Пиріг з м’ясом в духовці – 18 рецептів приготування

Пироги з м’ясом в духовці можна смачно готувати з тіста різного виду. Така випічка виходить вдалою і на дріжджовому, і на листковому. Можна експериментувати і з начинкою, додаючи до м’яса сир, гриби, різні овочі, зелень і навіть крупи.

Простий пиріг з м’ясом в духовці

Інгредієнти:

  • 2,5 стандартних склянки борошна найвищого гатунку;
  • 1 ст. среднежирного кефіру;
  • 8 г миттєвих дріжджів;
  • 1 ч. л. дрібної солі;
  • ½ Ст. олії;
  • 1 ст. л. цукру-піску;
  • 550 г м’ясного фаршу;
  • 1 цибулина.

Приготування:

  • Змішати кефір з маслом. Додати сипучі компоненти, крім борошна і дріжджів. Злегка підігріти масу в мікрохвильовці.
  • З’єднати первосортную борошно з моментальними дріжджами і влити до них підігріту масу. Замішане тісто прибрати на годину – інший подалі від протягів.
  • Фарш обсмажити з подрібненою цибулею, посолити, остудити і ще раз подрібнити блендером.
  • Тісто розділити на 2 частини. Першу тонко розкачати і застелити їм круглу форму. Зробити бортики.
  • Викласти начинку і покрити її другим розкатаним пластом тіста. Залишити заготівлю ще на півгодини.

Випікати частування при 180°С духовці до рум’яності.

Готуємо з додаванням картоплі

Інгредієнти:

  • 270 – 290 г борошна найвищого гатунку;
  • 6 г швидких дріжджів;
  • 1 столове яйце;
  • 170 мл незбираного молока;
  • 1 ст. л. цукру-піску;
  • 1 щіпка дрібної солі;
  • 45 г вершкового масла;
  • 2 ч. л. рафінованої олії;
  • 350 г м’якоті свинини;
  • 6 картопляних бульб;
  • 1 шт. цибулі-ріпки;
  • улюблені спеції.

Приготування:

  • У тепле молоко висипати сіль і солодкий пісок, додати два види масла і збите до легкої піни сире яйце.
  • Додати сухі дріжджі і буквально жменю борошна. Збити масу до однорідності.
  • Через 6 – 7 хвилин вмішати в тісто решту борошно. Зробити його густим і однорідним, після чого покрити плівкою і залишити на півгодини.
  • Потім 2/3 частини маси викласти в прямокутну скляну форму і зробити бортики.
  • Зверху викласти шматочки м’яса, картоплі і цибулі, приправлені сіллю і спеціями.
  • Закрити майбутню випічку залишилися розкатаним в тонкий лист тестом.

У центрі верхнього шару тіста потрібно зробити отвір для виходу пари. Так пиріг рівномірно і швидко пропечеться всередині

Випікати пиріг з м’ясом і картоплею слід при 180°С духовій шафі 40 – 45 хвилин.

М’ясний пиріг з капустою

Інгредієнти на півкіло свинячого фаршу:

  • вдвічі менше білокачанної капусти;
  • 250 г дріжджового тесту на кефірі;
  • 1 велика морква;
  • 1,5 ст. молока;
  • 1 цибулина;
  • спеції;
  • 2 яйця;
  • сіль.

Приготування:

  • Цибулю нарізати найтоншими півкільцями, капусту дуже дрібно нашаткувати і розім’яти руками з сіллю, моркву крупно потерти.
  • Фарш розім’яти виделкою.
  • На сковорідці обсмажити м’ясо з цибулею та морквою до готовності. Посолити і поперчити продукти. Щоб зробити начинку соковитіше, можна влити в неї 2/3 скл. води і повністю випарити вологу на середньому вогні.
  • На окремій сковорідці до м’якості і легкої рум’яності обсмажити шинковану капусту.
  • З’єднати два види обжарювання для отримання однорідної начинки.
  • Тісто розтягнути в тонкий пласт. На основі (викладеною у форму з бортиками) розподілити ще теплу начинку.
  • Зверху залити майбутній пиріг яйцем, збитим з присолене молоком.

Готувати пиріг з капустою і м’ясом в духовці при 190 – 200°С.

Італійський пиріг «Кальцоне»

Інгредієнти:

  • півсклянки теплої води;
  • 1 ст. л. олії оливи;
  • 1 цибулина;
  • 6 г миттєвих дріжджів;
  • 1 ч. л. кухонної солі;
  • склянку борошна найвищого гатунку;
  • 2 – 4 зуб. часнику;
  • 2 шт. солодкого перцю;
  • ½ Баклажана;
  • 140 г м’ясного фаршу;
  • 60 г кисломолочного сиру;
  • сіль.

Приготування:

  • Первосортную борошно просіяти з кухонною сіллю і влити до них вміст яйця.
  • Окремо у воді розвести дріжджі, влити олію і всипати борошно. З’єднати маси і отримане тісто прибрати в вимкнену духовку на півгодини.
  • Цибуля, часник, перець і баклажан дуже дрібно порізати і обсмажити на будь-якому жирі. Додати до них м’ясо, присолити і смажити до готовності всіх інгредієнтів. В останню чергу викласти в масу сир.
  • Тісто поділити на дві частини. Кожну розтягнути і розкачати у формі кола. Викласти на одну половинку начинку і накрити другою частиною. Закріпити кінці за принципом чебурека.
Дивіться також:  Кінська ковбаса: види і назви у різних народів, чим корисна. 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Запікати частування при 195°С чверть години або трохи довше.

Пиріг з м’ясом і рисом

Інгредієнти:

  • 1 ст. класичного майонезу і стільки ж борошна;
  • 3 сирих яйця;
  • 2 ч. ложки розпушувача;
  • 2 великі ложки олії;
  • 160 г білого рису;
  • 210 г курячого фаршу;
  • 1 середня цибулина;
  • 2 середніх помідора;
  • часник за смаком;
  • сіль.

Приготування:

  • Рис зварити до готовності. Фарш спочатку обсмажити до зміни кольору з дрібними шматочками цибулі, а потім згасити до готовності з м’якоттю свіжих помідорів (без шкірки). Додати сіль і подрібнений часник.
  • Решта продукти з’єднати в тісто. Якщо воно виявилося густуватим, виправити ситуацію допоможе трохи тепле молоко.
  • Вилити половину тіста на деко з високими бортиками і зверху розкласти начинку. Вкрити її залишилася масою.

Готувати пиріг з начинкою з м’яса та рису в духовій шафі близько півгодини при 200°С.

Варіант приготування з грибами

Інгредієнти на 300 грам шампіньйонів:

  • стільки ж листкового дріжджового тіста;
  • стільки ж курячого фаршу;
  • до 200 грам «Російського» сиру;
  • цибулина;
  • 3 г дрібної солі;
  • 1 столове яйце;
  • 2 ст. л. томат-пасти.

Приготування:

  • Подрібнені гриби обсмажити до готовності з цибулею і фаршем. Посолити.
  • Тісто тонко розтягнути на деко і змастити пастою з помідорів. Зверху розподілити ще теплу начинку.
  • Засипати майбутній пиріг тертим сиром і залити збитим яйцем.

Запікати частування 50 – 55 хвилин при 175°С.

Пиріг з м’ясом з лаваша в духовці

Інгредієнти на 300 – 350 г будь-якого фаршу з м’яса:

  • 3 лаваша (тонких);
  • 1 головка цибулі;
  • 1 помідор;
  • 2 великих яйця;
  • 2/3 ст. сметани середньої жирності;
  • 100 – 120 г «Голландського» сиру;
  • сіль.

Приготування:

  • Цибулю обсмажити з фаршем. Начинку посолити і додати до неї помідор, натертий на крупній тертці без шкірки. Поділити отриманий склад на 3 частини.
  • Сир крупно потерти.
  • Перший лаваш викласти у форму, нанести на нього м’ясну начинку і частину тертого сиру.
  • Таким чином викласти всі лаваші, перекладаючи їх м’ясом і тертим «Голландським» сиром.
  • Сметану збити з яйцями, присолити і залити отриманою сумішшю заготовку у формі.

Пекти пиріг з лаваша близько півгодини при 175°С.

З додаванням сиру

Інгредієнти на півкіло яловичого фаршу:

  • грам на 100 менше твердого сиру
  • півсклянки жирної сметани;
  • 1 пачка вершкового маргарину;
  • 3 г негашеного соди;
  • дві склянки з гіркою просіяного борошна;
  • 3 головки цибулі;
  • 4 яйця;
  • сіль.

Приготування:

  • Заморожений маргарин крупно потерти і розім’яти пальцями з борошном. Додати сметану і негашене соду.
  • Замісити колобок з тіста і прибрати його подалі від протягів на 25 хвилин.
  • Рубаний лук обсмажити з фаршем з яловичини і посолити.
  • Сир потерти, вмішати до нього 2 цілих яйця і 2 білка. Перемішати сирно-яєчну масу з обсмаженим м’ясом.
  • Колобок розрізати на 2 частини. Першу розтягнути на промасленому деку і покрити начинкою. Другу розташувати зверху. Скріпити краю.

Піч частування близько 45 хвилин при 180°С.

Відкритий м’ясний пиріг

Інгредієнти на півкіло свинини:

  • 230 г картоплі і стільки ж борошна найвищого гатунку;
  • 2 – 3 столові яйця;
  • 45 г вершкового масла;
  • 2 солодких болгарських перцю;
  • велика сіль;
  • 2 головки цибулі;
  • по 100 мл жирного молока і вершків;
  • 4 ст. л. пасти з помідорів.
Дивіться також:  Як готувати макарони по-флотськи – 8 покрокових рецептів

Приготування:

  • Обсмажити подрібнену цибулю з м’ясом і перцем.
  • Приготувати картопляне пюре на воді з свежесваренной картоплі. Посолити і додати до нього борошно. Викласти масу у велику круглу форму.
  • Зверху розподілити начинку з м’ясом з сковорідки.
  • Залити пиріг сумішшю з томат-пасти, присоленных молочних продуктів і всіх яєць.

Закрити пиріг фольгою і випікати при середній температурі три чверті години.

Листкова випічка в духовці

Інгредієнти на 400 грам фаршу з будь-якого м’яса:

  • 1 пачка магазинного тесту;
  • ½ Головки цибулі;
  • 4 – 6 зубків часнику;
  • 1 сире яйце;
  • сіль, ароматні трави;
  • зелень.

Приготування:

  • Обсмажити фарш з цибулею, часником і будь рубаною зеленню (можна взяти як свіжу, так i сушену).
  • Половину розкачаного тіста розкласти на деко і відправити на нього начинку, розклавши її акуратно і рівномірно.
  • Закрити пиріг другою частиною тіста і змастити збитим яйцем.

Випікати півгодини при 175°С.

Заливний пиріг

На 300 грам курячого м’яса вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 картоплина;
  • ½ Ч. л. розпушувача;
  • 7 ст. л. борошна найвищого гатунку;
  • 9 ст. л. оливкової майонезу;
  • сіль.

Приготування:

  • Зварити картоплю, нарізати тонкими кружечками.
  • М’ясо подрібнити невеликими шматочками і обсмажити до готовності.
  • Для тіста з’єднати яйця з майонезом, пучкою солі і пекарським порошком. Порціями всипати борошно.
  • Одну частину борошняної суміші вилити у форму. Зверху викласти картопляні слайсы і м’ясо. Закрити всі залишками суміші.

Пекти пиріг півгодини при 175°С.

З вареним м’ясом

Інгредієнти:

  • по 220 г вершкового масла і нежирної сметани;
  • кухонна сіль;
  • 1 велике яйце;
  • ½ Ч. л. негашеного соди;
  • 3 ст. борошна найвищого гатунку;
  • 3 ст. л. цукру-піску;
  • 1 кг нежирної телятини;
  • 1 головка цибулі.

Приготування:

  • Зварити м’ясо до готовності, шматочки цибулі обсмажити до рум’яності. Разом провернути продукти через м’ясорубку.
  • Розтопити масло. У сметану висипати негашене соду.
  • Білки збити з цукром до піни. Не вимикаючи міксер, влити жовтки. Додати масло і сметану.
  • Всипати в масу борошно і замісити тісто. Одну його частину відразу розкачати на промасленому пергаменті і разом з папером перенести у велику форму. Зверху розкласти м’ясо з цибулею і закрити їх рештою тестом. Краї надійно защепити.

Запікати частування 40 – 45 хвилин при 185°С.

Пиріг з м’ясом на сирному тісті

Інгредієнти:

  • 1,5 ст. борошна найвищого гатунку;
  • 250 г среднежирного сиру;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 3 великих яйця;
  • 1 ч. л. цукру-піску;
  • 90 г масла вершкового;
  • 2 ч. л. пекарського порошку;
  • півкіло м’якоті свинини;
  • 2 кислих огірка;
  • 2 головки цибулі;
  • 40 р «Голландського» сиру;
  • 2 ст. л. рафінованої олії.

Приготування:

  • Вміст сирих яєць розтерти з солодким піском, сиром і сіллю. Додати розм’якшений вершковий жир.
  • Ввести у суміш борошно, просіяне з розпушувачем, і замістити м’яке приємне в роботі тісто.
  • М’ясо з півкільцями цибулі засмажити на протязі 7 – 8 хвилин. Додати до гарячих продуктів терті кислі огірки. За смаком посолити масу і томити на невеликому вогні 6 – 8 хвилин.
  • Половину тіста розтягнути на деко, покрити м’ясною начинкою і подрібненим сиром. Закрити другою частиною маси і заліпити краї.

Пекти пиріг до рум’яності трохи більше півгодини.

Осетинський м’ясний пиріг

Інгредієнти:

  • 2 ст. пшеничної муки;
  • 1 кг баранини;
  • 1 ст. кефіру середньої жирності;
  • 1/3 стручки чилі;
  • грам 20 живих дріжджів;
  • 1 ст. л. без гірки цукру;
  • півсклянки м’ясного бульйону і жирного молока;
  • 1 середнє яйце;
  • часник за смаком;
  • 2,5 ст. л. олії;
  • велика голівка цибулі;
  • 1 ст. л. рубаною кінзи;
  • сіль;
  • вершкове масло.
Дивіться також:  Як коптити рибу в домашніх умовах – 3 рецепта холодного та гарячого копчення

Приготування:

  • Приготувати тісто, з’єднавши дрібку борошна, все підігріте молоко і раскрошенные живі дріжджі. Залишити суміш на чверть години.
  • Додати в масу борошно і нехолодну кефір, потім вбити вміст сирого яйця, висипати пару щіпок крупної солі і влити олію. Тісто не повинно сильно липнути до пальців. Воно залишається на годину в духовці, розігрітій максимум до 30°С.
  • М’ясо дрібно порубати і змішати з подрібненою кінзою і з сіллю. Додати терту цибулю і нарізаний мініатюрними шматочками перець. Влити охолоджений бульйон.
  • Із зазначеної кількості тіста вийде 3 пирога. На кожен пласт основи викладається начинка, після чого його краю скріплюються в середині. Качалкою акуратно розкочується товста коржик вже з наповненням. Ножем на її поверхні малюється будь-який візерунок, який дасть вихід пару.

Випікати пироги слід 20 – 25 хвилин в дуже гарячій духовій шафі. Готове ласощі змастити вершковим маслом.

Як приготувати по-грецьки

Інгредієнти на півкіло фаршу з яловичини:

  • стільки ж листкового тіста без дріжджів;
  • вдвічі менше бринзи;
  • 2 репчатых цибулини і пучок зеленої цибулі;
  • 2 великих яйця;
  • 4 ст. л. олії;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Фарш обсмажити з білим цибулею до готовності і додати подрібнений сир. Не солити, так як солі вистачає в бринзі. Влити вміст 2 сирих яєць і додати рубаний зелений лук.
  • Тісто розкачати в довгий прямокутний пласт. Половина його повинна залишитися звисати з одного боці форми для випікання.
  • Зверху розподілити начинку, закрити пиріг звисає частиною тіста і закріпити кінці.

Готувати випічку при 185°С трохи менше півгодини.

Дріжджовий пиріг з м’ясом

Інгредієнти на півкіло свинячий м’якоті:

  • грам 400 тесту на кефірі (дріжджового);
  • 2 цибулини;
  • 1/3 пучка зелені;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • сіль (морська) перець;
  • 1 жовток.

Приготування:

  • Свинину відварити до готовності, дрібно порізати і змішати з кубиками обсмаженого на розігрітому маслі цибулі. Додати сіль і поперчити.
  • Сформувати пиріг з 2 частин тонко розкатаного тіста для пирога на кефірі і обсмаженої начинки.
  • Змастити його збитим з невеликою кількістю води жовтком і посипати морською сіллю.

Запікати при 185°С приблизно 45 хвилин.

Класичний курник на швидку руку

Інгредієнти на чверть кіло курячого філе:

  • 3 яйця;
  • 1 ст. класичного майонезу;
  • пара пучок дрібної солі;
  • 1 ст. фільтрованої води;
  • 16 ст. л. борошна найвищого гатунку;
  • 120 г свіжих печериць;
  • 2 цибулини;
  • 1 картоплина;
  • сіль і спеції.

Приготування:

  • Яйця збити з водою і майонезом, додати всі інші компоненти для тіста і добре вимісити його.
  • Картоплю крупно потерти, цибулю дрібно порізати, філе курятини розділити на середні шматочки. Гриби почистити і нарізати тонкими слайсами.
  • Тісто залити у форму в два шари, між якими розташувати всі компоненти начинки. Останні присипати сіллю і спеціями.

Запікати частування при 185°С приблизно 40 хвилин

«Ліниві» розтягаї

Інгредієнти:

  • півкіло листкового магазинного тесту;
  • півкіло фаршу (свинячого);
  • кухонна сіль;
  • 3 великих яйця.

Приготування:

  • Яйця зварити і порізати маленькими кубиками.
  • Фарш змішати з сіллю, смажити до готовності і змішати з шматочками яєць.
  • Розкатане тісто порізати на невеликі квадрати і на кожну заготовку викласти начинку. Краї тіста з’єднати, щоб серединка залишилася відкритою у вигляді «човників».

Запікати розтягаї 20 хвилин при 200°С в духовці.

Пироги з м’ясом – відмінна альтернатива бутербродів на сніданок або офісний обід. Це чудовий варіант легкого вечері або навіть закуски до пива. Візьміть на озброєння кілька рецептів, і вони виручать вас у будь-якій ситуації.

Прокрутка до верху