за одною кидаємо їх у м’ясорубку і подрібнюємо.
  • Перекладаємо терті лимони в ємність з тістом і змішуємо між собою.
  • Форму для запікання вибираємо будь-яку, яка подобається. Обробляємо її маслом. Можна зверху присипати жирний шар невеликою кількістю манки.
  • Поміщаємо майбутній пиріг у форму і готуємо в духовій шафі 25 хвилин при 180 градусах.
Дивіться також:  Глазур для торта з шоколаду – 8 рецептів

Ніжне смачне ласощі можна їсти в гарячому вигляді, але найкраще насолоджуватися холодним пирогом.

Приємного апетиту!

З листкового тіста

Склад рецепта:

  • цукор – 0,2 кг;
  • три лимона;
  • листкове тісто на дріжджах – 0,5 кг.

Алгоритм дій:

  • Лимони моєму під гарячою водою, м’якоть разом з скоринкою ділимо на шматочки, прибираємо насіння, а м’якоть подрібнюємо у блендері.
  • Отриману масу викладаємо в каструлю, засипаємо цукром.
  • Чекаємо кипіння начинки і варимо ще 10 хвилин, заважаючи суміш ложкою. Залишаємо каструльку з лимонами охолоджуватися.
  • Готове листкове тісто розділяємо на дві половини. Одну з них перетворюємо в тонкий пласт за розміром дека або форми для пирога.
  • На дно форми викладаємо спеціальну папір, а поверх неї поміщаємо частину тіста.
  • За нього розподіляємо лимонну начинку, не доходячи до краю один сантиметр.
  • З решти половини листкового тіста розкочуємо пласт побільше, ніж перший. Надлишок нарізаємо на смужки.
  • Закриваємо пиріг, зверху прикрашаємо його нарізаними смужками.
  • Запікаємо ласощі протягом півгодини. Приємного апетиту!

Пісочний пиріг з лимоном

Необхідні продукти:

  • розпушувач для тіста – 11 г;
  • крохмаль – 12 м;
  • два яйця;
  • два лимона;
  • борошно – 0,4 кг;
  • цукровий пісок – 0,25 кг;
  • шматок масла – 0,2 кг.

Покрокова інструкція:

  • Знімаємо з лимонів цедру, обробляємо її на тертці і змішуємо з просіяним борошном і розпушувачем.
  • 100 грамів м’якого масла з’єднуємо з цукром і перетворюємо суміш в однорідну масу. У неї виливаємо яйця. Один жовток залишаємо осторонь.
  • Туди ж засипаємо масу борошна і цедри.
  • З отриманого тіста формуємо кулю і закриваємо його в холодильнику на 25 хвилин.
  • Пропускаємо лимони через блендер або м’ясорубку, насипаємо до них крохмаль і 150 грамів цукрового піску.
  • Куля розрізаємо на дві частини. Першу розгортаємо в корж товщиною близько одного сантиметра. Переносимо її на деко, заповнюємо лимонною начинкою і закриваємо другою половиною тіста, розкатаної в тонкий пласт. Його обробляємо поверхню яєчним жовтком.
  • Чекаємо, поки духовка нагріється до 160 градусів, і готуємо найсмачніший пиріг з лимоном 40 хвилин.
Дивіться також:  Тісто для пиріжків в хлібопічці – 7 рецептів

З додаванням в начинку сиру

Вам знадобиться:

  • пачка сиру;
  • розпушувач – 10 г;
  • цукровий пісок – 0,15 кг;
  • один лимон;
  • маргарин – 0,1 кг;
  • борошно біла – 0,32 кг

Спосіб приготування:

  • З холодильника заздалегідь дістаємо маргарин і кладемо в тепло. Коли він стане м’яким, розминаємо виделкою його в пюре.
  • Додаємо в нього борошно, 50 грамів цукру і розпушувач. Робимо розсипчасте тісто.
  • Перетираємо порізаний на шматки лимон в м’ясорубці. До лимонної масі викладаємо сир і перемішуємо. Насипаємо 100 грамів цукру.
  • Заповнюємо тістом деко, змащене маслом. Залишаємо трохи основи осторонь.
  • Викладаємо рівномірно по поверхні заготовки сирно-лимонну начинку. Зверху кришимо залишену нами частину тіста.
  • Залишилося закрити деко з пирогом в духовці і готувати 20 хвилин, нагрів піч до 180 градусів.

З апельсинами

Склад рецепта:

  • один яєчний жовток;
  • цукор – 0,2 кг;
  • один лимон;
  • сметана – 0,25 кг;
  • цукрова пудра – 45 г;
  • борошно – 0,3 кг;
  • один апельсин;
  • вершкове масло – півпачки;
  • розпушувач – 10 р.

Алгоритм дій:

  • В миску зі сметаною насипаємо розпушувач і додаємо розтоплене масло. Віночком перемішуємо масу.
  • Насипаємо туди ж просіяне борошно, формуємо колобок тіста і ділимо його на дві половинки.
  • Часточки апельсина з шкіркою розминаємо в блендері.
  • Після фрукта закидаємо в чашу приладу шматочки лимона, насипаємо цукор і подрібнюємо все разом.
  • Дно форми для запікання покриваємо першою частиною тіста, формуючи невеликі бортики. Заливаємо апельсиново-лимонну начинку.
  • Формуємо верх пирога з другої частини тесту і обробляємо його жовтком.
  • Випікається ласощі протягом півгодини при 180 градусах.
  • Готовий золотистий пиріг прикрашаємо цукровою пудрою.

Найсмачніший пиріг з лимоном і яблуками

Що потрібно взяти:

  • розпушувач – 11 г;
  • цедра – 4 г;
  • ванілін – 10 г;
  • цукор – 220 г;
  • м’ята – 4 г;
  • три яблука;
  • три яйця;
  • олія рафінована – 50 мл;
  • борошно – 0,3 кг
Дивіться також:  Оладки з яблуками -6 рецептів, як приготувати пишні та смачні оладки

Готуємо десерт покроково:

  • З’єднуємо сирі яйця і 200 грамів цукрового піску, збиваємо.
  • З яблук зняти шкірку, порізати на шматки і засипати в каструлю разом з 20 грамами цукру.
  • Варимо начинку, поки вона не стане схожа на карамель.
  • В яєчну суміш наливаємо олію, додаємо м’яту і лимонну цедру.
  • Окремо з’єднуємо розпушувач, ванілін і борошно. Насипаємо борошняну масу в яєчну суміш. Замішуємо тісто.
  • До нього додаємо яблучну начинку і перемішуємо.
  • У змащену маслом форму заливаємо майбутній пиріг і готуємо його в духовці протягом 25 хвилин.

З дріжджового тіста

Список інгредієнтів:

  • маргарин – 0,2 кг;
  • одне яйце;
  • один лимон;
  • борошно – 0,4 кг;
  • цукровий пісок – 0,2 кг;
  • дріжджі в сухому вигляді – 20 р.

Поетапне приготування:

  • Для тіста 200 грамів борошна з’єднуємо з маргарином і рубаємо ножем до стану крихти.
  • Дріжджі розчиняємо в 100 мл води. З маргаринової маси формуємо гірку. На її вершину виливаємо одне яйце, додаємо дріжджі, додаємо борошно і робимо м’яке тісто. Відправляємо його в холодильник.
  • Ставимо воду на газ. Коли вона закипить, кидаємо в неї лимон і варимо 5 хвилин.
  • Остуджуємо фрукт, ріжемо на часточки, видаляємо насіння. Залишилося подрібнити лимон в м’ясорубку і з’єднати з цукром. Начинка з лимона для пирога готова.
  • Чверть тесту перетворюємо в коржик, частину розгортаємо в тонкий пласт.

На корж викладаємо начинку, закриваємо тонким шаром і поміщаємо в духовку на 25 хвилин. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху